Μήνυμα νίκης από το Σωκράτη Ξυνίδη

Αποφασιστικός και καταγγελτικός, εμφανίστηκε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κ. Σωκράτης Ξυνίδης.
Την ανοιχτή πολιτική εκδήλωσή του πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ, η αίθουσα του οποίου αποδείχτηκε τελικά πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που παραβρέθηκε.

Αποφασιστικός και καταγγελτικός, εμφανίστηκε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κ. Σωκράτης Ξυνίδης.


Την ανοιχτή πολιτική εκδήλωσή του πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ, η αίθουσα του οποίου αποδείχτηκε τελικά πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που παραβρέθηκε.


Πλήθος φίλων και ψηφοφόρων του Σωκράτη Ξυνίδη κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων, το φουαγιέ, το χώρο της ρεσεψιόν και τον περίβολο του ξενοδοχείου για να ακούσουν την ομιλία του. Έξω από την αίθουσα της εκδήλωσης  στήθηκαν μεγάλες οθόνες όπου ο κόσμος μπορούσε να ακούσει και να δει τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.


Εμφανώς ικανοποιημένος από την προσέλευση των Ξανθιωτών, ο Σωκράτης Ξυνίδης ανεβαίνοντας στο βήμα ζήτησε συγγνώμη που δεν προέβλεψε ότι θα υπήρχε το αδιαχώρητο, και ξεκίνησε την ομιλία του  επισημαίνοντας ότι παρουσία του κόσμου δείχνει και τη βούλησή για μια καινούργια αρχή για την Ελλάδα και την Ξάνθη.


Μέσα από την ομιλία του επιχείρησε να σκιαγραφήσει με παραστατικό και αναλυτικό τρόπο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, αλλά και τις αρνητικές καταστάσεις που βιώνουν και οι κάτοικοι της Ξάνθης εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών μιας σειράς ζητημάτων από την κυβέρνηση της Ν.Δ.


Ο κ. Ξυνίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν τους αγρότες, στην ανεργία που μαστίζει το νομό, στο κλείσιμο των συνεταιριστικών, στα προβλήματα των εμπόρων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους κλπ.


Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα της ΣΕΚΑΠ, όπου μεταξύ άλλων υπογράμμισε «η θέση μου και η δέσμευσή μου είναι σαφής. Κάθε παραγωγική μονάδα δημοσίου ενδιαφέροντος, δηλαδή μη ιδιωτική με την ευρύτερη έννοια του όρου, που μπορεί να παρέμβει με το τελικό της προϊόν στην αγορά ειδών λαϊκής κατανάλωσης θα πρέπει να διατηρήσει το χαρακτήρα της αυτό, γιατί χτυπά τα ολιγοπώλια και τα παιχνίδια τους στην αγορά. Βεβαίως θα πρέπει να σταματήσει άπαξ δια παντός να είναι κομματικό πλυντήριο και η διοίκηση τής θα πρέπει να συντίθεται από πρόσωπα υπεράνω κομματικών συμφερόντων, με τεχνοκρατική κατεύθυνση, με στόχο την πρόοδο της επιχείρησης και την κερδοφορία της».


Στη συνέχεια ο υποψήφιος Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ  παρουσίασε αναλυτικά το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, το οποίο στηρίζεται στην πράσινη ανάπτυξη και για το οποίο δεσμεύτηκε να εργαστεί.


Μίλησε μεταξύ άλλων για την αξιοποίηση της Γεωθερμίας, για τις βιολογικές καλλιέργειες και βιολογική κτηνοτροφία, την ανάδειξη της καπνοκαλλιέργειας του μπασμά ως πολιτιστικό στοιχείο της ορεινής περιοχής και την αξιοποίηση της τουριστικής ζώνης του νομού, αλλά και τη δημιουργία του τριγώνου Σόφια –Ξάνθη-Κωνσταντινούπολη, όπου η Ξάνθη θα αποτελεί το μητροπολιτικό κέντρο στην παροχή υπηρεσιών.


Αειφορία, πολυπολιτισμικότητα, προστασία του περιβάλλοντος και περιορισμό της γραφειοκρατίας αποτελούν τα κλειδιά του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής που παρουσίασε προχθές το βράδυ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σωκράτης Ξυνίδης και το οποίο δεσμεύτηκε να υπηρετήσει.


Στο μεταξύ επίθεση εξαπόλυσε κατά της Ν.Δ.  και του Βουλευτή Ξάνθης της Ν.Δ. Αλέξανδρου Κοντού, τον οποίο και κατήγγειλε ως προσωπικά υπεύθυνο για τα δεινά που αντιμετωπίζει τώρα ο νομός και οι κάτοικοί του, αγρότες και εργαζόμενοι.


Τον κατηγόρησε μεταξύ άλλων για το κλείσιμο των συνεταιριστικών, για την ευκαιριακή πώληση της ΡΟΔΟΠΗΣ, για την κοντή αντίληψη του, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ότι μπορούσε να πετάξει το πρόβλημα των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπαιδίου στην αυλή του γείτονα, για το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης στη ζάχαρη και την τευτλοκαλλιέργεια στην Ε.Ε. που σαν αποτέλεσμα είχε να κλείσει η ΕΒΖ,  για την κατάργηση της τοματοκαλλιέργειας, τευτλοκαλλιέργειας, καπνοκαλλιέργειας και την κατεύθυνση για καλλιέργεια καλαμποκιού που έδωσε, με αποτέλεσμα να έχει ιδιαίτερα χαμηλή τιμή και η παραγωγή να μένει στα χωράφια.


Ενώ τέλος τον κάλεσε να πει στο λαό της Ξάνθης που πήγαν τα λεφτά που πήρε η ΣΕΒΑΘ τα προηγούμενα χρόνια για να μην κλείσει.


Προς το τέλος της ομιλίας του ο Σωκράτης Ξυνίδης κατήγγειλε και τους μηχανισμούς για την υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών.


«Η Ξάνθη σήμερα βρίσκεται κάτω από τα πλοκάμια ενός συστήματος εξουσίας, που με εργαλείο τον εκβιασμό του μεροκάματου και της εργολαβίας, καθορίζει την τύχη του τόπου. Αυτό το σύστημα διαπερνά κόμματα. Διαπερνά αυτοδιοικητικές παρατάξεις. Χρησιμοποιεί ευπαθείς ομάδες και τις κατευθύνει ψηφοθηρικά. Και δεν αφήνει τον τόπο να αναπνεύσει. Να αναπτυχθεί. Δεν αφήνει νέους ανθρώπους να αναδειχθούν και να διεκδικήσουν για τον τόπο.


Αυτές τις τελευταίες μέρες μυθικά σενάρια παίρνουν και δίνουν. Οι μηχανισμοί, λέει, οργανώνονται να καθορίσουν το αποτέλεσμα στο Νομό και στους υποψήφιους βουλευτές. Διάφοροι θα στηρίξουν διάφορους.


Ξεχνούν όμως τον λαό.


Βουλευτές δεν βγάζουν οι παράγοντες. Βγάζει ο λαός με την ψήφο του.


Αυτός ο ζυγός πρέπει να αποτιναχθεί.


Τώρα είναι η πλέον σημαντική μάχη αυτού του πολέμου. Η σύγκρουση είναι δομική.


Από τη μια το χρόνιο αυτό κατεστημένο, ο παλαιοκομματισμός, η συναλλαγή.


Από την άλλη όλοι οι αξιοπρεπείς πολίτες αυτού του τόπου που δεν ανέχονται πλέον την ομηρία.


Αυτή τη μάχη δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ελλάδα


Αυτή είναι η μάχη μου στη Ξάνθη» κατέληξε χαρακτηριστικά, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, μια ομιλία με πολλά μηνύματα και με πολλούς αποδεκτές, πέρα από τους ψηφοφόρους του νομού.


 


                                                                  Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button