«Φέρτε μου τον Πωλ το χταπόδι….»

Από τη μια ο πρωθυπουργός να καλεί την νεολαία να βοηθήσει για να αλλάξει σελίδα η χώρα και να σταματήσουν οι πελατειακές σχέσεις, από την άλλη ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος να προσπαθεί να μας διαβεβαιώσει ότι όλοι οι Έλληνες θα λαμβάνουν αξιοπρεπείς συντάξεις και στη μέση ο Πωλ το χταπόδι του Μουντιάλ να έχει αφήσει άφωνη όλη την υφήλιο…..

Από τη μια ο πρωθυπουργός να καλεί την νεολαία να βοηθήσει  για να αλλάξει σελίδα η χώρα και να σταματήσουν οι πελατειακές σχέσεις, από την άλλη ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος να προσπαθεί να μας διαβεβαιώσει ότι όλοι οι Έλληνες θα λαμβάνουν αξιοπρεπείς συντάξεις και στη μέση ο Πωλ το χταπόδι του Μουντιάλ να έχει αφήσει άφωνη όλη την υφήλιο…..


Με τους παραπάνω να πρωταγωνιστούν στις σκέψεις μου πέρασε το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου….


Στην καρδιά πλέον του καλοκαιριού και με το καμπανάκι να μου θυμίζει επίμονα ότι η οικογένεια χρειάζεται επειγόντως διακοπές, εγώ έχω κολλήσει για άλλη μια φορά στην πρόσκληση του Γιώργου προς τη νεολαία να ενεργοποιηθεί για το καλό του τόπου, αλλά και στον Πωλ το χταπόδι που κυριολεκτικά με έχει αφήσει άφωνη με τις πετυχημένες του προβλέψεις…..


 


Η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου έχει πέσει με την Ισπανία να πανηγυρίζει για τη μεγάλη της νίκη και τους Ισπανούς μαζί με την ομάδα τους να αποθεώνουν και τον Πωλ, τη μασκότ πλέον του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής….


Βρε να πέσει μέσα σε όλες τις προβλέψεις και μάλιστα ένα χταπόδι….;


Ακόμη και τα μαλάκια έχουν περισσότερη διαίσθηση από τα δίποδα μέντιουμ…


Τώρα όμως που μας τέλειωσε το Μουντιάλ πώς θα περνούν τα βράδια τους οι ποδοσφαιρόφιλοι…..;


Αφήστε που αποτελούσε και μια φθηνή διασκέδαση….


Μπυρίτσα και πίτσα και οι κολλητοί στο σπίτι για το ματς και περνούσε η βραδιά….


Για να μην αναφερθώ και στο άλλοθι που αποτελούσε για να αποφύγεις τη συζήτηση για διακοπές…..


-«Πού να πάμε τώρα διακοπές αγαπητά μου παιδιά….έχει Μουντιάλ, περιμένετε να τελειώσει και βλέπουμε….»….


Τώρα όμως που πέρασε στην ιστορία και η 8η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, θα πρέπει να προγραμματίσουμε και τις διακοπές, ακόμη και αν θα είναι μίνι…..


Είπαμε σε καιρούς χαλεπούς ο καθείς προσπαθεί για ότι μπορεί…..


 


Και όσο για τη νεολαία για το αν θα ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του πρωθυπουργού θα ήθελα να μου φέρετε τον Πωλ για να κάνει την πρόβλεψή του….


Γιατί εγώ κομμάτι χλωμό το βλέπω να τρέξουν με τα χίλια οι νέοι μας…..


Όχι γιατί είναι τεμπέληδες και δε θέλουν να ριχτούν στην δουλειά για να πάει η χώρα μπροστά, αλλά γιατί απλά είναι θυμωμένοι και αγανακτισμένοι…..


Δεν μπορείς από γενιά των επτακοσίων να την κάνεις γενιά των εξακοσίων και μετά να της ζητά να έχει ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία αλλαγής της Ελλάδας….


Και το κυριότερο όταν δεν της δίνεις κίνητρα, όταν δεν υπάρχουν πρότυπα και φυσικά όταν οι σημερινοί πολιτικοί μας δεν αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τη λειτουργία τους, αλλά παράδειγμα προς αποφυγή, πώς να ξεσηκώσεις τους νέους να βρεθούν στο πλευρό σου…..;


Τη σημερινή γενιά κάποιοι την ήθελαν να βρίσκεται σε «χειμέρια νάρκη», σε κατάσταση πλήρους απραξίας και απάθειας και το είχαν πετύχει ως ένα σημείο, γιατί πάντα θα υπάρχουν και εκείνες οι νεανικές φωνές που καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για αυτούς…..


 


Αυτούς τους νέους λοιπόν, που στην πλειοψηφία τους πλήττονται από την ανεργία, ή καλούνται να δώσουν το δικό τους αγώνα μέσα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που περισσότερο παραμορφώνει, παρά ποιεί ήθος και παιδεία, που ζουν μέσα στην ανασφάλεια, τους προτρέπει ο Γιώργος Παπανδρέου να βάλουν τέλους στο πελατειακό κράτος και το σαθρό πολιτικό μας σύστημα…..


Τους καλεί να κάνουν την επανάστασή τους …..


«Το παλιό πελατειακό κράτος, το οποίο αποτελεί παράγοντα καθυστέρησης , παρακμής και εξάρτησης, με τη νοοτροπία που καλλιεργεί, τόσο στις σχέσεις πολίτη –Δημοσίου, όσο και στις σχέσεις που οικοδομεί κατά παράδοση η χώρα με τους «πάτρωνές» της , έχει την ανάγκη μιας «επανάστασης» για την αντικατάστασή του, στην οποία πρωτοπόροι θα είναι οι νέοι»….επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια ομιλία του στη Βουλή….


 


Ωραία τα λόγια, αλλά επειδή έχουν ειπωθεί τόσες πολλές φορές παρόμοια πράγματα , δε γίνονται πιστευτά από τους νέους…..


Στα λόγια όλοι καλοί είναι, όταν όμως έρχεται ή ώρα των πράξεων τότε κάνουν ένα βήμα πίσω και αυτό έχει κουράσει τους νέους….


Θέλουν πρώτα να δουν δείγματα καλής γραφής και μετά θα πράξουν αναλόγως….


Το σίγουρο είναι πως η νέα γενιά δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και για αυτό δε χρειάζεται να ζητήσω την πρόβλεψη του φίλου μου του Πωλ….


Θα ήθελα όμως τα προγνωστικά του χταποδιού από τη Νότιο Αφρική για το αν τελικά θα τα καταφέρουμε με τους άθλους που μας έχει βάλει το ΔΝΤ και η λοιποί Τρόικα…..


Όσο για την αξιοπρεπή σύνταξη του Λοβέρδου-η οποία θα μπορεί να καθορίζεται και μέσω της δικαστικής οδού, εδώ η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά και μαζί και ο Πωλ τα πλοκάμια του…..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button