Επιστολή της ΟΕΒΕ Ξάνθης στον Υπουργό Οικονομίας για την φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ

Προς Τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

Κοινοποίηση:
1) Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό
2) κ. Μαντατζήογλου Τσετίν
3) κ. Σγουρίδη Παναγιώτη
4) ΓΣΕΒΕΕ
Θέμα: Αυξήσεις συντελεστών Φ.Π.Α.
Κύριε Υπουργέ,

Προς


Τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών


Κοινοποίηση:


1) Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό


2) κ. Μαντατζήογλου Τσετίν


 3) κ. Σγουρίδη Παναγιώτη


4) ΓΣΕΒΕΕ


Θέμα:


Αυξήσεις συντελεστών Φ.Π.Α.


Κύριε Υπουργέ,


Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι της ευρύτερης περιοχής μας τα τελευταία χρόνια βιώνουν   οικονομική κρίση με αποτέλεσμα  πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βρίσκονται σε δεινή θέση και να απειλούνται με κλείσιμο.


Στο γεγονός αυτό προστίθεται η φημολογούμενη αύξηση των συντελεστών του  Φ.Π.Α., πάνω  στην οποία σας εφιστούμε την προσοχή ότι το μέτρο αυτό θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα. Θα επιφέρει ανωμαλία στην αγορά προς όφελος των κερδοσκόπων, θα μειώσει στο ελάχιστο την ήδη προβληματική αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και σε συνδυασμό με την κατακόρυφη  αύξηση της τιμής του πετρελαίου (ενέργεια – ΔΕΗ),θα συρρικνώσει τον κύκλο εργασιών των ΜΜΕ ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα η πτώση του  τζίρου να επιφέρει και  πτώση εσόδων από το ΦΠΑ.


Εκτός αυτού υπήρξε η δέσμευση σας προεκλογικά για μη αύξηση του ΦΠΑ. Η αθέτηση αυτής της δέσμευσης θα απαξιώσει το ήδη, κλονισμένο κύρος της πολιτικής.


Όλα αυτά επιβάλλουν τη διατήρηση των συντελεστών του ΦΠΑ στα ίδια επίπεδα, διαφορετικά ο χειμώνας θα είναι έτι περισσότερο παγερός για τον κύκλο εργασιών των Μικρό Μεσαίων Επιχειρήσεων.


Για το


Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος   


ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ  Σ.


Ο Γεν. Γραμματέας


ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΗΣ  Γ.


Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button