Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το παιχνίδι στο “Ανθή Καραγιάννη” μεταξύ της Καβάλας και της SKODA ΞΑΝΘΗ στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague. Ο Βλάσης Καζάκης με το 3ο φετινό του γκολ πέτυχε το 0-1 στο πρώτο λεπτό του αγώνα αλλά ο Νικουλάε απάντησε για τους γηπεδούχους στο 51′. Δοκάρι είχε ο σκόρερ της SKODA ΞΑΝΘΗ αμέσως μετά, ενώ αποβλήθηκε ο Αντεφέμι στις καθυστερήσεις. Ντεμπούτο για τον Παύλο Καθάριο.

   Ισόπαλο με 1-1 έληξε το παιχνίδι στο “Ανθή Καραγιάννη” μεταξύ της Καβάλας και της SKODA ΞΑΝΘΗ στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague.


Ο Βλάσης Καζάκης με το 3ο φετινό του γκολ πέτυχε το 0-1 στο πρώτο λεπτό του αγώνα αλλά ο Νικουλάε απάντησε για τους γηπεδούχους στο 51′. Δοκάρι είχε ο σκόρερ της SKODA ΞΑΝΘΗ αμέσως μετά, ενώ αποβλήθηκε ο Αντεφέμι στις καθυστερήσεις. Ντεμπούτο για τον Παύλο Καθάριο.


Περιγραφή αγώνα


Ο Βλάσης Καζάκης με το “καλημέρα” της αναμέτρησης στο “Ανθή Καραγιάννη” κατάφερε να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Τζόρνταν Στιούαρτ από αριστερά και με προβολή να γράψει το 0-1 στο 1ο μόλις λεπτό.


Ήταν ένας αιφνιδιασμός για την Καβάλα από τη SKODA ΞΑΝΘΗ με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται αυτό το γρήγορο άνοιγμα του σκορ και στη συνέχεια να προσπαθούν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Μέχρι το 25ο λεπτό τα κατάφερναν πολύ καλά όμως οι Καβαλιώτες άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς για να φτάσουν στην ισοφάριση.


Οι προσπάθειες του Ονουάτσι και του Ρίος σταμάτησαν πάνω στον Λυμπερόπουλο και το 0-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.


Οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα της επανάληψης μπήκαν δυνατά και αφού προειδοποίησαν με την κεφαλιά του Ντουγκλάο στο 50′, ένα λεπτό αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με τον Νικουλάε.


Η SKODA ΞΑΝΘΗ όμως αντέδρασε και στην επόμενη φάση θα μπορούσε να είχε πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ.


Ο Βλάσης Καζάκης με κεφαλιά “σημάδεψε” τη συμβολή των δοκών του Γκαλίνοβιτς και ο Μάουρο Πόι στη συνέχεια έκανε το σουτ που σταμάτησε λίγο πριν την γραμμή τέρματος στον Ντουγκλάο. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στην φάση αυτή για περίπτωση πέναλτι στον διαιτητή Αμπάρκιολη.


Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να είναι ικανοποιητικός σε ένα κακό γήπεδο και ο Νίκος Παπαδόπουλος έδωσε την ευκαιρία στον Παύλο Καθάριο να κάνει το ντεμπούτο του και στους Αλτιπαρμακόφσκι – Μάνταλο να πάρουν άλλη μία συμμετοχή. Το 1-1 σφράγισε τελικά τις προσπάθειες των δύο ομάδων.


Φάσεις – Γκολ


Στο 1ο λεπτό σέντρα του Στιούαρτ από αριστερά σουτ μέσα από την μικρή περιοχή του Καζάκη και 0-1.


Στο 10′ σουτ του Πόι από το ύψος της περιοχής πέρασε ψηλά άουτ.


Στο 11′ καλό σουτ του Ρίος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λυμπερόπουλος.


Στο 23′ ο Μαρσελίνιο έφυγε στην κόντρα αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Γκαλίνοβιτς.


Στο 24′ νέο σουτ από τον Πόι μπλόκαρε και πάλι ο Γκαλίνοβιτς.


Στο 28′ σουτ του Αμπντούν μπλόκαρε ο Λυμπερόπουλος.


Στο 30′ ο Λυμπερόπουλος έσωσε την εστία της SKODA ΞΑΝΘΗ με την απόκρουση που έκανε στο τετ α τετ με τον Ονουάτσι.


Στο 32′ ο Ονουάτσι πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε σαν off side μιας και υποδείχθηκε ο Αμπντούν που έκανε την σέντρα.


Στο 35′ φαλτσαριστό σουτ του Ρίος, νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Λυμπερόπουλου.


Στο 46′ κεφαλιά του Τόμασιτς δεν απείλησε την εστία του τερματοφύλακα.


Στο 50′ ο Λυμπερόπουλος σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ντουγκλάο!


Στο 51′ ο Αμπντούν από τα δεξιά έσπασε την μπάλα και ο Νικουλάε με κοντινή προβολή πέτυχε το 1-1.


Στο 52′ δοκάρι είχε ο Καζάκης με κεφαλιά, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Πόι – με εξουδετερωμένο τον Γκαλίνοβιτς – σταμάτησε στο χέρι του Ντουγκλάο με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για πέναλτι!


Στο 59′ σουτ του Φλίσκα άστοχο.


Στο 82′ μακρινό φάουλ του Πόι η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς που έδειξε να αιφνιδιάζεται.


Διαιτητές


Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης


(ΕΠΣ Θεσσαλονίκης)


Α’ Βοηθός: Δημήτρης Μποζατζίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)


Β’ Βοηθός: Ουρανία Φωσκολου (ΕΠΣ Πειραιά)


4ος Διαιτητής: Ευθαλία Μήτση (ΕΠΣ Πειραιά)


Κίτρινες: 20′ Σάντος, 53′ Καζάκης, 73′ Αντεφέμι,


81′ Ρίος, 85′ Καρντόζο, 90+’ Κωστούλας.


Κόκκινη: 90+’ Αντεφέμι


Συνθέσεις:


Καβάλα: Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Ντιέ (82′ Ντικρόκ), Ρίος (87′ Καπνόπουλος), Αμπντούν, Ονουάτσι (83′ Ναζλίδης), Οικονόμου, Ντουγκλάο, Καρντόζο, Περεϊρίνια, Νικουλάε.


SKODA ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Στιούαρτ, Κωστούλας, Σάντος, Αντεφέμι, Φλίσκας, Πόι, Καζάκης (81′ Αλτιπαρμακόφσκι), Μαρσελίνιο (77′ Μάνταλος), Κατόγκο (69′ Καθάριος).


 



“Συγχαρητήρια στους παίκτες”



Συγχαρητήρια μοίρασε στους ποδοσφαιριστές του ο Νίκος Παπαδόπουλος που τελικά η Ξάνθη παρέμεινε στην Σουπερλίγκα. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του ήταν για υποβιβασμό αλλά τελικά έδειξαν πως αξίζουν πολλά και πως πέτυχαν σημαντικό κατόρθωμα.



Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Παπαδόπουλος:


“Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, με αρκετές καλές στιγμές και φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Οι παίκτες μου έδειξαν ότι αξίζουν πολλά. Είχαν ψυχή και τους ευχαριστώ για την εμφάνιση που έκαναν. Η ομάδα ήταν για υποβιβασμό, αλλά πρόκειται για κατόρθωμα και αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό που πέτυχαν”.


 


Η επόμενη μέρα


 


 Το Κυριακάτικο παιχνίδι με την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη» ανήκει πλέον στο παρελθόν για την SKODA ΞΑΝΘΗ που μπαίνει στην τροχιά της τελικής ευθείας του φετινού πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague. Το πρωινό της Δευτέρας παίκτες και προπονητικό team βρέθηκαν στο προπονητήριο της ομάδας ακολουθώντας το καθιερωμένο πρόγραμμα. Οι ποδοσφαιριστές που έβγαλαν το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ακολούθησαν ασκήσεις αποκατάστασης ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Εκτός από τους Τζορτζ Μπόατεγκ, Ντιέγκο Κιντάνα, Σπύρο Βάλλα που έχουν να εκτίσουν άλλη μία αγωνιστική τιμωρίας, στα προβλήματα του Νίκου Παπαδόπουλου προστέθηκε και ο Θανάσης Κωστούλας με τον Ολουμπάγιο Αντεφέμι. Ο έμπειρος αμυντικός συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με τον Άρη όπως και ο Νιγηριανός αμυντικός μέσος που αποβλήθηκε από τον διαιτητή Αμπάρκιολη στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Καβάλα. Τέλος ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ αναμένεται να πάρει εξιτήριο μεθαύριο από το Νοσοκομείο ενώ την Τετάρτη αναμένεται και η επιστροφή του Κιμ Τζάγκι στις προπονήσεις. Ο Ελβετός αριστερός μπακ ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται γιατί κι αυτός είναι τιμωρημένος καθώς είχε συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button