ΜΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΔΙΑΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΞΑΝΘΗΣ;

20 Οκτωβρίου είναι ημέρα γιορτής για την Ελληνική Αστυνομία. Υπάρχουν όμως λόγοι να γιορτάζουμε, την ώρα που τα προβλήματα στο νομό μας αυξάνονται παρά να μειώνονται;

 

20 Οκτωβρίου είναι ημέρα γιορτής για την Ελληνική Αστυνομία. Υπάρχουν όμως λόγοι να γιορτάζουμε, την ώρα που τα προβλήματα στο νομό μας αυξάνονται παρά να μειώνονται;

 

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το Νομό Ξάνθης, προβλέπεται μια αναβάθμιση, μια κατάργηση, μια διατήρηση και μια παγίωση. Ιδιαίτερα για την παγίωση, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η εξέλιξη αυτή. Αναβαθμίζεται σε Αστυνομικό Τμήμα, ο Αστυνομικός Σταθμός Ευλάλου, καταργείται ο Σταθμός στο Σέλερο και παραμένει το Αστυνομικό Τμήμα στην Σταυρούπολη. Παγιώνεται ο χαρακτηρισμός της πρώην αστυνομικής σχολής ως Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης.

Από τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει έχουμε τα εξής δεδομένα:

1. Αναδιάρθρωση χωρίς προσλήψεις προσωπικού, την ώρα που στο νομό είναι καταγεγραμμένες ελλείψεις 30 τουλάχιστον θέσεων, δεν υφίσταται.

2. Αναδιάρθρωση χωρίς τις κατάλληλες πιστώσεις από το Υπουργείο για την εύρυθμη λειτουργία των μέσων της ΕΛΑΣ, πάλι δεν υφίσταται.

3. Αναδιάρθρωση, την ώρα που το ασανσέρ, αλλά και το κτίριο γενικότερα, είχε προβλήματα λειτουργίας στην Ξάνθη, με απαρχαιωμένο στόλο και τεχνικά μέσα, χωρίς να υπάρχει η σωστή συντήρηση, αλλά απλά να έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στο φιλότιμο των αστυνομικών, είναι ανέκδοτο, με έναν επιεική χαρακτηρισμό.

4. Αναδιάρθρωση με διπλοβάρδιες, έντονη κούραση και ηθική εξόντωση του προσωπικού, φυσικά και δεν υπάρχει.

5. Αναδιάρθρωση στην προστασία του πολίτη της Ξάνθης, με όρους  οικονομίας κλίμακας, δεν είναι αναδιάρθρωση, είναι λογιστική.

Εδώ να σημειώσουμε κάποια χαρακτηριστικά γεγονότα. Πρώτον, η αστυνομική σχολή που έκλεισε με εντολή του κ. Δένδια τότε, δεν υπάρχει καμία προοπτική να ξαναλειτουργήσει. Δεύτερον, οι όποιες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για επαναλειτουργία, ήταν μια ακόμα αυταπάτη, στα αυτιά των συμπολιτών μας.

Προτείνουμε, την άμεση πρόσληψη 30 χαμηλόβαθμων στελεχών στο νομό. Την άμεση πίστωση από το υπουργείο, των απαιτούμενων κονδυλίων για την σωστή συντήρηση των τεχνικών μέσων του νομού. Την εγκατάσταση της Πυροσβεστικής Σχολής στην Ξάνθη. Εφόσον δεν υπάρχει περίπτωση και ουδέν μονιμότερου του προσωρινού, για την Αστυνομική Σχολή και γνωρίζοντας ότι υπάρχει θέμα εγκαταστάσεως και της Πυροσβεστικής Σχολής, ήδη η Πτολεμαΐδα διεκδικεί την εγκατάσταση αυτή, το πολιτικό προσωπικό του νομού, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει, είναι να πιέσει για την εγκατάσταση της Πυροσβεστικής Σχολής στην Ξάνθη. Χθες.

Όσον αφορά τις πιστώσεις για την διεργασία όλων των παραπάνω, ας εξοικονομηθεί το ποσό, από τα τεράστια κονδύλια που διαχειρίζεται η κυβέρνηση και όπου η σπάταλη είναι δεδομένη. Να θυμίσω ότι για τις καταγγελίες του κ. Παραστατίδη για τα ιλιγγιώδη ποσά που ξοδεύονται για το προσφυγικό σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχει απαντήσει απολύτως κανένας.

Συμπολίτη και συμπολίτισσα, συμπολίτη και συμπολίτισσά που ανήκεις στο προσωπικό της ΕΛΑΣ του Νομού Ξάνθης, το ξανατονίζουμε αναδιάρθρωση για την προστασία του πολίτη δεν γίνεται με οικονομικούς όρους.

Η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν γίνεται κάθε μέρα και προϋποθέτει, στην περίπτωση της ΕΛ.ΑΣ, εκ βάθρων αναθεώρηση όλης της λειτουργίας της με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και όχι ερασιτεχνισμούς. Δεν κάνουμε λογιστική στο αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Ας κάνει λογιστικά και οικονομίες κλίμακος εκεί που πρέπει η κυβέρνηση και όχι στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ!

 

Με εκτίμηση,

Ο Γραμματέας

Ανέστης Αντωνιάδης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button