“Σχετικά με την συζητούμενη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιωτικά συμφέροντα “

Δήλωση του Γιώργου Παυλίδη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΠΑΜΘ, σχετικά με την αναφερόμενη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιωτικά συμφέροντα: “Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου της 16/1/2011,η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε σύμβαση παραχώρησης του έργου της Εγνατίας Οδού. Να παραχωρηθεί, μετά τον κατάλογο που περιλαμβάνει τα δύο τεράστιας σημασίας λιμάνια της περιοχής, σε ιδιωτικά συμφέροντα, πιθανότατα σε ξένους ομίλους, το μεγαλύτερο έργο της Βόρειας Ελλάδας, 250 χ/τρα της οποίας διασχίζουν την γεωγραφική περιοχή της περιφέρειάς μας.

Δήλωση του Γιώργου Παυλίδη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΠΑΜΘ, σχετικά με την αναφερόμενη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιωτικά συμφέροντα:

  “Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου της 16/1/2011,η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε σύμβαση παραχώρησης του έργου της Εγνατίας Οδού.


 Να παραχωρηθεί, μετά τον κατάλογο που περιλαμβάνει τα δύο τεράστιας σημασίας λιμάνια της περιοχής, σε ιδιωτικά συμφέροντα, πιθανότατα σε ξένους ομίλους, το μεγαλύτερο έργο της Βόρειας Ελλάδας, 250 χ/τρα της οποίας διασχίζουν την γεωγραφική περιοχή της περιφέρειάς μας.


 Το έργο έχει ολοκληρωθεί, με κοινοτικούς και εθνικούς πόρους .


Οι ευρωπαϊκοί πόροι χρεώνονταν, κατά κύριο λόγο, στα τοπικά περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα,(ΠΕΠ),των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης. Κατασκευάσθηκε, δηλαδή, από πόρους που προορίζονταν και για τους κατοίκους της Περιφέρειάς μας. Οι ιδιώτες φέρεται ,κατά τα δημοσιευόμενα, ότι θα δώσουν ένα εφάπαξ ποσό και να εισπράττουν διόδια επί δεκαετίες.


 Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι και κάθετα αντίθετοι σε παραχώρηση- εκποίηση του καίριας στρατηγικής σημασίας έργου.


Μια τέτοια ενέργεια ,εκτιμούμε, ότι θα ακυρώσει ικανό μέρος των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της υποδομής, θα δημιουργήσει εμπλοκές και εξαρτήσεις στα αναπτυξιακά οράματα των κατοίκων της περιοχής μας.


Για τα διόδια έχουμε διευκρινίσει την αντίθεσή μας στην διαίρεση της περιοχής, στην επιβολή δυσβάσταχτων ποσών, διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις και για την νομιμότητα τέτοιων αποφάσεων, για έργα που χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαικά προγράμματα.”


 


Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button