“Περίμενε δηλαδή τη Λευκή Περιστερά….;”

Ανασχηματισμός εδώ, ανασχηματισμός εκεί, πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός…..; Ο τοκετός ολοκληρώθηκε μόλις μια μέρα μετά την τα Θεοφάνεια…. Καθαγιάστηκαν τα ύδατα, φωτίστηκαν τα πολιτικά μυαλά και όχι μόνο, όσο φωτίστηκαν δηλαδή, για να μπορέσουν να ερμηνεύσουν την προαναγγελθείσα κίνηση του πρωθυπουργού….

*Ανασχηματισμός εδώ, ανασχηματισμός εκεί, πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός…..;


Ο τοκετός  ολοκληρώθηκε μόλις μια μέρα μετά την τα Θεοφάνεια….


Καθαγιάστηκαν  τα ύδατα, φωτίστηκαν τα  πολιτικά μυαλά και όχι μόνο, όσο φωτίστηκαν δηλαδή, για να  μπορέσουν να ερμηνεύσουν την προαναγγελθείσα κίνηση του πρωθυπουργού….


Που χρονικά ο ίδιος αποφάσισε και την τοποθέτησε μια μόλις μέρα  μετά τα  Επιφάνεια….


Και αυτό όχι γιατί ήθελε να βάλει τέλος σε όλη αυτή τη σεναριολογία των τελευταίων εβδομάδων, αλλά γιατί περίμενε ο ίδιος την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος…..


Δεν ήταν και εύκολη υπόθεση να ξαναμοιράσει την τράπουλα…..


Να αποφασίσει ποιοι υπουργοί θα παραμείνουν στα πόστα τους, ποιοι θα αλλάξουν θέσεις και ποιοι θα δουν την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση, αλλά και σε ποια νέα πρόσωπα θα δώσει χρίσμα υπουργικό και υφυπουργικό….


Για αυτό και περίμενε και τη βοήθεια της Λευκής Περιστεράς…..


 



*Τώρα αν φωτίστηκε αρκετά, αυτό ο καθείς μπορεί να το αξιολογήσει από το νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε χθες….


Έκανε την έκπληξη ο Καραμανλής…..;


Τι μήνυμα στέλνει με την επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων και την αποπομπή των μέχρι χθες στενών συνεργατών του…..;


Πρόκειται για ένα αναβαθμισμένο κυβερνητικό σχήμα….;


Ή μήπως άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…..;


Και αν πάλι ο ανασχηματισμός αυτός ανοίγει το δρόμο για πρόωρες εκλογές την άνοιξη……


Και γιατί τώρα μετά από ένα νέο τρομοκρατικό κτύπημα….;


Όπως και να έχει ο Καραμανλής αφουγκράστηκε την κοινή γνώμη και έστω και καθυστερημένα ικανοποίησε το αίτημά της που ήθελε μια καθοριστική κίνηση ανατροπής και αλλαγής του κυβερνητικού κλίματος από τον πρωθυπουργό …


Τώρα αν αυτή η κίνηση του βγει επιτυχημένη ή όχι  ο προσεχής χρόνος θα δείξει…..


 



*Γεγονός πάντως είναι πως έθεσε εκτός κυβέρνησης ένα δικό μας άνθρωπο τον Αλέξανδρο Κοντό και εκ του αποτελέσματος  άπατη πήγε και η κίνηση στήριξης Κατσαρίκα…..


Και για όσους έχετε ασθενή μνήμη ή δεν είχατε λάβει γνώση του γεγονότος, ο κ. Κατσαρίκας με επιστολή του καλούσε όλους τους κατέχοντες δύναμη και θέση να ενωθούν και να πείσουν τον πρωθυπουργό να μην απομακρύνει από τη θέση του τον Ξανθιώτη υπουργό, τον μέχρι χθες υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης….


Εννοείται πως δεν ήταν έτσι αυτολεξεί η επιστολή του, αλλά  το νόημά της….


Μπορεί για το Βατοπαίδι να την πλήρωσε ο δικός μας άνθρωπος, που στο κάτω- κάτω οι όποιες κινήσεις του αποσκοπούσαν στο καλό του τόπου και των κατοίκων του, ο υφυπουργός του όμως ο Κιλτίδης, παρέμεινε στη θέση του…..


Σιγά που θα πείθαμε οι Ξανθιώτες τον Καραμανλή να κρατήσει τον Κοντό, όταν το  αίμα του, τον ξάδερφό του το Λιάπη το Μιχάλη τον άφησε και αυτόν χωρίς υπουργείο…..


Τον κατέβασε και αυτόν από το τρένο, όπως και τον μέχρι χθες τσάρο της εθνικής μας οικονομίας τον Γιώργο τον Αλογοσκούφη…..


Αυτή και αν ήταν έκπληξη….μα να τον αφήσει χωρίς υπουργείο…..


 



*Φαίνεται πως δεν τα βρήκαν στη μοιρασιά και  έτσι αποφάσισε ο Γιώργος να μείνει εκτός, αλλά κατάφερε και έπεισε τον πρωθυπουργό, άλλωστε μην ξεχνάμε πως για πολύ καιρό ήταν το δεξί του χέρι, να ορίσει αντικαταστάτη του ένα δικό του άνθρωπο και στενό συνεργάτη….


Τον μέχρι χθες υφυπουργό του και εφεξής νέο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου….


Έκπληξη επίσης ήταν η απομάκρυνση του Μαργαρίτη Τζίμα  από το Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης…..


Ευτυχώς που κράτησε από τα μέρη μας  τον κουμπάρο του τον Ευριπίδη Στυλιανίδη,  έστω και μετακινώντας τον στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών….


Η πολυανομενόμενη είσοδος του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση έγινε και μάλιστα στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ η Μιαριέττα  η Γιαννάκου προτίμησε να καθίσει για λίγο ακόμη στη θαλπωρή του σπιτιού της…..


 



*Λοιπόν ο ανασχηματισμός έγινε και για τις επόμενες μέρες θα έχουμε να γράφουμε, άλλωστε είναι τόσα πολλά που δεν χωρούν στις αράδες  μιας μόνο στήλης…..


Τα κεφάλια μέσα λοιπόν για όλους ….


Για τους πολίτες τέλειωσαν οι γιορτές  και για τους  300 και δη του κυβερνητικού στρατοπέδου τα μαγειρέματα του ανασχηματισμού….


Το μενού σερβιρίστηκε….ώρα να το δοκιμάσουμε….


Σηκώνουμε τα μανίκια και ώρα για δουλειά για όλους, άντε γιατί προβλέπεται και τούτη η χρονιά τα μάλλα δύσκολη….


dgouma07@otenet.gr


 



Σχετικά Άρθρα

Back to top button