Επιμένετε να είστε προκλητικοί και αδιόρθωτοι αγαπητοί εθνοπατέρες.

Μας πιπιλίζουν το αυτί οι συγκυβερνώντες ότι, πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Τα μέτρα είναι δύσκολα, είναι επώδυνα, βλάπτουν σοβαρά την υγεία των ελλήνων πολιτών, δεν το επιδιώξαμε, αναγκαζόμαστε στην επιβολή των φόρων, είναι άδικοι οι φόροι, αλλά επιβεβλημένοι για να σωθεί η χώρα μας διατυμπανίζουν εν χορδαίς και οργάνοις οι συγκυβερνώντες.

Για τη μείωση των ετήσιων αποδοχών των 300 εθνοπατέρων και των “αυλικών” τους που υπερβαίνουν κατά πολύ τις 100.000 ευρώ δε γίνεται κουβέντα.

Μας πιπιλίζουν το αυτί οι συγκυβερνώντες ότι, πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Τα μέτρα είναι δύσκολα, είναι επώδυνα, βλάπτουν σοβαρά την υγεία των ελλήνων πολιτών, δεν το επιδιώξαμε, αναγκαζόμαστε στην επιβολή των φόρων, είναι άδικοι οι φόροι, αλλά επιβεβλημένοι για να σωθεί η χώρα μας διατυμπανίζουν εν χορδαίς και οργάνοις οι συγκυβερνώντες.

Για τη μείωση των ετήσιων αποδοχών των 300 εθνοπατέρων και των “αυλικών” τους που υπερβαίνουν κατά πολύ τις 100.000 ευρώ δε γίνεται κουβέντα.

Λέγεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κατά την εκστρατεία του στην έρημο της Γεδρωσίας, στα βάθη της Ασίας, έχυσε το ελάχιστο νερό που του προσέφεραν οι στρατιώτες του, επειδή δεν έφθανε για όλους.

Οι 300 ζουν και βασιλεύουν στο απυρόβλητο με 8.000 ευρώ το μήνα και το οικονομικό κόστος των λανθασμένων εκλογών τους το μετακυλύουν σε όλους εμάς.

Επιμένετε να είστε προκλητικοί και αδιόρθωτοι αγαπητοί εθνοπατέρες.

 

Ηρθε ο πρόεδρος της Γαλλίας στην Αθήνα και κανείς έλληνας εργαζόμενος, μικρομεσαίος και συνταξιούχος δεν κατέβηκε στο σύνταγμα για μια έστω και τυπική διαδήλωση για την τιμή των όπλων.

Κλεισμένος στη γυάλινη σφαίρα των πέριξ της πλατείας συντάγματος περιοχών, με περιφρούρηση και τεράστια φανερή ή αθέατη αστυνομική παρουσία, προσπάθησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να δείξει στον κ. Ολάντ σήμερα (Ολανδρέου παλαιότερα) μια εικονική πραγματικότητα και ότι είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού μιας χώρας φτωχοποιημένης, στην οποία οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι, είναι μαζοχιστές και συμφωνούν με τα μέτρα, τα προαπαιτούμενα του τρίτου, κατά Τσίπρα, μνημονίου.

Οι σκοποί του ταξιδιού του κ. Ολάντ ήταν προδιαγεγραμμένοι και συζητήθηκαν στα κλειστά γραφεία, μακριά από κάμερες και βαρύγδουπες συνεντεύξεις τύπου.

Τ’ αποτελέσματα του ταξιδιού θα τα μάθουμε πολύ αργότερα, θα είναι οικονομικού περιεχομένου και ανταποδοτικά για τη “βοήθεια” που μας προσέφερε κατά τις “17 ώρες“ διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και εταίρους μας.

Στη ζωή και στην πολιτική, τίποτε δε γίνεται τυχαία, όλα εντάσσονται σε ένα πλαίσιο, έχουν έναν στόχο και μελλοντική προοπτική και πάντα ο δυνατός (Γαλλία) θα είναι κερδισμένος και ο αδύναμος (Ελλάδα) θα είναι ο χαμένος.

Ο μεγάλος ιστορικός μας Θουκυδίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: “ο δυνατός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος παραχωρεί ότι του υπαγορεύει η αδυναμία του”.

Αντε και καλό κατευόδιο κ. Ολάντ και όταν και όποτε μας χρειαστεί εμείς είμαστε εδώ…

 

Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη μπορεί να προκαλούν και να σχολιάζονται αρνητικά, έχουν όμως βάση και θα έπρεπε να ερμηνευτούν και να αξιολογηθούν αναλόγως.

Το ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μισθό περί τα 80.000 ευρώ και με σύζυγο πανεπιστημιακό δεν ανήκει στους φτωχούς της ελληνικής κοινωνίας είναι αναμφισβήτητο και δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.

Ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης πληθωρικός σε όλα και στις βαρύγδουπες τηλεοπτικές εμφανίσεις και δηλώσεις ταράζει τα νερά της ήρεμης και βαλτώδους λίμνης, υπερβαίνει κάποιες φορές τα εσκαμμένα είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο και δε χρίζει σχολίων.

Το γεγονός ότι, και τον κ. Βαρουφάκη στην πρώτη κυβέρνηση και τον κ. Φίλη στη δεύτερη συγκυβέρνηση ο ίδιος πρωθυπουργός τους επέλεξε, έχει τη σημειολογία του.

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες τι γυρεύουν; λέει ο λαός μας…

Και γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει…

 

Τα προβλεπόμενα στο τρίτο μνημόνιο για τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες ν’ ανοίγουν φαρμακεία και αλυσίδες φαρμακείων στη χώρα θ’ αλλάξει προς το χειρότερο το status guo στο χώρο της διακίνησης του φαρμάκου.

Σήμερα τα φαρμακεία έχουν ανθρώπινη και όχι καθαρή εμπορική σχέση με τους ασφαλισμένους, με παροχές υπηρεσιών και αρκετές φορές ευκολίες πληρωμής προς τους ασφαλισμένους “πελάτες” τους.

Λειτουργούν με μια αμφίδρομη σχέση, γνωρίζονται μεταξύ τους και συνήθως κάθε ασφαλισμένος έχει το φαρμακοποιό του.

Με τη νέα τάξη πραγμάτων που προετοιμάζεται, φαρμακευτικές εταιρείες θα ιδρύουν φαρμακεία και θα προωθούν στους ασφαλισμένους τα προϊόντα τους.

Ότι συνέβη με την είσοδο στη ζωή μας των αλυσίδων πολυκαταστημάτων σε σχέση με τα μικρομάγαζα της γειτονιάς, θα συμβεί και με τις αναμενόμενες αλυσίδες σε σχέση με τα φαρμακεία της γειτονιάς.

Εκτός και αν η κυβέρνηση έχει τη δύναμη ν’ αντιταχθεί στα συμφέροντα, να ορθώσει ελληνικό ανάστημα και ν’ αποφασίσει η ίδια για τα της χώρας μας.

Ουφ… έσκασα… και τα έγραψα θα έλεγε σήμερα, αν ζούσε, ο εκ Διακοπτού Καλαβρύτων ορμόμενος, μεγάλος έλληνας κωμικός ηθοποιός Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

Και μη χειρότερα…

 

Η επιλογή του Χριστόδουλου Αντωνιάδη στο Δ.Σ. της ΣΕΚΕ αποτελεί μια αξιόπιστη τοποθέτηση και αναγκαία παρουσία στα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας.

Η γνώση του, η εμπειρία του, η διατριβή του στα οικονομικά αναμένεται να δώσει λύση, προοπτική, στόχο και όραμα, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τις επιχειρήσεις, ν’ ανοίξει δρόμους, να γίνει ανταγωνιστική και ν’ αυξήσει, την πίτα, το μερίδιο της  στη δύσκολη και πολεμική αγορά του καπνού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η διορατικότητα του γενικού δ/ντή της ΣΕΚΕ Αλέκου Κοντού, σε αγαστή και επωφελή συνεργασία με το Χριστόδουλο Αντωνιάδη, αναμένεται να δώσει ώθηση, ν’ αυξήσει την ισχύ της ατμομηχανής της εταιρείας, να καταστεί αξιολογότατος παίκτης και δυναμικότατος ανταγωνιστής στην κούρσα της επεξεργασίας και εμπορίας του καπνού.

Είναι μια κίνηση ΜΑΤ του κ. Κοντού, σύμφωνα με σκακιστικούς όρους, και τα θετικά  οικονομικά αποτελέσματα της θα τα βιώσουν οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία της Ξάνθης.

 

Για 50.0000 πρόσφυγες  που θα φιλοξενήσει η χώρα μας πείστηκε, υποχρεώθηκε, εκβιάστηκε και συμφώνησε, κατά την προσφιλή μέθοδο του ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι υπόλοιποι μετανάστες που εισέρχονται κατά χιλιάδες στη χώρα μας και δε θα προωθηθούν προς τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη τι θα γίνουν;

Θα επαναπροωθηθούν στις χώρες τους;

Για 20.000 πρόσφυγες θα χορηγηθεί από τους καλούς, πονόψυχους και φιλέσπλαχνους ευρωπαίους και επίδομα ενοικίου.

Πως όμως θα ζήσουν; Που θα εργάζονται; Πως θα εξασφαλίζουν τον επιούσιο; Που θα νοσηλεύονται; Μπορεί ν’ αντέξει το σύστημα υγείας; Σε ποιες περιοχές της χώρας θα εγκατασταθούν; Θα αλλοιώσουν τον ελληνικό πληθυσμό σε πολύ λίγα χρόνια ή θα ενσωματωθούν στην κοινωνία;

Είναι ερωτήματα καίρια, δύσκολα και αναπάντητα που όμως δε συζητήθηκαν, δε δόθηκαν απαντήσεις, πήγαμε απροετοίμαστοι και υπογράψαμε στο γόνατο.

Ακουσα ότι, θα εγκατασταθούν στη Φιλοθέη, στο Ψυχικό, στην Κηφισιά και σε άλλες αριστοκρατικές περιοχές Αθήνας – Θεσσαλονίκης…!!!

Μπορεί να συμβεί αυτό εν Ελλάδι, εν  έτει 2015 και με κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, πρώτης φοράς αριστέρα;

Μάλλον περί πρωταπριλιάτικου αστείου θα πρόκεται…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button