Κύριοι της συγκυβέρνησης σταματείστε επιτέλους να μας εμπαίζετε

Οι δομικές κομματικές και στρατηγικές αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της επιχειρηματικότητας και η εμμονή του να φτωχοποιεί κάποιες μεσαίες κοινωνικές επιχειρήσεις και ομάδες πολιτών, που σήμερα μέσα στην οικονομική λαίλαπα, προσπαθούν να παράγουν και να απασχολούν εργαζόμενους, οδηγούν με βεβαιότητα σε νέα, συνεχόμενα, επικίνδυνα οικονομικά αδιέξοδα.

Οι δομικές κομματικές και στρατηγικές αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της επιχειρηματικότητας και η εμμονή του να φτωχοποιεί κάποιες μεσαίες κοινωνικές επιχειρήσεις και ομάδες πολιτών, που σήμερα μέσα στην οικονομική λαίλαπα, προσπαθούν να παράγουν και να απασχολούν εργαζόμενους, οδηγούν με βεβαιότητα σε νέα, συνεχόμενα, επικίνδυνα οικονομικά αδιέξοδα.

Οταν, η χώρα επενδύει, χωρίς προγραμματισμό και στοχευμένες δράσεις, η αξιολόγηση και η αξιοκρατία είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, το δημογραφικό απειλεί την υπόσταση του έθνους, τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε επικίνδυνες ατραπούς, δε μαθαίνουμε από τα λάθη της επτάχρονης μνημονιακής πολιτικής, χωρίς διεξόδους.

Οι τριακόσιοι εθνοπατέρες επιρρίπτουν τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ο ένας στον άλλο, τα κλεμμένα δεν επιστρέφουν στο δημόσια ταμεία, η φοροδιαφυγή οργιάζει και τα οικονομικά σκάνδαλα δεν είναι αυτοτελής ταινία, αλλά μακροχρόνια σήριαλ.

Κύριοι της συγκυβέρνησης σταματείστε επιτέλους να μας εμπαίζετε, να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας, να μας σερβίρετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, να διώχνετε τα παιδιά μας στο εξωτερικό και να μας πιπιλίζετε την καραμέλα της ανάπτυξης και ευημερίας, που δυστυχώς με τις πολιτικές σας επιλογές θεωρούνται ουτοπία και ονειρα θερινής νυκτός.

 

Αν τα μέτρα για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης είναι η μείωση του αφορολόγητου στα 5.900 ευρώ, η κατάργηση της Κατρουγκαλέϊκης προσωπικής διαφοράς των συντάξεων, η πώληση της υποτιμημένης ΔΕΗ και η απελευθέρωση των απολύσεων, δεν είναι φυσιολογικό και δυνατό να υπερψηφιστεί από μια κυβέρνηση της αριστεράς, έστω και αν κυβερνά στη λογική του φιλελευθερισμού και των δεξιών πολιτικών.

Θα ψηφίσει τα μέτρα ο πρώτος τη τάξει υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, που έχει χαρακτηρίσει ως αρμόδιος υπουργός ενέργειας ότι θα είναι μια εγκληματική ενέργεια σε βάρος της χώρας, σήμερα κάνει αναφορά για κανιβαλισμό ή ο πρώην συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη και σήμερα υπουργός οικονομίας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν μας δήλωνε ευθαρσώς, ότι, αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τις 9000 ευρώ θα παραιτηθεί ή ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ όταν μας διαβεβαίωνε ότι δε θα υπερψηφίσει μέτρα που μειώνουν τις συντάξεις, το αφορολόγητο και θα φτωχοποιηθούν περισσότερες κοινωνικές ομάδες;

Είναι τελικά αξιόπιστες οι πολιτικές δηλώσεις τους, γίνονται για λόγους προσωπικής προβολής και για επικοινωνιακά παιχνίδια, πρέπει να εμπιστευόμαστε τις αποφάσεις τους, που καθόρισαν, καθορίζουν και θα καθορίζουν τις ζωές των πολιτών και της χώρας γενικότερα;

Η ώρα της αλήθειας είναι εντός των τειχών και όπως λέει και ο λαός μας, θα είναι η στιγμή να καθαρίσει πολιτικά η ήρα από το σιτάρι, ή, ότι τα πάντα αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν…!!!

 

Για παράκεντρα εξουσίας, απουσία θεσμικής θωράκισης των δικαστών και άρνησή της να χρησιμοποιηθεί ως ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, ως εξιλασθήριο θύμα, ανέφερε η εισαγγελέας, κατά της διαφθοράς, με την παραίτησή της η Ελένη Ράϊκου.

Θα συνεχιστεί η έρευνα για απόδοση ευθυνών και επιστροφής των κλεμμένων στα δημόσια ταμεία ή θα έχουμε την παραγραφή των αδικημάτων και την απαλλαγή των εμπλεκομένων πολιτικών, μέσα από τις γνωστές δαιδαλώδεις διαδρομές των κοινοβουλευτικών διαδικασιών;

Βαρύτατες πολιτικά και πειθαρχικά κολάσιμες οι κατηγορίες της κας Ράϊκου για όσους εμπλέκονται συμμετέχοντας στο πάρτι της διαφθοράς. Θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο ή θα κάνουμε μια ακόμα τρύπα στο νερό;

 

Η παραιτηθείσα εισαγγελέας διερεύνησης των σκανδάλων διασπάθισης δημοσίου χρήματος και διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, ανέφερε στην ανακοίνωση παραίτησής της, ότι σε πρώτη φάση έχουν δοθεί μίζες 28 εκατ. Ευρώ από την ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Νοβάρτις σε γιατρούς και υψηλόβαθμα άτομα των νοσοκομείων της χώρας.

Κάποιοι δηλώνουν απορία και έκπληξη και κάποιοι άλλοι δηλώνουν άγνοια, πλένοντας τα χέρια τους ως Πόντιοι Πιλάτοι.

Ολοι μας κάποια στιγμή κατά την επίσκεψή μας ως επισκέπτες ή ως ασθενείς, έχουμε δει τους νεαρούς ιατρικούς επισκέπτες να περιμένουν, άλλοτε υπομονετικά και άλλοτε με νευρικότητα να επισκεφθούν το γιατρό του ΕΣΥ, να του διαφημίσουν (με το αζημίωτο;) την πραμάτεια τους, είτε με μορφή εξωτικών ταξιδιών για παρακολούθηση σεμιναρίων, είτε (όπως ισχυρίστηκε η κα Ράϊκου) με απευθείας κατάθεση στο λογαριασμό τους, με αντάλλαγμα τη συνταγογράφηση και προώθηση των φαρμακευτικών προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ας μην δηλώνουν άγνοια και έκπληξη οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της ελληνικής πολιτείας γιατί είναι αν μη τι άλλο υποκριτικό.

Δανειζόμενος την ατάκα του Σπύρου Καλογήρου προς το Νίκο Κούρκουλο στην ταινά του Ντίνου Δημόπουλου με τίτλο “Λόλα” “είναι πολλά τα λεφτά Αρη”, απλά καταδεικνύουμε τη διαχρονικότητα του χρηματισμού, για χάρη του εύκολου πλουτισμού με το χρώμα του χρήματος.

Μέχρι και άφεση αμαρτιών το Μεσαίωνα είχαμε από την καθολική εκκλησία με αντίτιμο τον ήχο του χρήματος με τα ιστορικά συγχωροχάρτια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button