ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής είχε συνεργασία με τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τους Υφυπουργούς κκ Σπύρο Ταλιαδούρο και Ανδρέα Λυκουρέντζο.

*Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής είχε συνεργασία με τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τους Υφυπουργούς κκ Σπύρο Ταλιαδούρο και Ανδρέα Λυκουρέντζο.


Μετά τη συνεργασία, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε: 


 


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είχαμε μια εποικοδομητική και χρήσιμη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό.


Η Παιδεία για μας είναι εθνικής σημασίας προτεραιότητα, που ξεπερνά τις κομματικές γραμμές.


Ο στόχος μας είναι, με συννενόηση, συναίνεση και σύνθεση, να προχωρήσουμε σε πιο εποικοδομητικά και τολμηρά βήματα προς τα εμπρός.


 


Θεωρούμε ότι η Παιδεία θα πρέπει να είναι το συγκριτικό ποιοτικό πλεονέκτημα της σύγχρονης Ελλάδας.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα αποσύρετε το βιβλίο;


 


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σύντομα θα τακτοποιηθούν όλα. 


 



  Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης επισκέφθηκε την Παρασκευή το πρωί, αντιπροσωπεία του Τουρκοελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Selim Engeli, μέλος διοίκησης του Τουρκικού Συμβουλίου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK), και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαο Αγγελίδη και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.


 


Ο κ. Αγγελίδης καλωσόρισε τους Τούρκους Επιχειρηματίες στο Επιμελητήριο, παρουσίασε εν συντομία το οικονομικό προφίλ της περιοχής, τις δράσεις του επιμελητηρίου και τις δομές στήριξης των επιχειρηματιών, τις προοπτικές της Θράκης ως ενεργειακού και εμπορευματικού κέντρου και τόνισε ότι θεωρεί σημαντική την επίσκεψή τους στην Κομοτηνή. Πρότεινε να υπάρξουν συγκεκριμένοι τρόποι συνεργασίας οι οποίοι θα είναι αποτελεσματικοί και για τις δύο πλευρές, σημειώνοντας ότι η ύπαρξη της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή μας αποτελεί πλεονέκτημα και γέφυρα για επιχειρηματικές συνεργασίες.


 


Ο κ. Engeli ευχαρίστησε το Επιμελητήριο για τη φιλοξενία και τη συνάντηση που είχαν, παρουσίασε εν συντομία το προφίλ του Συμβουλίου, το οποίο εποπτεύεται από τη Γενική Δ/νση Επιμελητηρίων της Τουρκίας και τη Δ/νση Εξωτερικού Εμπορίου. Τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον για συνεργασίες, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και των τροφίμων, το οποίο εστιάζεται πλέον όχι μόνο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης αλλά και στη περιοχή μας. Επίσης, απηύθυνε πρόσκληση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης να συμμετέχει στην επικείμενη συνάντηση των μελών του Τουρκοελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.


 


 ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ


 


 



ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ


ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ


ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ


 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ


 


Την 20.09.2007 και ώρα 07.00 στο 12ο χιλ. της Ε. Ο. Ξάνθης – Καβάλας, συνελήφθησαν από συνοριακούς φύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης ένας 41χρονος πολίτης Ολλανδίας καθώς ως οδηγός ΙΧΕ οχήματος ιδιοκτησίας του κατελήφθη να μεταφέρει επτά (07) αλλοδαπούς λαθρομετανάστες πολίτες Ιράκ, στερούμενους νομίμων διατυπώσεως εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.


 


Άπαντες ανωτέρω δράστες συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν ανωτέρω όχημα, δύο (02) κινητά τηλέφωνα και εξακόσια πενήντα (650) ευρώ.


Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button