“Ίντα “απόβαση” ήταν αυτή…;”

Τα κοπέλια της Κρήτης απέδειξαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο πως τίποτε-τίποτε δεν τους σταματά….. Είναι να μην έχουν το δίκαιο με το μέρος τους και όταν μάλιστα καταλάβουν πως κάποιοι τους εμπαίζουν τότε πιάνουν τις χαρακτηριστικές μαγκούρες τους και ξεκινούν τον αγώνα…..

Τα κοπέλια της Κρήτης απέδειξαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο πως τίποτε-τίποτε δεν τους σταματά…..


Είναι να μην έχουν το δίκαιο με το μέρος τους και όταν  μάλιστα   καταλάβουν πως κάποιοι τους εμπαίζουν τότε πιάνουν τις χαρακτηριστικές μαγκούρες τους και ξεκινούν τον αγώνα…..


Ξεπερνούν τα φυσικά και πάσης φύσεως εμπόδια και ξεκινούν τον “υπέρ πάντων αγώνα”τους…..


Αψηφούν αποστάσεις, χειμώνες, παγωμένες και φουρτουνιασμένες θάλασσες προκειμένου να φτάσουν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων …..


Οι αγρότες της λεβεντογένας Κρήτης τα “πήραν αγρίως στο κρανίο” με τη στάση της κυβέρνησης σε ότι αφορά στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους…..


Μπορεί να μη βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα  και άρα κομμάτι δύσκολο  να αποκόψουν τη χώρα στα δυο με τις κινητοποιήσεις, όπως και να είναι τακτικοί επισκέπτες των αρμόδιων υπουργικών γραφείων, όπως αυτό του Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο όταν καταστεί ανάγκη είναι ικανοί να πιάσουν τα “όπλα”….


Α. όλα και όλα αγρότες είναι ούλοι και της στεριάς και της θάλασσας και αν οι συνάδελφοί τους των Τεμπών, της Πελοποννήσου, της Λάρισας κτλ, διέλυσαν τα μπλόκα και γύρισαν στα χωράφια τους, ίσως γιατί πήραν κάποια ψιχουλάκια, οι  Κρητικοί  όμως που το καλάθι τους έμεινε αδειανό, αποφάσισαν να κάνουν “απόβαση” στην Αθήνα…  


 



Εδώ οι παππούδες τους τρόμαξαν τους Γερμανούς στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τους πρωτευουσιάνους θα φοβόταν και τους εισαγγελείς….;


Ανέβηκαν λοιπόν στα τρακτέρ τους και στα αγροτικά τους οχήματα, μπήκαν στο καράβι και ξεκίνησαν για “χειμερινό ταξιδάκι αναψυχής” στην Αθήνα…..  


Τι ταξιδάκι αναψυχής…..Ταξίδι για τη δικαίωση τους και για την επιβίωσή τους, έκαναν, γιατί όπως δήλωσαν οι Αλαβανοί ζουν καλύτερα από αυτούς …. 


Η κάθοδος των 2000 Κρητικών με τα εκατό και βάλε τρακτέρ και τα άλλα τόσα αγροτικά μηχανήματα ταρακούνησε το λιμάνι του Πειραιά…..


Αλλά και την κυβέρνηση που αν και  έλαβε όλα τα απαραίτητα μέσα που της επιτρέπουν οι νόμοι δεν κατόρθωσε να αναχαιτίσει “ειρηνικώς” το μένος των Κρητικών…..


Μπορεί να τους κράτησε εντός του Λιμανιού, ωστόσο έκτροπα και επεισόδια σημειώθηκαν…. Προπηλακισμοί και τραυματισμοί και από τις δυο πλευρές υπήρξαν και γενικά είδαμε μέσα από τις τηλεοπτικές μας οθόνες σκηνές απείρου κάλλους για γέλια και για κλάματα…..


Τις τελευταίες τρεις μέρες συμβαίνουν τραγελαφικές καταστάσεις στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας …..


ΜΑΤ και  αγρότες της Κρήτης με φόντο τα δακρυγόνα να δίνουν μάχη ποιος θα επικρατήσει…..


Οι Κρητικοί διεκδικούν και η κυβέρνηση λέει τα δικά της….


 



Οι τελευταίες εξελίξεις ήθελαν τα ΜΑΤ να υποχωρούν ικανοποιώντας το αίτημα των Κρητίκαρων αγροτών, προκειμένου και εκείνοι με τη σειρά τους να επιστρέψουν στο νησί τους ….


Και αυτό γιατί ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρης Χατζηγάκης βρίσκεται εις τας Βρυξέλλας…. 


Να τι παθαίνει  κανείς όταν αλλάζει η ηγεσία ενός υπουργείου…..


Μπορεί με το δικό μας τον Αλέκο Κοντό, όταν είχε αυτός τα ηνία, οι αγρότες της Κρήτης να τα βρήκαν και να περίμεναν οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις, όμως ο νέος ξεκινά τη θητεία με καινούρια ατζέντα…..


Τέλος πάντων, το συμπέρασμα από την όλη κινητοποίηση των αγροτών της Κρήτης είναι πως από τον καναπέ του σπιτιού σου και με χαιρετίσματα δεν καταφέρνεις τίποτε…..


Μόνο όταν βρεθείς στο κέντρο λήψης τον πολιτικών αποφάσεων μπορεί κάτι, έστω και απειροελάχιστο να πετύχεις….


Και όπως λέει και ο λαός μας και ο άγιος φοβέρα θέλει…..


Και η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση, έστω και αν θέλει να το κρύψει, τρόμαξε για τα καλά….


Τόσο πολύ που δεν άφησε και τους Αθηναίους να απολαύσουν μια παρέλαση μοντέλων τρακτέρ στο κέντρο της πρωτεύουσας…..


Κακώς πολύ κακώς, γιατί στέρησε και από τα Αθηνόπουλα των βορείων και νοτίων προαστίων να δουν και να οσφρησθούν, έστω και για μια φορά στη ζωή τους, λεβέντες αγρότες της Κρήτης πάνω στα μεγάλα τους τρακτέρ….που χάρη και σε αυτούς φτάνουν το ελαιόλαδο, τα φρούτα και τα άλλα προϊόντα της μάνας γης  στο σπίτι τους….


Τελικά οι Κρητικοί όντως απέδειξαν πως  είναι από άλλη φάρα….   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button