Γιώργος Καρατζαφέρης”….ο Καραμανλής φοβάται ότι “ανθίζει” ο ΛΑΟΣ”

Την Ξάνθη επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος του κόμματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, από όπου έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ο ΛΑΟΣ την επόμενη μέρα των εκλογών θα ασκήσει έντονη και δυναμική αντιπολίτευση και ότι θα αποτελέσει τον καθημερινό εφιάλτη για την κυβέρνηση που θα προκύψει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “η περίοδος της χαλαρής αντιπολίτευσης τελείωσε”.

Την Ξάνθη επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος του κόμματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, από όπου έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ο ΛΑΟΣ την επόμενη μέρα των εκλογών θα ασκήσει έντονη και δυναμική αντιπολίτευση και ότι θα αποτελέσει τον καθημερινό εφιάλτη για την κυβέρνηση που θα προκύψει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “η περίοδος της χαλαρής αντιπολίτευσης τελείωσε”. Ο κ. Καρατζαφέρης πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία σε Ξάνθη Δράμα και Καβάλα, προκείμενου να δει από κοντά τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και να γίνει αποδέκτης των μηνυμάτων τους. Ενώ το πρόγραμμά επίσκεψής του στην Ξάνθη περιλάμβανε και συνάντηση με κατοίκους από το χώρο της μειονότητας και συγκεκριμένα με ομάδα Πομάκων, η οποία τελικά δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω κάποιων αστάθμητων προβλημάτων της τελευταίας στιγμής. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ωστόσο συναντήθηκε με τα τοπικά στελέχη του κόμματός του, όπου συζήτησε μαζί τους την εκλογική τακτική που θα ακολουθήσουν στις επικείμενες εκλογές, όπως και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, με το δικό του γλαφυρό τρόπο και τις αλληγορικές του εκφράσεις άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ, και στην πολιτική στάση του ΠΑΣΟΚ.

Έκανε λόγο για το τρίγωνο Κολωνακίου-Συντάγματος και Ηρώδου Αττικού που κυβερνά τη χώρα, αδιαφορώντας για το τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ κατήγγειλε συνωμοσία ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη των οικονομικών σκανδάλων. Μίλησε για εξαγορά συνειδήσεων με το προεκλογικό παροχών της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση Αλμούνια και αναρωτήθηκε πως δια μαγείας βρέθηκαν τώρα τα χρήματα, ενώ πρότεινε να δοθεί το Νομπέλ Οικονομίας στον κ. Αλογοσκούφη. Έκανε λόγο για αλλοίωση της λαϊκής βούλησης με τη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου σημειώνοντας γλαφυρά ” εγώ είμαι της φιλοσοφίας ότι θα πρέπει να αφήνουμε όλα τα λουλούδια να ανθίζουν. Αν και ο κ. Καραμανλής φοβάται ότι “ανθίζει” ο ΛΑΟΣ, αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ρίξει θειάφι σε όλο το χωράφι”. Παράλληλα σχολιάζοντας το θέμα των πρόωρων εκλογών, σημείωσε πως αυτό υποδηλώνει έλλειμμα δημοκρατίας και θα πρέπει να διορθωθεί. “Όταν οι 299 βουλευτές δε γνωρίζουν πότε θα γίνουν εκλογές, παρά μόνο ο ένας, ο πρωθυπουργός”. Σε ερώτηση του “Α” για το αν φοβάται κοινωνική έκρηξη ή το πώς αυτή την αντίδραση θα την εισπράξει το κόμμα του, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε χαρακτηριστικά “ο Θεός να το φέρει να γίνει μια κοινωνική έκρηξη , να γίνει μια Αργεντινή να σωθεί ο τόπος. Σας θυμίζω τι γινόταν πριν και το θαύμα της Αργεντινής μετά την κοινωνική έκρηξη. Πιστεύω πως το αγώγι ξυπνά τον αγωγιάτη. Θα ήθελα κάποιοι να φύγουν από τη μακαριότητα της Ραφήνας και του Καστριού. Την περιμένω λοιπόν και την καλοδέχομαι και πιστεύω ότι δε θα αργήσει να έρθει. Αν θα γίνει οργή στις εκλογές, νομίζω ότι αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι”. Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού επανέλαβε για μια ακόμη φορά τις θέσεις του κόμματός του για τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική. Χαρακτήρισε την υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ντόρα Μπακογιάννη αναπληρώτρια της Κοντολίζας Ράις, ενώ ζήτησε να ισχύσει η αρχή της αμοιβαιότητας, όπως ορίζει η Συνθήκη της Λοζάνης, ενώ τάχθηκε αντίθετος στις όποιες ακραίες και ρεβανσιστικές κινήσεις, ωστόσο κάλεσε τη χώρα να βρίσκεται σε επαγρύπνηση σε σχέση με τη γείτονα χώρα της Τουρκίας. Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για το ποια κριτήρια θα επικρατήσουν για την επιλογή των προσώπων που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, σημείωσε πως θα ληφθεί υπόψη πρώτα τι εξυπηρετεί το έθνος και μετά το κόμμα. “Μας ενδιαφέρει ο καθημερινός πολίτης που πιστεύει στην πατρίδα, να μην έχει λοξοδρομήσει νομικά, δε μας ενδιαφέρουν τα πτυχία, αλλά η κοινωνική του καταξίωση. Δε μας ενδιαφέρει ούτε το θρήσκευμα, αλλά θέλουμε καλούς Έλληνες. Εξάλλου το καλό κρασί το κάνει η γεύση του και όχι η ετικέτα”. Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button