Για τις μαθητικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος

Η επιτροπή εκπαιδευτικών Ν.

Η επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει τους μαθητές της Ξάνθης που με πολύμορφες κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν στο δρόμο ενάντια στα νέα μέτρα.

Είναι τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών που βιώνουν μέσα στο σπίτι την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, συνολικά την ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.

Είναι τα παιδιά που θα βγουν στην παραγωγή (όσα δεν δουλεύουν ακόμα) με μισθούς Κίνας και Ινδίας το πολύ 200 ευρώ, χωρίς ίχνος δικαιώματος, συλλογικής σύμβασης.

 Είναι τα παιδιά που βιώνουν ένα σχολικό σύστημα που τα εξοντώνει και δεν τα μορφώνει.

Η θέση κάθε εκπαιδευτικού, κάθε γονιού είναι στο πλευρό των μαθητών γιατί ο αγώνας είναι κοινός, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Τα παραμύθια που μέσα από τα κανάλια των μεγαλοκαπιταλιστών θέλανε να μας πασάρουν, ότι δηλαδή για τα μέτρα φταίει η διαφθορά, κάποια λαμόγια, οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, γενικώς οι κλέφτες πολιτικοί, μας τα επιβάλουν οι ξένοι κάθε νέο μνημόνιο που έρχεται τα ξετινάζει. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως αιτία των μέτρων είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός και αντίπαλος είναι οι κυβερνήσεις των κομμάτων της πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που μαζί με τους συμμάχους τους τρόικα, ΔΝΤ, Ε.Ε.  θέλουν τους εργαζόμενους όσο γίνεται πιο φτηνούς για να αυγατίζουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Σημαντικό στοιχείο των κινητοποιήσεων ήταν οι πορείες που στείλανε το μήνυμα του αγώνα σε όλη την πόλη πέρα από τους 4 τοίχους των σχολείων, καθώς επίσης και η συμμετοχή αρκετών εκπαιδευτικών στην πορεία της Πέμπτης και η ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή των μαθητών τη Δευτέρα.

Η επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ θα σταθεί στο πλευρό των μαθητών απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκράτησης.

Η στάση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου την Πέμπτη κάλεσε την εισαγγελία να παρέμβει αυτεπάγγελτα, κάτι που προς τιμή της δεν έπραξε, είναι καταδικαστέα.

Καλούμε την ΕΛΜΕ Ξάνθης άμεσα να πάρει θέση.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην περάσουν απουσίες για τη συμμετοχή μαθητών σε κινητοποιήσεις.

 

Επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης   ΠΑΜΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button