Επιστολή του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 4ου Γενικού Λυκείου για τη μεταστέγασή του

ΠΡΟΣ τους κ.κ. ΝΟΜΑΡΧΗ και ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ
Αξιότιμοι άρχοντες, είμαστε οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις παρακάτω σκέψεις μας.

ΠΡΟΣ τους κ.κ. ΝΟΜΑΡΧΗ


και ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ


Αξιότιμοι άρχοντες,


είμαστε οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις παρακάτω σκέψεις μας.


Θυμόμαστε τον εαυτό μας στο Δημοτικό Σχολείο της γειτονιάς όταν τα αδέρφια μας πήγαιναν στο 5ο Γυμνάσιο και στο 4ο Λύκειο και γυρνούσαν σπίτι φορτωμένα με τα προβλήματα της συνύπαρξης με παιδιά διαφορετικών ηλικιών και ενδιαφερόντων, τη μιζέρια της στενότητας των αιθουσών, την κόπωση των μετακινήσεων σε άλλα κτίρια για παρακολούθηση μαθημάτων, τον εκνευρισμό από τη δημιουργία εντάσεων.


Ακούγαμε όμως ότι το 4ο Λύκειο θα μεταστεγαστεί.


Αργότερα πολλοί από εμάς πήγαμε στο 5ο Γυμνάσιο και βιώσαμε την ίδια κατάσταση, αλλά σε χειρότερη μορφή, δεδομένου ότι οι μαθητές πλήθαιναν, οι χώροι ολοένα και στένευαν, στηνόντουσαν αίθουσες προκάτ και η ένταση της συνύπαρξης ολοένα και μεγάλωνε.


Ακούγαμε και πάλι ότι το 4ο Λύκειο θα μεταστεγαστεί.


Τώρα είμαστε στο Λύκειο με τη σκέψη στην επόμενη βαθμίδα, με αγώνα για μόρφωση, αλλά με βαρίδια στα πόδια και στην καρδιά.


Και πάλι ακούμε για μεταστέγαση του 4ου Λυκείου, αλλά δεν βλέπουμε απολύτως τίποτα.


Αισθανόμαστε την αδιαφορία της τοπικής πολιτείας, γιατί ενώ ζούμε σε μια πόλη που σχεδιάζει και μελετά περιαστικούς δακτυλίους, κατασκευάζει άλλα σχολικά κτίρια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καλεί διάσημους καλλιτέχνες και διοργανώνει φιέστες, γιορτές και καρναβάλια, ενοποιεί πλατείες, αδιαφορεί για την πραγματική βάση του πολιτισμού – την Παιδεία.


Νοιώθουμε σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού που ζούμε σε μια ανάλγητη κοινωνία η οποία δεν κατανοεί την ανάγκη μας για μόρφωση, μας έχει αποκόψει από τον κοινωνικό ιστό και μας έχει τσουβαλιάσει σε ένα κτίριο χωρίς να νοιάζεται για μας.


Πιστεύουμε ότι το κύριο μέλημά της είναι να διαμορφώνει χώρους και όχι να μορφώνει νέους.


Σας ζητάμε λοιπόν να σκύψετε με ενδιαφέρον πάνω στο πρόβλημά μας και να πάψετε να κρύβεστε πίσω από τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα, γιατί όταν θέλετε για άλλους σκοπούς τα βρίσκετε και με το παραπάνω.


Να μας δώσετε μια αντρίκια απάντηση για το πότε θα λυθεί το πρόβλημά μας.


Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο


του 4ου Γενικού Λυκείου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button