Κέρδισε το στοίχημα

Απόλυτα ικανοποιημένους άφησε τους χιλιάδες των επισκεπτών η φετινή διοργάνωση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. Πάνω από 200.000 κόσμου παρακολούθησε την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής.

Απόλυτα ικανοποιημένους άφησε τους χιλιάδες των επισκεπτών  η φετινή διοργάνωση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.


Πάνω από 200.000 κόσμου παρακολούθησε την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής.


Δεκατέσσερα καλαίσθητα άρματα, είκοσι εννιά Πολιτιστικοί Σύλλογοι με το συνολικό αριθμό των πληρωμάτων να ξεπερνά τους 14.000 καρναβαλιστές, μάγεψαν με την πανδαισία χρωμάτων, μουσικής και κεφιού τους επισκέπτες που ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδος στην Ξάνθη για να διασκεδάσουν με το φημισμένο της καρναβάλι.


Σύμμαχος των επισκεπτών, αλλά και των πληρωμάτων ο ηλιόλουστος καιρός.


 



Και ο Αμερικανός  Πρόξενος


στο  Ξανθιώτικο Καρναβάλι


Και φέτος έλαμψαν δια της απουσίας τους από τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής, εκπρόσωποι τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και φυσικά αναφέρομαι στην κεντρική εκπροσώπηση διαμέσου κάποιου υπουργού ή υφυπουργού της κυβέρνησης ή μεγαλοστελέχους  του ΠΑΣΟΚ.


Οι τοπικοί βουλευτές είναι δικοί μας άνθρωποι και άρα δεν λαμβάνονται υπόψη ότι εκπροσωπούν τα κόμματά τους, αν και τυπικά ισχύει κάτι τέτοιο.


Μπορεί λοιπόν να απουσίαζε η κεντρική πολιτική εκπροσώπηση, ωστόσο οι ΗΠΑ ήταν παρούσες στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι.


Άλλωστε ο Αμερικανός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη με τις συχνές του επισκέψεις, έχει αποδείξει ότι μας συμπαθεί ιδιαιτέρως.


Επομένως  δε θα μπορούσε να μην αποδεχτεί την πρόσκληση που του έγινε και να δει από κοντά την καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής, μαζί με τις αρχές και τους φορείς της ΑΜ-Θ που τίμησαν με την παρουσία τους το 44ο Ξανθιώτικο Καρναβάλι.


 



Παρόντες  οι προβεβλημένοι


βουλευτές του ΛΑΟΣ


Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να συγκέντρωσε η παρουσία του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη λόγω και της συζύγου του Ευγενίας Μανωλίδου-ας είναι καλά το τηλεπαιχνίδι “Η στιγμή της Αλήθειας”-, όμως τη φετινή καρναβαλική παρέλαση παρακολούθησε και ένας ακόμη βουλευτής του Λαϊκού Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Κυριάκος Βελλόπουλος.


Μόνο ο πρόεδρος του κόμματος έλειπε, ο Γιώργος Καρατζαφέρης. 


Ίσως δώσει το παρόν του χρόνου.


 


Επιτέλους δούλεψε


η αγορά της Ξάνθης


Μετά από πολύ καιρό χαμόγελα ικανοποίησης σχηματίστηκαν στα πρόσωπα των καταστηματαρχών της Ξάνθης, καθώς παρατηρήθηκε μεγάλη αγοραστική κίνηση το τριήμερο.


Οι χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν το τριήμερο της Αποκριάς στην πόλη έδωσαν ανάσα ζωής σε πολλά καταστήματα και κυρίως σε αυτά που χαρακτηρίζονται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Πάντως ντόπιοι και ξένοι καταναλωτές έμειναν ικανοποιημένοι από την παροχή υπηρεσιών που δέχθηκαν, καθώς δεν υπήρξαν καταγγελίες για φαινόμενα αισχροκέρδειας ή άλλου είδους παράπονα. Σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα αυτό έπαιξαν και οι εντατικοί έλεγχοι των αγορανομικών συνεργείων.


 



Οι επισκέπτες τίμησαν


τις “Γεύσεις Ξάνθης”


Η 5η διοργάνωση της Έκθεσης  χαρακτηρίστηκε και η πιο επιτυχημένη, αν λάβει κανείς υπόψη τον κόσμο που επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο την Εμπορική Λέσχη της Ξάνθης για να ενημερωθεί και να γευτεί τα παραδοσιακά προϊόντα της Ξάνθης.


Η έκθεση “Γεύσεις Ξάνθης” που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο Ξάνθης με σκοπό να στηρίξει τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών και να προωθήσει τα προϊόντα του, κέρδισε τους επισκέπτες του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού και άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.


Το βέβαιο είναι πως το χρόνου οι συμμετοχές θα είναι πολύ περισσότερες.


 



Άφθονο γέλιο  στον Πολύσιτο


Μετά το καρναβάλι της Ξάνθης, την τιμητική της είχε η Μουτζουροδευτέρα  στον Πολύσιτο με τη σατιρική παρέλαση που σκόρπισε άφθονο γέλιο στο πλήθος των επισκεπτών που βρέθηκαν εκεί για να γιορτάσουν τα παραδοσιακά Κούλουμα.


Οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Βιστωνίδας, καθώς και ο δήμος έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για τη φετινή παρουσίαση των αρμάτων. Επιλέχθηκαν τα καλύτερα θέματα της πολιτικής και όχι μόνο επικαιρότητας, που δοσμένα μέσα από το πνεύμα της σάτιρας καυτηρίασαν τα κακώς κείμενα προσφέροντας ευχάριστη έκπληξη στους θεατές. Η Πετρούλα, ο Παλαιοκώστας και το Βατοπαίδι  έκλεψαν την παράσταση.


Τελικά χρόνο με το χρόνο η Μουζτουροδευτέρα στον Πολύσιτο κερδίζει έδαφος στην προτίμηση των χιλιάδων επισκεπτών.


 



Το έθιμο της Καμήλας


 αναλλοίωτο  στους χρόνους


Πλήθος κόσμου επέλεξε και φέτος να κάνει Καθαρή Δευτέρα στο Δήμο Σταυρούπολης, επιλέγοντας πέρα από την έδρα του Δήμου και τα Κομνηνά και το Καρυόφυτο.


Και εδώ οι νέοι του δήμου μέσω των Πολιτιστικών τους Συλλόγων και του τοπικού τους Συμβουλίου, φρόντισαν τα πάντα στην εντέλεια, ικανοποιώντας έτσι τους χιλιάδες των επισκεπτών που έσπευσαν να παρακολουθήσουν και φέτος την αναβίωση του εθίμου της Καμήλας, να δουν τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και να γευτούν τα σαρακοστιανά εδέσματα.


Την ημέρα της καθαρής Δευτέρας επέλεξε ο Δήμος Σταυρούπολης για να παρουσιάσει στον κόσμο και το παραδοσιακό τρενάκι που θα ξεναγεί τους επισκέπτες στα τουριστικά αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές του δήμου.


Το τουριστικό τρενάκι, που έχει δυο βαγόνια και χωρητικότητα 46 θέσεων, ο Δήμος το προμηθεύτηκε από τη Γερμανία μέσω του προγράμματος “ΘΗΣΕΑΣ”.


 



Η καλύτερη φασουλάδα στα Άβδηρα


Ικανοποιημένη από την παρουσία των επισκεπτών που βρέθηκαν στα Άβδηρα για να γιορτάσουν την Καθαρή Δευτέρα και να πετάξουν του χαρταετό στις παραλίες του Δήμου δήλωσε η δήμαρχος Εύα Τσακίρη.


Άλλωστε η φασουλάδα των Αβδήρων που μοιράζεται αυτή τη μέρα στους επισκέπτες τους έχει κερδίσει με τη νοστιμιά της.


Η συνταγή φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό και η μεγάλη καζάνα με την αβδηρήτικη φασουλάδα τιμάται δεόντως κάθε χρόνο από πλήθος κόσμου που σπεύδει να τη δοκιμάσει, αλλά και να συμμετάσχει στο παραδοσιακό γλέντι που στήνεται στην πλατεία του χωριού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button