ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

*Σήμερα στις 20.30, στο bar-restaurant “Κήπος”, διοργανώνεται βραδιά αφιερωμένη στον οίνο, με τίτλο: “Θράκη γαία αμπελόεσσα, μητέρα οίνου”.


Η εκδήλωση, που είναι ενταγμένη στο φετινό Πρόγραμμα “Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης” οργανώνεται από την Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Ν. Ξάνθης, στο πλαίσιο του διακρατικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος MIDA (“Μεσογειακές Πρωτοβουλίες-Ανάπτυξη στη Γεωργία”).


Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της διαχρονικής εξέλιξης της καλλιέργειας της αμπέλου και της παραγωγής οίνου στη περιοχή της Θράκης. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Βοτανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κ. Θωμάς Σαββίδης, θα αναπτύξει στην ομιλία του το θέμα: “Θράκη, γαία αμπελόεσσα, μητέρα οίνου”. Mε το πέρας τη εισήγησης θα ακολουθήσει οινογευσιγνωσία από ποικιλίες των τοπικών οινοπαραγωγικών επιχειρήσεων “Κτήμα Βουρβουκέλη” και “Κτήμα Σγουρίδη”.


 


*Ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ χθες και ώρα 12.30 στο ξενοδοχείο “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”, παραχωρησε συνέντευξη τύπου με θέμα : “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ” Η διάδοση της πρότασης αυτής έχει διπλό χαρακτήρα, κυρίως δε η ενεργοποίηση όλων των φορέων του νομού μας.


*Από το πολιτικό γραφείο του Παναγιώτη Σγουρίδη, γίνεται γνωστό ότι μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση-πολιτική εκδήλωση στο εκλογικό του κέντρο την Δευτέρα 3-9-2007, συνεχίζει την πολιτική του δραστηριότητα με επισκέψεις σε οικισμούς του Νομού, σε στέκια, στην αγορά, σε φίλους, φορείς και ιδρύματα.


Αλλωστε στα πλαίσια των επαφών του με την τοπική κοινωνία, από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου επισκέφθηκε τα παρακάτω χωριά: Εύμοιρο, Πετροχώρι, Τύμπανο, Γαλάνη, Κοσμητή, Κρεμαστή, Λεύκη, Νέα Αμισσό, Κυψέλη, Πετεινό, Αυξέντιο, Μέλισσα, Παλιό Ζυγό, Φελώνη, Βαφέϊκα, Γκιώνα, Πεζούλα, Κιμμέρια, Λευκόπετρα, Ποταμιά, Λάγος, Κύκνο, Μάνταινα, Ωραίο, Ρεματιά, Φίλια, Σήμαντρα, Παλιό Σούνιο, Παλιά Κιμμέρια, Παλιά Λευκόπετρα, Κατράμιο και Λυκοδρόμιο. Συνομίλησε με τους πολίτες, αφουγκράστηκε την αγωνία και τα προβλήματά τους και ανέλυσε, κατά περίπτωση, το πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Προχθες το μεσημέρι επισκέφθηκε τη Δημοτική Αγορά και το απόγευμα τους οικισμούς Κουτσό και Μέλισσα. FΣυνεχίζει την περιοδεία του σε χωριά του Νομού ο υποψήφιος βουλευτης της Ν.Δ. κ. Φίλιππος Τσαλίδης. Προχθές επισκέφθηκε την Κοσμητή, Κρεμαστή, Ολβιο, Αβατο και χθες Λεύκη, Κυψέλη και Εξοχή.


*Στις πρώτες θέσεις ακροαματικότητας το Ράδιο Αρβύλα 88,8 και συνεχίζει καθημερινά 9, 11 το πρωί και 1 το μεσημέρι ο Κοσμάς Γεωργιάδης να σας ενημερώνει για την τοπική επικαιρότητα. Εγκυρη, έγκαιρη, αντικειμενική ενημέρωση με σεβασμό στον ακροατή…Συντονιστείτε… 88,8 fm


*Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, “Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα”. Η τελετή του αγιασμού για την έναρξη των εργασιών κατασκευής θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 11 και μισή το πρωί, στις εργοταξιακές εγκαταστάσεις στην Καρυδιά, παρουσία των αρχών του νομού Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button