“Τελικά μόνο τα ζώα έχουν αρχές…

Η είδηση ότι ρασοφόρος εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι τελικά μόνο τα ζώα του Θεού θα πρέπει να εμπιστεύομαι……

Η είδηση ότι ρασοφόρος εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας  με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι τελικά μόνο τα ζώα του Θεού θα πρέπει να εμπιστεύομαι……


Γιατί τελικά μόνο αυτά έχουν “ηθικές” αρχές παρόλο που δεν έχουν μυαλό και άρα συνείδηση  και λειτουργούν με το ένστικτό τους…. 


Τα ζώα που είναι ζώα και ακολουθούν τους φυσικούς νόμους της δικής τους ζούγκλας-γιατί η δική μας είναι πολύ χειρότερη- όταν πρόκειται για τα μικρά τους, όχι μόνο δημιουργούν ένα προστατευτικό περιβάλλον για αυτά, αλλά και δίνουν τη ζωή τους για να τα προστατεύσουν…..


Στη σύγχρονη όμως ζούγκλα τη δικιά μας, την άγρια και σκληρή, η οποία συνυπάρχει μ’ ένα σύγχρονο, μορφωμένο και πολιτισμένο κοινωνικό περιβάλλον, υπάρχουν κάτι δίποδα “ζώα” με αρρωστημένο μυαλό που στο βωμό του κέρδους δε διστάζουν να εκμεταλλευτούν και να βλάψουν αθώες μικρές ψυχές…..


Τα παιδιά για αυτούς είναι αντικείμενα όχι μόνο ικανοποίησης των διεστραμμένων τους ορέξεων, αλλά και εύκολου και γρήγορο πλουτισμού…..


 



Με προβληματίζει ιδιαίτερα η αυξανόμενη δράση των κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης των παιδιών και μάλιστα πολύ περισσότερο μέσω της Τεχνολογίας, που υποτίθεται πως ήρθε στη ζωή μας για να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά μας και να ενισχύσει την εργασιακή μας δραστηριότητα…..


Επενδύουμε στη μόρφωση, στην εκπαίδευση και την Τεχνολογία  και όμως υπάρχουν κάποιοι ασυνείδητοι που δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο και την κάνουν βορά στα χέρια τους ….  


Επιστήμονες,  δικηγόροι, καθηγητές, δάσκαλοι, γιατροί, τώρα και αρχιμανδρίτης, άνθρωποι πέρα κάθε υποψίας, αξιοσέβαστοι πολίτες, αποκαλύπτονται ξαφνικά τέρατα……


Η κοινή γνώμη παρακολουθεί κάθε φορά με απορία και τρόμο στην τηλεοπτική οθόνη την είδηση πως άλλο ένα κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εξαρθρώθηκε ….. Και μάλιστα όλο και πιο συχνά πλέον σε αυτά τα κυκλώματα εμπλέκονται και Έλληνες, μη χάσουμε τη χάρη…..


Τα πλοκάμια του κυκλώματος της παιδικής πορνογραφίας απλώθηκαν καλά και στη χώρα μας και φυσικά μέσω του Διαδικτύου, που την έκανε και πιο εύκολη και γρήγορη….


 



Μάλιστα η παιδική πορνογραφία είναι μια από τις γρηγορότερα αυξανόμενες επιχειρήσεις στο χώρο του διαδικτύου και υπολογίζεται ότι παράγει γύρω στα τρία δις ευρώ κέρδη ετησίως……


Οι Νέες Τεχνολογίες και ειδικότερα το Διαδίκτυο έχουν γίνει μια από τις επικρατέστερες τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους παιδόφιλους για να μοιραστούν παράνομο ψηφιακό φωτογραφικό υλικό ανηλίκων και για να δελεάσουν τα παιδιά σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις…..


Επίσης το Διαδίκτυο κάνει πιο εύκολη την προσέγγιση από τους “παραβάτες” των υποψήφιων θυμάτων τους, ενώ παράλληλα δίνει σε αυτούς απεριόριστη πρόσβαση σε μια κοινότητα ανθρώπων με τις ίδιες τρελές και αρρωστημένες σεξουαλικές προτιμήσεις…..


Αξίζει να σας αναφέρω τα στοιχεία μιας έρευνας που διάβασα πρόσφατα και δείχνει τις τεράστιες διαστάσεις του προβλήματος….


Αν και αφορά την Αμερική, αυτό δε σημαίνει ότι εμείς εδώ θα πρέπει να επαναπαυόμαστε και να εφησυχάζουμε και όχι να αγρυπνούμε ως γονείς, κράτος και πολιτεία….


Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία 200 νέες εικόνες παιδικής πορνογραφίας ταχυδρομούνται καθημερινά και 1 στα 7 παιδιά έχει λάβει μια σεξουαλική διαδικτυακή παρενόχληση κατά την πλοήγησή του…..


Αυτό όμως που συγκλονίζει είναι ότι ένα 35% των παραβατών είναι γονείς κακοποιημένων παιδιών, ενώ ένα 10% αποτελείται από άλλα συγγενικά πρόσωπα…..


Κεντρικές στατιστικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι περίπου 107.572 εικόνες σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών  ταχυδρομήθηκαν στους ελληνικούς ιστοχώρους, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών ετών, αλλά οι ελληνικές Αρχές έχουν κάνει μόνο 119 σχετικές συλλήψεις….


Ενώ από εκείνους που έχουν συλληφθεί παγκοσμίως ένα 19% είχαν στην κατοχή τους εικόνες νηπίων και μικρών παιδιών κάτω της ηλικίας των 3 ετών, 39% ήταν από 3-5 ετών και 83% είχαν εικόνες παιδιών 6-12 ετών….


Αυτά τα στοιχεία αποτελούν γροθιά στο στομάχι όλων μας και κρούουν ακόμη πιο επιτακτικά των κώδωνα του κινδύνου για γονείς και παιδιά…..


Ποτέ τα παιδιά μόνα τους μπροστά στον υπολογιστή χωρίς την επίβλεψη του μπαμπά ή της μαμάς…..


Και φυσικά να δώσει προτεραιότητα η πολιτεία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές στην ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, όπως της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,  που έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη της εξάρθρωσης τέτοιων κυκλωμάτων….


 



Όσο για τις εξηγήσεις που δίνουν οι ειδικοί για τη ραγδαία εξάπλωση του φαινόμενου της διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου είναι ψυχολογικές και κοινωνικές…..


Ωστόσο η παιδική πορνογραφία έχει και μια διόλου ευκαταφρόνητη οικονομική διάσταση….


Ο τζίρος για τους διεστραμμένους οι οποίοι εμπορεύονται παιδικά σώματα αγγίζει και το 1 δις ευρώ ανά έτος….    


Στη χώρα μας δυστυχώς το φαινόμενο της παιδικής πορνογραφίας παρουσιάζει έξαρση για  αυτό λοιπόν οι γονείς θα πρέπει να συμβουλεύουν τα παιδιά τους για τη χρήση του Ίντερνετ και κυρίως να ελέγχουν οι ίδιοι τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται τα παιδιά τους…..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button