«Ερμαφρόδιτα μέτρα ….»

Δεν χρειάζονται έρευνες και αναλύσεις για να διαπιστώσει κανείς και πολύ περισσότερο να εξηγήσει την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες, η οποία μάλιστα επιδεινώθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο….
Όπου και να γυρίσεις με όποιον και να μιλήσεις απαισιόδοξα μηνύματα θα εισπράξεις και απογοήτευση από παντού….

   Δεν χρειάζονται έρευνες και αναλύσεις για να διαπιστώσει κανείς και πολύ περισσότερο να εξηγήσει την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες,  η οποία μάλιστα  επιδεινώθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο….


Όπου και να γυρίσεις με όποιον και να μιλήσεις απαισιόδοξα μηνύματα θα εισπράξεις και απογοήτευση από παντού….


Όσο και να θέλει να μας πείσει ο πρωθυπουργός να αποτινάξουμε τη μιζέρια από πάνω μας, που όσο περνά ο καιρός μας διαπερνά όλο και περισσότερο, δεν το καταφέρνει….


Και δεν το καταφέρνει γιατί κάθε λογής μέτρα που σκαρφίζεται η κυβέρνηση για να συμβαδίσει με τις επιταγές του μνημονίου, όχι μόνο δεν τυγχάνουν κοινής λογικής και ως εκ τούτου αποδοχής, αλλά και αποτελέσματος….


 


   Η τελευταία φαεινή ιδέα της έχει να κάνει με τους δημοσίους υπαλλήλους….


Προκειμένου να μειώσει τα δημόσια έξοδά του κράτους μελετά ένα πολύ ευφάνταστο  σενάριο για τους εργαζόμενους του…..


Τους δίνει μια μακρά άδεια άνευ αποδοχών και τους στέλνει στην ιδιωτική αγορά εργασίας….


Ας πούμε όσο διαρκεί η κορύφωση της οικονομικής κρίσης θα μπορεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος να πάρει άδεια άνευ αποδοχών, να διατηρήσει τη θέση του στο δημόσιο και για πέντε χρόνια να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και αμέσως μετά να επιστρέψει στη θέση του έχοντας μάλιστα, όπως ισχυρίζονται κυβερνητικοί παράγοντες , αποκτήσει και την εμπειρία της εργασίας από την ελεύθερη αγορά…..


 


  Ξέρω, το αντιλαμβάνεστε ως το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφόρησε για το κυβερνητικό έργο ….


Για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα το σενάριο αυτό που μελετούν τα στελέχη των συναρμοδίων υπουργείων ….


Με τη φόρα που έχει πάρει ο Παπακωνσταντίνου τίποτε δε θα αφήσει στη θέση του….


Και δυστυχώς αν δεχτούμε τη λαϊκή ρήση «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» τα πράγματα για τους δημοσίους υπαλλήλους δεν φαίνεται να είναι καθόλου καλά….


Γιατί πρώτον σε αυτό το σενάριο απουσιάζει παντελώς η λογική και ακολουθείται η γνωστή τακτική πετάμε το μπαλάκι, τουτέστιν το πρόβλημα μακριά από μας, στο γείτονα δηλαδή, που εδώ είναι ο ιδιωτικός τομέας και δεύτερον αποκωδικοποιώντας καλύτερα το μήνυμα, μπορεί κανείς να κάνει λόγο ακόμη και για έμμεσες απολύσεις στο δημόσιο τομέα….τι σημαίνει πραγματικά άδειες άνευ αποδοχών και μερική απασχόληση στο Δημόσιο…..;


Η πενιά τέχνας κατεργάζεται …..


 


   Ποιος λοιπόν  λογικός δημόσιος υπάλληλος θα άφηνε τη σιγουριά του δημοσίου, την εξασφάλιση ότι παίρνει το  μισθό του κάθε μήνα στην καθορισμένη ημερομηνία και θα αναζητούσε την τύχη του στον ιδιωτικό τομέα….;


Και μάλιστα σε μια εποχή που γίνονται μόνο απολύσεις , τα λουκέτα πρωταγωνιστούν στις επιχειρήσεις και οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο του σταγονόμετρου….;


Αρκεί να διαβάσετε τις μικρές αγγελίες του «ΑΓΩΝΑ», αλλά και των υπολοίπων τοπικών εφημερίδων και θα καταλάβετε…..


Οι αγγελίες για αναζήτηση εργασίας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και μάλιστα άνθρωποι  οι οποίοι βιώνουν για καιρό την ανεργία, είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάθε είδους εργασία….


Για μετρήστε πόσες είναι οι αγγελίες όπου κυρίες αναλαμβάνουν τη φροντίδα ηλικιωμένων , τη φύλαξη μικρών παιδιών και την καθαριότητα σπιτιών….;


 


  Οπότε είναι δυνατόν κάποιος δημόσιος υπάλληλος να αφήσει τη θέση του και να στραφεί στην ελεύθερη αγορά…..;


Μάλλον όχι, εκτός και αν του κουτσουρέψουν τόσο πολύ το μισθό του και με τα προσόντα που έχει (πτυχία, ντοκτορά, ξένες γλώσσες, κλπ.) βρει κάποια καλή θέση ανάλογη των ικανοτήτων και δυνατοτήτων του σε κάποια πολυεθνική…..


Μέχρι όμως να δοθούν προς αξιοποίηση και τα λεγόμενα φιλέτα και καταφθάσουν και οι επενδυτές έχουμε ακόμη καιρό….


Τουτέστιν όντος ανέκδοτο το εν λόγο σχέδιο που μελετά η κυβέρνηση…..


 


  Το οποίο παρεμπιπτόντως δε θα ήταν καθόλου άσχημο, αν εφαρμοζόταν πριν από αρκετά χρόνια πίσω, ή σε μια καλύτερη μελλοντικά περίοδο, για να μάθουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τι εστί ιδιωτικός τομέας και ελεύθερη αγορά εργασίας  μήπως έτσι και εκτιμήσουν αυτό που έχουν, μπας και εκσυγχρονιστούν και κυρίως αλλάξουν νοοτροπία και συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες, βάζοντας ένα τέλος και στο τέρας της γραφειοκρατίας….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button