ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

*Ακούστηκε ότι τον ερχόμενο μήνα ενδέχεται να επισκεφτεί την Ξάνθη ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μήπως για να δει από κοντά το χώρο όπου θα ανεγερθεί το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Πολυτραυματιών;

*Ακούστηκε ότι τον ερχόμενο μήνα ενδέχεται να επισκεφτεί την Ξάνθη ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Μήπως για να δει από κοντά το χώρο όπου θα ανεγερθεί το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Πολυτραυματιών;


Και για όσους δε γνωρίζουν κάτι επί του θέματος να θυμίσουμε πως εδώ και πολύ καιρό όταν η δήμαρχος των Αβδήρων είχε  πετύχει  την έγκριση της ανέγερσης του Κέντρου Υγείας των Αβδήρων, πρότεινε παράλληλα τη δημιουργία ενός Πάρκου Υγείας.


Απλά δίπλα στο χώρο παραχωρήθηκε για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας να γίνουν και άλλες μονάδες υγειονομικής περίθαλψης.


Πληροφορίες θέλουν το πάρκο υγείας να γίνεται πράξη, καθώς φαίνεται πως εξασφαλίστηκε ενάμισι εκατομμύριο ευρώ για τη μελέτη του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Πολυτραυματιών, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να αγγίξει τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ.


Την όλη ευθύνη της λειτουργίας του Κέντρου θα έχει ο ενδιάμεσος φορέας του υπουργείου Υγείας, που δεν είναι άλλος από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ξάνθης.


 


*Συναγερμός σήμανε και πάλι για τους εργαζόμενους των συνεταιριστικών εργοστασίων και δη της γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ. 


Η Αγροτική Τράπεζα επανάφερε και πάλι το θέμα της πώλησης των μετοχών που κατέχει στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις.


Όπως έγινε γνωστό προχωρεί στην πώληση του 70% των μετοχών περίπου που έχει στη Ξανθιώτικη γαλακτοβιομηχανία.


Πάντως σύμφωνα με το Καταστατικό της εταιρείας η ΑΤΕ θα πρέπει να πουλήσει το πακέτο των μετοχών της σε συνεταιριστικό φορέα.


Η λύση του ιδιώτη, έρχεται σε δεύτερο επίπεδο και μόνο αν δεν υπάρξει αγοραστής από το συνεταιριστικό χώρο.


Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης κάλεσε χθες το απόγευμα σε σύσκεψη όλα τα Σωματεία των Συνεταιριστικών Εργοστασίων του νομού για να εξετάσουν το όλο θέμα και να σχεδιάσουν και συμφωνήσουν τη στάση που θα πρέπει να κρατήσουν αλλά και τις κινήσεις που θα πρέπει να δρομολογήσουν από εδώ και πέρα.


Το κλίμα που διαμορφώνεται προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα βαρύ για την πορεία, όχι μόνο της ΡΟΔΟΠΗΣ, αλλά και όλων των συνεταιριστικών εργοστασίων και φυσικά των εργαζομένων σε αυτά.


FΙδιαίτερα καθοριστικό και κρίσιμο για την πορεία των ΟΤΑ αναμένεται το επικείμενο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που θα πραγματοποιηθεί φέτος στον Πύργο του νομού Ηλείας, στην Πελοπόννησο, περιοχή που επλήγη πολύ από τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού. 


Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 14 Νοεμβρίου και το θέμα που αναμένεται να κυριαρχήσει είναι αυτό των συνενώσεων των δήμων,  της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, του νέου διοικητικού χάρτη της χώρας ή όπως είναι πιο γνωστό στους πολίτες ο “Καποδίστριας Β’”.


Στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναμένεται να θέσουν επί τάπητος θεσμικά και οικονομικά θέματα, όπως το ζήτημα των μητροπολιτικών δήμων, των αρμοδιοτήτων, αλλά και της χρηματοδότησης των δήμων.


Ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος  στη συνάντηση αυτή των δημάρχων της χώρας και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων στην ΚΕΔΚΕ, εμμέσως πλην σαφώς θα δώσει το μήνυμα για το πώς θα πάει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στις εκλογές του 2010, αν θα είναι με την υφιστάμενη  μορφή ή με νέα σχήματα που θα προκύψουν από τις συνενώνεις, αλλά και πώς αυτές θα γίνουν.  


 


*Επί ποδός βρίσκονται αυτές τις ημέρες τα μέλη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, ενόψει της μεγάλης εσωκομματικής διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής.


Η εκλογική αναμέτρηση της 11ης Νοεμβρίου έχει θέσει τα τοπικά στελέχη σε κινητοποίηση, έτσι ώστε το πρωί της Κυριακής να είναι όλα έτοιμα για την εκλογική διαδικασία.


Στόχος τα μέλη και οι φίλοι  του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν και να ψηφίσουν για την εκλογή του  προέδρου, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.


Άλλωστε τα συλλογικά κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ εγγυώνται των διαδικασιών και ευελπιστούν πως την ερχόμενη Κυριακή ο αριθμός του κόσμου που θα έρθει να ψηφίσει κάποιον από τους  τρεις διεκδικητές της προεδρίας  θα είναι μεγάλος.


Στην Ξάνθη τα εκλογικά τμήματα θα είναι 20  και οι κάλπες που θα στηθούν είκοσι πέντε. 


 


*Με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανέγερσης του Κέντρου Υγείας των Αβδήρων.


Μετά την τοιχοποιία ολοκληρώθηκαν και οι σοβάδες, ενώ τοποθετούνται τώρα και τα κεραμίδια στη σκεπή.


Δεν αποκλείεται λοιπόν μέσα στο 2008 να δρομολογηθεί και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας των Αβδήρων  


   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button