Ανακοινώσεις

STEM GIRLS ON TOUR: η Περιπέτεια Συνεχίζεται!

Οι Αμερικανικές Γωνιές Xanthi Techlab & Thessaloniki TechLab με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν την δεύτερη φάση του επιτυχημένου εκπαιδευτικού προγράμματος για εφήβους “Stem Girls on Tour”,τηρώντας την δέσμευση για ενδυνάμωση των νέων μέσω της εκπαίδευσης στον τομέα STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά).

Με τη συμμετοχή 15 μαθητριών ηλικίας 12 -17 ετών, αυτή η νέα φάση είναι σχεδιασμένη να προωθήσει την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την πρακτική εφαρμογή των δεξιοτήτων στον κόσμο του αύριο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναρπαστικά εργαστήρια σε 3 θεματικές ενότητες:

Ρομποτική & Προγραμματισμός, Εικονική Πραγματικότητα και Γραφιστικός Σχεδιασμός.

Η πρώτη φάση του προγράμματος, είδε 35 ενθουσιώδεις νέες να εξερευνούν τον κόσμο του STEM στο Thessaloniki TechLab. Από αυτές, 10 εξαιρετικά ταλαντούχες μαθήτριες θα αναλάβουντον ρόλο του εκπαιδευτή, μεταφέροντας τις γνώσεις και το πάθος τους στις συνομήλικες τους στοXanthi TechLab.

Οι ημερομηνίες και ώρες που θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα είναι13 Απριλίου από τις 12:00 – 19:00 και 14 Απριλίου από τις 11:00 –  14:00, στον χώρο του Xanthi TechLab, Πλ. Διοικητηρίου 1Α, Ξάνθη 671 00.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν.

Η ηλικία των συμμετεχόντων είναι 12-17 ετών και η δήλωση εγγραφής γίνεται μέσω του επίσημου συνδέσμου: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBMae33EzDKKyciKNgv4WNiJ0cENmareW39GkmQLRHuZSNFQ/viewform

Μην χάσετε την ευκαιρία να είστε μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, όπου η εκπαίδευση συναντά την περιπέτεια και την καινοτομία.

Σας περιμένουμε να γίνετε μέρος της και να ανακαλύψετε τον κόσμο του STEM!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button