Μπορούσε και τη νίκη

Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 30ό λεπτό λόγω της αποβολής του Νικολά Μαρίν, η SKODA ΞΑΝΘΗ αναδείχθηκε ισόπαλη με την Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη με σκορ 3-3.

Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν τοπ σκόρερ με δύο γκολ για τους φιλοξενούμενους ενώ ο Μαρσελίνιο στο 84’ με πέναλτι είχε κάνει το 2-3, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 88’ με τον Κουλουχέρη.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και δοκάρι για την SKODA ΞΑΝΘΗ στο β’ μέρος που θα μπορούσε να είχε κερδίσει το παιχνίδι. 

 Περιγραφή αγώνα 

Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 30ό λεπτό λόγω της αποβολής του Νικολά Μαρίν, η SKODA ΞΑΝΘΗ αναδείχθηκε ισόπαλη με την Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη με σκορ 3-3.

Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν τοπ σκόρερ με δύο γκολ για τους φιλοξενούμενους ενώ ο Μαρσελίνιο στο 84’ με πέναλτι είχε κάνει το 2-3, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 88’ με τον Κουλουχέρη.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και δοκάρι για την SKODA ΞΑΝΘΗ στο β’ μέρος που θα μπορούσε να είχε κερδίσει το παιχνίδι. 

 Περιγραφή αγώνα 

Με δύο αλλαγές προσώπων στην βασική 11άδα παράταξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης την SKODA ΞΑΝΘΗ στο παιχνίδι της Ν. Σμύρνης με αντίπαλο τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague.

Ο Μάκης Μπαξεβανίδης – που ανήμερα του αγώνα είχε τα γενέθλιά του – ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της άμυνας στη θέση του Παΐτο και ο Πέτρος Μάνταλος που πήρε τη θέση του Ρικάρντο Ντάνι στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής.

Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα και στο 5ο λεπτό ο Πέτρος Μάνταλος συνεργάστηκε όμορφα με τον Καρίμ Σολτάνι και ο νεαρός Έλληνας μεσοεπιθετικός με αριστερό πλασέ σημείωσε το 0-1.

Στην συνέχεια η SKODA ΞΑΝΘΗ ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ αλλά οι προσπάθειες των παικτών της δεν στέφθηκαν με επιτυχία.

Οι αποστάσεις ήταν κοντά στις γραμμές της και είχε συνοχή, οργάνωση και ψυχραιμία στο παιχνίδι της και έδειχνε ικανή για τη νέα επιτυχία. Ωστόσο μία φάση στο 29ο λεπτό με τον Γουνδουλάκη και τον Μαρίν άλλαξε τις ισορροπίες.

Οι δύο παίκτες σε μία αμφισβητούμενη φάση έπεσαν στο έδαφος και ο διαιτητής Αλέξανδρος Αρετόπουλος απέβαλε απευθείας με κόκκινη κάρτα τον Μαρίν ενώ έδειξε την κίτρινη στον Γουνδουλάκη.

Σα να μην έφτανε αυτό στιγμές αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 32’ ο Αραβίδης εκμεταλλεύτηκε την πάσα από αριστερά και σκόραρε με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή κάνοντας το 1-1.

Μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου η SKODA ΞΑΝΘΗ που αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα της, προσπάθησε να εγκλιματιστεί στα νέα δεδομένα του αγώνα και τα κατάφερε καλά αμυντικά ενώ θα μπορούσε να σκοράρει και στην κόντρα επίθεση με την φάση του Μαρσελίνιο στο 42ο λεπτό.

Σε ένα πρώτο μέρος στο οποίο οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη είχαν 53% κατοχή μπάλας και 7 τελικές προσπάθειες αν και αγωνίζονταν από το 30’ με 10 παίκτες.

Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους που έφτασαν στην ανατροπή του 0-1.

Ο Κολοβός στο 49’ εκμεταλλεύτηκε την ιδανική πάσα του Γουνδουλάκη και με πλασέ πέτυχε το 2-1.

Ωστόσο ο Πέτρος Μάνταλος απάντησε άμεσα με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση στο 53’ κι έγινε το 2-2.

Στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες με τους Μαρσελίνιο και Σολτάνι να αστοχούν σε δύο μεγάλες ο καθένας και το ισόπαλο σκορ να μην αλλάζει, ούτε με στο 70’ με τον Μαρσελίνιο να «σημαδεύει» το δοκάρι.

Όμως ο Βραζιλιάνος στο 84’ ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Σμιθ αλλά ο Κουλουχέρης στο 88’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

 Φάσεις – Γκολ

5’ Ο Μάνταλος έπαιξε το «ένα – δύο» με τον Σολτάνι, μπήκε στην περιοχή, με ιδανικό τρόπο ξεπέρασε τον αντίπαλο και με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 0-1

11’ Δυνατό φάουλ του Σάμαρη πέρασε άουτ από το δεξί κάθετο του Λοντίγκιν.

17’ Μακρινό άστοχο σουτ του Μάνταλου.

20’ Ο Μαρσελίνιο μπήκε στην περιοχή από αριστερά έκανε την σέντρα σουτ για να αποκρούσει ο Γιαννακόπουλος και στην συνέχεια της φάσης ο Μαρίν δεν κατάφερε να σκοράρει με τον τ/φ του Πανιωνίου να μπλοκάρει.

23’ Ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα από τον Σάμαρη και ο Σολτάνι έκανε το δυνατό σουτ για να περάσει η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

27’ Ο Μάνταλος επιχείρησε το αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής και με υπερένταση ο Γιαννακόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ.

32’ Ο Αραβίδης μέσα στην περιοχή έκανε το κοντρόλ και το γυριστό σουτ με το δεξί κάνοντας το 1-1.

42’ Πάσα του Μάνταλου στον Μαρσελίνιο που βγήκε τετ α τετ αλλά ο Βραζιλιάνος ήταν άτυχος στο πλασέ του καθώς η μπάλα πέρασε άουτ.

49’ Ο Γουνδουλάκης βρήκε με όμορφο τρόπο τον Κολοβός και ο τελευταίος με πλασέ πέτυχε το 2-1.

51’ Ο Μπαξεβανίδης έπαιξε το ένα δύο με τον Μαρσελίνιο και ο πρώτος μπήκε μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να κάνει την πάσα αλλά τον ανέκοψε ο Κουλουχέρης.

53’ Από πλάγια θέση ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου κάνοντας το 2-2.

57’ Μακρινό άστοχο φάουλ του Ντιέ.

58’ Ο Μαρσελίνιο δέχθηκε την πάσα από τον Σολτάνι αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

60’ Ο Μπαξεβανίδης πάσαρε στον Μαρσελίνιο και ο τελευταίος στον Σολτάνι που από κοντά έχασε το πλασέ!

61’ Καρφωτή κεφαλιά του Σολτάνι μετά από σέντρα του Μαρσελίνιο απόκρουσε ο Γιαννακόπουλος.

64’ Μαρσελίνιο και Ντιέ συνδυάστηκαν με τον Βραζιλιάνο να αστοχεί στο νέο πλασέ!

69’ Ο Μαρσελίνιο κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

72’ Σουτ του Ντούνη απέκρουσε ο Λοντίγκιν στην καλύτερη στιγμή στο β’ μέρος για την Πανιώνιο.

74’ Νέα χαμένη ευκαιρία με το σουτ του Μαρσελίνιο μέσα από την περιοχή με την μπάλα να σταματά στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

82’ Ο Γουνδουλάκης μέσα από την περιοχή πλάσαρε ψηλά άουτ.

84’ Ο Σμιθ κέρδισε το πέναλτι από τον Κούρντι και ο Μαρσελίνιο ανέλαβε που ανέλαβε την εκτέλεσή του πέτυχε το 2-3.

87’Δυνατό σουτ του Ντάνι απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος.

88’ Ο Κουλουχέρης με σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ νίκησε τον Λοντίγκιν κάνοντας το 3-3

Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (ΕΠΣ Τρικάλων)

Α’ Βοηθός: Καρσιώτης Μιχάλης (ΕΠΣ Κορινθίας)

Β’ Βοηθός: Αναστόπουλος Δήμος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

4ος Διαιτητής: Δελφάκης Ιωάννης (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Κίτρινες: 30’ Γουνδουλάκης, 45’ Κουλουχέρης

Kόκκινες: 30’ Μαρίν.

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κυλουχέρης, Παντίδος, Κούρος, Ρόκας (61’ Παναγιωτούδης), Σάμαρης (70’ Ντούνης), Κολοβός, Γουνδουλάκης, Αραβίδης, Μενδρινός (82’ Μπούζας).

SKODA ΞΑΝΘΗ: Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Ντιέ (70’ Ντάνι), Φλίσκας, Μάνταλος (86’ Πρίττας), Μαρσελίνιο, Μαρίν, Σολτάνι (81’ Σμιθ).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button