Δημοτικές Εκλογές

Δήλωση στήριξης της Μαρίας Πετρά στη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

Προεκλογική περίοδος στην πολύ ιδιόμορφη Ξάνθη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τη Λαϊκή συσπείρωση Ξάνθης για την τιμητική πρόσκληση να κατέβω υποψήφια στις τοπικές δημοτικές εκλογές. Δυστυχώς λόγοι επαγγελματικοί , προσωπικοί και επιστημονικοί με εμποδίζουν αυτή τη στιγμή να είμαι υποψήφια με την προσήλωση του καθήκοντος και της ευθύνης έτσι όπως αντιλαμβάνομαι όχι απλώς μια εκλογική μάχη ,αλλά κυρίως μια πολιτική στράτευση.

Για τον τόπο μου όσοι με ξέρουν δεν θέλω απλώς να δώσω το παν αλλά το παραπάνω και κυρίως να βοηθήσω στην ενεργοποίηση και στο ξεκλείδωμα όλων εκείνων των δημιουργικών και μπροστάρηδων ανθρώπων της εργασίας.

Δεν περισσεύει κανείς. Άλλωστε η πολιτική δράση δεν περιορίζεται μόνο στην εκλογική διαδικασία. Μην ψάχνετε αναθέσεις και εύκολες λύσεις, αλλά ενεργοποίηση του κάθε πολίτη και αντιμετώπιση συλλογική των πολύ σοβαρών ζητημάτων που υπάρχουν σε μια πολύ ιδιόμορφη πόλη όπως είναι η Ξάνθη.

Παρά το γεγονός όμως ότι δεν μπορώ να δώσω τις δυνάμεις μου για μια ουσιαστική κάθοδο στην εκλογική μάχη δηλώνω τη στήριξη μου στη Λαϊκή συσπείρωση γιατί πολύ απλά πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει την κρίσιμη μαγιά για να αλλάξουν πολλά πράγματα στον τόπο μας στο παρόν και στο μέλλον.

Η Λαϊκή Συσπείρωση όπου κι αν κατεβαίνει σε όλη την Ελλάδα δεν έκρυψε μέσα από απολιτικ «ανεξάρτητες» ρητορείες ότι έχει οργανική σχέση με το ΚΚΕ. Ήταν, είναι και θα είναι και την επόμενη μέρα ΚΚΕ παίρνοντας την ευθύνη των όσων λέει και πράττει. Κι αυτό σημαίνει ότι έχει ευθύς εξαρχής την πολιτική απόφαση να σπάσει αυγά και να συγκρουσθεί με πολιτικές που διαλύουν τη χώρα μας και την προοπτική συγκρότησης της.

Σε αντιδιαστολή με τους δήθεν ανεξάρτητους δημοτικούς σχηματισμούς που θέλουν …το καλό του τόπου με απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους με ο,τι σημαίνει αυτό, σπατάλη χρημάτων σε αρτόν και θεάματα ενώ η πόλη έχει δομικά προβλήματα τόσο στη λειτουργία της όσο και στο παραγωγικό της παρόν.

Σε αυτή την εκλογική μάχη στηρίξτε τη φωνή των εργαζομένων μέσα στα δημοτικά και τοπικά συμβούλια, θέτοντας τις βάσεις αυτή η κρίσιμη μαγιά να πάρει άλλες διαστάσεις κάνοντας το ανέφικτο ..εφικτό για τον λαό.

ΥΓ Μετά την εκλογική αναμέτρηση ας σκεφτεί κι ας προγραμματίσει το ΚΚΕ για την περιοχή της Ξάνθης μια από κοινού επίσκεψη δυο κομμουνιστών δημάρχων που με το έργο τους αλλάξανε πολλά πράγματα στον τόπο τους: του Κώστα Πελετίδη από τον δήμο Πατρέων και του Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου (επαρχία Τούντζελι της Τουρκίας) για να δείξουμε ότι τα πράγματα μπορούν να πορευτούν κι αλλιώς για τον λαό μας…και όχι όπως υποδεικνύουν κάθε φορά οι κουστωδίες των γραβατωμένων εξ Αθηνών και Αγκύρας μαζί με τους ντόπιους εκπροσώπους τους!

Στηρίξτε –ψηφίστε Λαική συσπείρωση στις εκλογές της 8ης Οκτωβριου.

Μαρία Πετρά( βιομηχανική αρχαιολόγος-μουσειολόγος)

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button