Δεν μας τα λέει και τόσο ξεκάθαρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν μας τα λέει και τόσο ξεκάθαρα ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ότι έχει σχέση με τα μέτρα που θα πάρει η χώρα ώστε να επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων και συμφωνία της χώρας μας με τους εταίρους και δανειστές μας.

Κατηγορούσαμε την εταιρεία οικονομικών συμβούλων “Lazar” ως συνυπεύθυνη για το PSI, το κούρεμα του ελληνικού χρέους και σήμερα είναι οικονομικοί σύμβουλοι του υπουργείου οικονομικών για τις διαπραγματευτικές διαδικασίες της χώρας.

Δεν μας τα λέει και τόσο ξεκάθαρα ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ότι έχει σχέση με τα μέτρα που θα πάρει η χώρα ώστε να επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων και συμφωνία της χώρας μας με τους εταίρους και δανειστές μας.

Κατηγορούσαμε την εταιρεία οικονομικών συμβούλων “Lazar” ως συνυπεύθυνη για το PSI, το κούρεμα του ελληνικού χρέους και σήμερα είναι οικονομικοί σύμβουλοι του υπουργείου οικονομικών για τις διαπραγματευτικές διαδικασίες της χώρας.

Σχίζαμε τα ρούχα μας για την εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ και για τα 900 περίπου εκατομμύρια που μας στοίχισε εν καιρώ κρίσης και σήμερα γίνεται πάλι συζήτηση για νέα(;) εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ, να τη χρησιμοποιήσουμε σε μεσοπρόθεσμα νομοσχέδια, ώστε να πειστούν οι εταίροι μας και να επέλθει συμφωνία για να βγει η χώρα μας από την κρίση, την οικονομική περιδίνηση και τον τρικυμιώδη εθνικό κυματισμό.

Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες μην τους φοβάστε, αν δεν τους στήνει ο λογισμός μπροστά σας, γράφει ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής μας Κώστας Καβάφης στην “Ιθάκη” του.

 

Δεν ακούσαμε μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να γίνεται κανένας λόγος, καμία μνεία, καμία αναφορά για τα οφειλόμενα ποσά επιδότησης επιτοκίου 12% στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Θράκη και την Αν. Μακεδονία και παραμένουν  στην κυριολεξία στη Θράκη απασχολώντας το εργατικό δυναμικό της περιοχής.

Οι επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν θα πρέπει κατ’ αποκλειστικότητα να δραστηριοποιούνται και να έχουν την έδρα τους στη Θράκη και όχι να χρησιμοποιούν κάποιοι “αετονύχηδες” τη Θράκη ως “αποθηκευτικούς” χώρους τυποποίησης προϊόντων και ειδών που παράγονται σε γειτονικές χώρες και να βαπτίζονται ως made in Thrace.

Το μεγάλο φαγοπότι προηγούμενων χρόνων με εταιρείες “σφραγίδες” έχει και πρέπει να τελειώσει.

Οσοι και όποιοι πήραν παράνομα επιχορηγήσεις ας βρεθούν και να φέρουν πίσω τα παρανόμως εισπραχθέντα από το ελληνικό δημόσιο με μορφή επιδότησης και παροχών.

Ας το προβάλουν και ας το αναδείξουν στο ελληνικό κοινοβούλιο οι βουλευτές της Θράκης.

 

Η αντιπολίτευση δηλώνει “ευθαρσώς” και δείχνει με το δάχτυλο τη νέα κυβέρνηση, ότι ναι μεν, θα στηρίξει την προσπάθεια της διαπραγμάτευσης, με την προϋπόθεση ότι, η διαπραγμάτευση δε θα ρίξει τη χώρα στα βράχια, δε θα έλθει σε ρήξη με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Αν η κυβέρνηση εισέλθει στον πυρήνα της διαπραγμάτευσης, αποδεχόμενη εκ των προτέρων συμφωνία και όχι ρήξη, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι, θα καταλήξει σε αποδοχή όλων των υφιστάμενων μνημονιακών μέτρων και με επί πλέον βαρύτατους όρους.

Η κυβέρνηση πηγαίνει στο “κλουβί των λεόντων” όχι να συμφωνήσει στις απαιτήσεις των εταίρων, αλλά να επιβάλει τις θέσεις, το όραμα και τις ελπίδες της κοινωνίας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον της χώρας μας.

Γιατί τόσος ντόρος, γιατί χύθηκε τόσο μελάνι, γιατί να γίνουν τόσα ταξίδια, τόσες ώρες διαπραγμάτευσης, γιατί τόσος ιδρώτας και τόσο άγχος, αν η κυβέρνηση κατέθεται τα όπλα, συμφωνώντας με τις απαιτήσεις των εταίρων και δανειστών εκ των προτέρων, χωρίς να φέρουν στις αποσκευές τους μια συμφωνία που θα δικαιώνει τις ελπίδες και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας;

 

Υπερψηφίστηκαν τελικά οι προγραμματικές κυβερνητικές δηλώσεις από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης (162) και καταψηφίστηκαν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης (137) και με μια απουσία.

Ένα τριήμερο τηλεοπτικό σόου στο ελληνικό κοινοβούλιο, με ατελείωτες ώρες ομιλίας από βουλευτές – υπουργούς – αρχηγούς κομμάτων και τον πρωθυπουργό, ανούσιες τελικά και με προειλημμένες αποφάσεις και προδιαγεγραμμένο αριθμητικό αποτέλεσμα.

Τι νόημα μπορεί να έχει η φανερή ονομαστική ψηφοφορία όταν όλοι οι βουλευτές είναι εγκλωβισμένοι στο “μαντρί” των αρχηγικών – κοινοβουλευτικών ομάδων και η όποια διαφοροποίηση θα σήμαινε και διαγραφή τους;

Κανείς βουλευτής δεν είναι διατεθειμένος στους “δύσκολους καιρούς” ακόμη και για πρίγκιπες να σηκώσει το βάρος μιας διαφοροποίησης.

Επειδή το αποτέλεσμα ήταν εκ των προτέρων γνωστό και οι παίκτες θα έπαιζαν, όχι απλά με σημαδεμένη τράπουλα αλλά με ανοικτά χαρτιά, καμία εταιρεία στοιχημάτων δεν έπαιξε με το αποτέλεσμα.

Η κοινωνία δε θέλει τη ρωμαϊκή συνταγή “άρτον και θεάματα”. Επιζητεί και ελπίζει από τη νέα κυβέρνηση εργασία, ασφάλεια, παραγωγικότητα, οικονομική ανάπτυξη, όχι μείωση μισθών και συντάξεων, όχι φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, καλύτερη παιδεία, υγεία και δημοκρατία.

Ας της τα διασφαλίσουν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button