Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ

Με πίστη και κατάνυξη οι πιστοί παρακολούθησαν στις ενορίες τους το θείο δράμα δοσμένο μέσα από τα ευαγγέλια και τις γεμάτες αγάπη βραχνιασμένες, κουρασμένες αλλά ζωντανές φωνές των ιερέων. Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων και η ακολουθία του προσπάθησαν να περάσουν απ’ όλες τις ενορίες και να στείλουν το μήνυμα των παθών του θεανθρώπου.

Με πίστη και κατάνυξη οι πιστοί παρακολούθησαν στις ενορίες τους το θείο δράμα  δοσμένο μέσα από τα ευαγγέλια και τις γεμάτες αγάπη βραχνιασμένες, κουρασμένες αλλά ζωντανές φωνές των ιερέων.

 

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων και η ακολουθία του προσπάθησαν να περάσουν απ’ όλες τις ενορίες και να στείλουν το μήνυμα των παθών του θεανθρώπου.

 

Η κεντρική πλατεία έγινε το επίκεντρο της Ξανθιώτικης Χριστιανοσύνης αφου όπως γίνεται κάθε χρόνο, επιτάφιοι από τις ενορίες της πόλης τη Μ. Παρασκευή συναντώνται στην Κεντρική πλατεία και με κατάνυξη οι πιστοί παρακολουθήσαν τη λειτουργία και το δράμα της σταύρωσης από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη

 

Η εικόνα επαναλήφθηκε το Μεγάλο Σάβατο όπου και πάλι ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμων έψαλε το Χριστός Ανέστη, παρουσία λαού και αρχών και φυσικά ακολούθησαν ευχές για ελπίδα ανάσταση στα πάθη των ανθρώπων.

 

Όπως ήταν φυσικό μετα την πολυήμερη νηστεία η μαγειρίτσα στα νοικοκυριά των πιστων είχε τον πρώτο λόγο μετα το Χριστός Ανέστη.

 

Την Κυριακή του Πάσχα πλέον πρωταγωνιστής ο οβελίας.

 

Το Πασχαλινό τραπέζι πιο “συμμαζεμένο” φέτος   λόγω της οικονομικής στενότητας και του μνημονίου έκλεινε μέσα του την αγάπη και την οικογενειακή γαλήνη.

 

Η εφημερίδα  ΑΓΩΝΑΣ και οι συνεργάτες του εύχονται στους αναγνώστες Χριστός Ανέστη.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button