Θέλουμε τον πρόεδρο της δημοκρατίας να παίρνει θέση για τα προβλήματα της καθημερινότητας των ελλήνων πολιτών και σαφέστατη θέση για τα εθνικά μας θέματα και τα προβλήματα στην παιδεία και στους νέους μας

Λαλίστατος ο Προκόπης Παυλόπουλος ως βουλευτής – υπουργός και υψηλότατο στέλεχος της ΝΔ και επικριτικός για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, για την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ.

Λαλίστατος ο Προκόπης Παυλόπουλος ως βουλευτής – υπουργός και υψηλότατο στέλεχος της ΝΔ και επικριτικός για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, για την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ.

Σήμερα, σαν πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας, με πρόταση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και με συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του κοινοβουλίου, σιωπά, δεν παίρνει καμία θέση για τη φορολογική λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η σημερινή συγκυβέρνηση στην κοινωνία, την επίθεση στην καθημερινότητα των νοικοκυριών, στη μείωση του πενιχρού εισοδήματος των πολιτών για την μη εφαρμογή των αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Δε θέλουμε, έναν πρόεδρο της δημοκρατίας, τον ανώτατο πολιτικό άρχοντα της χώρας, τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο να περιδιαβαίνει τη χώρα, να ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης πόλεων, να έχει στη συλλογή του αρκετά χρυσά κλειδιά, να κάνει αναφορές ανέξοδες για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις και αναφορές σε ιστορικά γεγονότα.

Θέλουμε τον πρόεδρο της δημοκρατίας να παίρνει θέση για τα προβλήματα της καθημερινότητας των ελλήνων πολιτών και σαφέστατη θέση για τα εθνικά μας θέματα και τα προβλήματα στην παιδεία και στους νέους μας, έστω και αν θα πρέπει να έρθει απέναντι, αν αυτό απαιτείται, με τις κυβερνητικές θέσεις και απόψεις σ’ αυτά τα ζητήματα και να υπογράφει χωρίς αστερίσκους τα νομοσχέδια.

 

Με αφορμή τα συμβαίνοντα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που έχουν σχέση με τη μάστιγα των ναρκωτικών η κοινωνία αγωνιά, οι φοιτητές ξεσηκώνονται, τα στόματα ανοίγουν και γινόμαστε μάρτυρες των λεπτομερών αναφορών τους.

Το υπουργείο παιδείας από την άλλη περί άλλων τιρβάζει, οι πρυτανικές αρχές παρακολουθούν ως απλοί θεατές τα τεκταινόμενα και η πολιτεία ηθελημένα ή όχι, αδυνατεί να επέμβει αποτελεσματικά, να δώσει άμεσες και αναγκαίες λύσεις και όλοι μαζί σιγοβράζουν στο ζουμί τους, ακολουθούν ασθμαίνοντας τις εξελίξεις και δεν τις καθορίζουν.

Τελικά ας μας πει κάποιος απ’ όλους τους κυβερνητικούς και πανεπιστημιακούς αρμοδοϋπεϋθυνους, αν το άσυλο των πανεπιστημίων είναι για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών ή για την ανενόχλητη και απρόσκοπτη διακίνηση ναρκωτικών;

Κύριε Τσίπρα, κύριε Γιαβρόγλου, κυρία Γεροβασίλη και κυρία Παπακώστα εσείς τι λέτε;

 

Η πολιτική των ανοικτών συνόρων που απαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015, έδειξε το δρόμο σε χιλιάδες πρόσφυγες – μετανάστες από όλα σχεδόν τα μήκη και πλάτη της Αφρικής και της Ασίας να κοπιάσουν και να μας προτιμήσουν.

Η αδυναμία αντιμετώπισης της ποσόστωσης, του πλήθους των εισερχομένων λαθραίως στη χώρα, δημιουργεί τα φαινόμενα της Μόριας και τα όσα συμβαίνουν στα σημεία συγκέντρωσης.

Η καθημερινότητα, που παίρνει άλλες διαστάσεις, έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα με την είσοδο και διακίνηση λαθρομεταναστών στη χώρα.

Η ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ για ανοικτή αναγγελία και η ανικανότητα της συγκυβέρνησης, έχουν εντείνει το μεταναστευτικό πρόβλημα στη χώρα με ολέθριες επιπτώσεις στην κοινωνία που ταλαιπωρείται, υποφέρει, ζει με το φόβο, κλειδαμπαρώνεται μέσα στα σπίτια, βιάζεται η προσωπικότητά της, η οικογένεια και η περιουσία της και η συγκυβέρνηση περί άλλων τιρβάζει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button