Μαθήματα Ζωής – Αλλάζω τον εαυτό μου, αλλάζω τον κόσμο

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί σεμινάριο με τον συγγραφέα του βιβλίου: Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή  κ. Ιάκωβο Μαρτίδη με θέμα:

Μαθήματα Ζωής – Αλλάζω τον εαυτό μου, αλλάζω τον κόσμο.

 

Θλίψη ή χαρά; Αδράνεια ή ζωντάνια; Θέλεις ποιότητα στη ζωή σου; Αποφάσισε τώρα. Γιατί το αύριο δεν ήλθε  ή μπορεί να μην υπάρξει ποτέ. Αξίζει να ζήσεις χαρούμενα και ειρηνικά εδώ και τώρα. Η δύναμη είναι μέσα σου.

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί σεμινάριο με τον συγγραφέα του βιβλίου: Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή  κ. Ιάκωβο Μαρτίδη με θέμα:

Μαθήματα Ζωής – Αλλάζω τον εαυτό μου, αλλάζω τον κόσμο.

 

Θλίψη ή χαρά; Αδράνεια ή ζωντάνια; Θέλεις ποιότητα στη ζωή σου; Αποφάσισε τώρα. Γιατί το αύριο δεν ήλθε  ή μπορεί να μην υπάρξει ποτέ. Αξίζει να ζήσεις χαρούμενα και ειρηνικά εδώ και τώρα. Η δύναμη είναι μέσα σου. Αν το συνειδητοποιήσεις και δεσμευθείς να προχωρήσεις σε αλλαγές, τότε το θαύμα είναι εφικτό! Αν νομίζεις ότι είναι δύσκολο να γίνει το θαύμα, δηλαδή η ποιοτική αλλαγή στις καθημερινές σου σχέσεις και τη στάση σου μέσα στη ζωή, ναι είναι δύσκολο, αλλά λιγότερο από ότι φαντάζεσαι. Και στο φεγγάρι ήταν ακόμη πιο δύσκολο να πάμε. Και όμως πήγαμε! Και στο κάτω-κάτω ποιος σας είπε ότι  δεν είστε γεννημένοι και για τα δύσκολα; “Όπου υπάρχει ένα θέλω, υπάρχει και ένας δρόμος”.  Εσύ θέλεις;  Αν θέλεις και στο βαθμό που θα δεσμευθείς να τον χαράξεις, θα αλλάξει και η ζωή σου! Τον άλλον δεν μπορείς να τον αλλάξεις. Τη δική σου όμως νοοτροπία και ζωή έχεις ευθύνη και χρέος να την αλλάξεις δίνοντάς την νόημα και προοπτική. Αυτό θα είναι και το καθοριστικό ποιοτικό άλμα προς μια καλλίτερη ζωή.”Μερικοί βλέπουν τα πράγματα όπως είναι και ρωτούν γιατί; Εγώ οραματίζομαι τα πράγματα όπως μπορούν να γίνουν και λέω γιατί όχι;”. Ποιος  είναι ο οραματισμός σου για τον εαυτό σου,  την οικογένειά σου,  το επάγγελμα, την πατρίδα, τον κόσμο όλο; “Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένας παράδεισος, ολόκληρος και ακέραιος”.  Αν θεωρείς τον εαυτό σου μικρό και αδύναμο για να κάνει τη διαφορά, δοκίμασε να κοιμηθείς με ένα κουνούπι. Το κουνούπι είναι τόσο μικρό και τόσο αδύνατο μπροστά σου, αλλά μπορεί να φέρει την αλλαγή. Να κάνει την διαφορά! Να μην κοιμηθείς! Γιατί όχι λοιπόν;  Ο άνθρωπος είναι πλασμένος για το ωραίο, το μεγάλο, το ηρωικό και η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη από εκατομμύρια θαύματα που έκαναν άνθρωποι καθημερινοί σαν και εμάς .  Το σεμινάριο αυτό θα σε βοηθήσει με τρόπο απλό και κατανοητό να κάνεις τα επόμενα βήματά σου. Να πιστέψεις ότι μπορείς, ότι αξίζεις, ότι έχει νόημα η προσπάθεια, η αλλαγή. Θα ενεργοποιήσει τη δημιουργική διάθεσή σου, θα σε βοηθήσει να επικοινωνείς αποτελεσματικότερα, να διευρύνεις την ματιά σου απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις και να δεις τα πράγματα αλλιώς. Και τότε και αυτά θα σε δουν αλλιώς! Και αυτό μπορεί να τα αλλάξει όλα…

 

Ο Ιάκωβος Μαρτίδης γεννήθηκε το 1957 στην Δράμα όπου και μεγάλωσε. Το 1975 πέρασε με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια της εξειδίκευσής του στην Ψυχιατρική, εκπαιδεύτηκε μεταξύ των άλλων στην Οικογενειακή Θεραπεία και στην θεραπεία ζεύγους.

·Τέλειωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική.

·Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων και εταιρειών που ασχολούνται με την ψυχική υγεία και την ψυχοθεραπεία και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για την Γνωστική και τη Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία.

·Από το 1993 διοργανώνει ανελλιπώς, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια, που στόχο έχουν, αφ’ ενός μεν τον μεγαλύτερο βαθμό αναισθησίας και αυτογνωσίας του συμμετέχοντος, με την ταυτόχρονη διεύρυνση και εμβάθυνση της οπτικής ματιάς απέναντι σε ανθρώπους και διεργασίες ζωής, αφ’ ετέρου δε, την ανάδειξη των βαθύτερων αναγκών του ανθρώπινου προσώπου και την ανανοηματοδότηση της καθημερινότητας, με τρόπο ώστε να ευοδώνεται η εσωτερική πληρότητα και να καλλιεργείται το βίωμα του ευ ζην.

·Ζει και εργάζεται στην Δράμα ως Ψυχίατρος, ασχολούμενος με την ατομική ψυχοθεραπεία, την ομαδική ψυχοθεραπεία, την συμβουλευτική ζεύγους, την συμβουλευτική γονέων, την οικογενειακή θεραπεία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Ιανουαρίου, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη “Π”, στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη

Ώρες διεξαγωγής : Σάββατο 16.00-22.00 και Κυριακή 10.00-14.00 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Πληροφορίες εγγραφές στα τηλέφωνα της γραμματείας, 2541026635 -29282 καθημερινά 10:00-15:00 και 18:00-21:00.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button