Ευχαριστήριο Διημέρου «ΑΓΑΠΗΣ 2013»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ευχαριστεί δημοσίως όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία του Διημέρου «ΑΓΑΠΗΣ 2013» το οποίο τέλεσε για δέκατη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης . Δύο ημέρες ιδιαίτερης χαράς, τιμής, ελπίδας και έντονης συγκινησιακής φόρτισης αφού την πρώτη μέρα σε μια σεμνή αλλά και συνάμα λαμπρή τελετή βραβεύτηκαν 94 εθελοντές οι οποίοι διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ευχαριστεί δημοσίως όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία του Διημέρου «ΑΓΑΠΗΣ 2013» το οποίο τέλεσε για δέκατη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης . Δύο ημέρες ιδιαίτερης χαράς, τιμής, ελπίδας και έντονης συγκινησιακής φόρτισης αφού την πρώτη μέρα σε μια σεμνή αλλά και συνάμα λαμπρή τελετή βραβεύτηκαν 94 εθελοντές οι οποίοι διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά. Από τις βραβεύσεις των «πρωταθλητών και υπερπρωταθλητών» της αιμοδοσίας με πάνω από 10, 25, 40 και 50 αιμοδοσίες, στις βραβεύσεις με ειδικούς επαίνους στους δότες αιμοπεταλίων και στην κατάληξη έντονων χειροκροτημάτων και επευφημιών την ώρα της βράβευσης των νεότερων μελών-αιμοδοτών της οικογένειας της «αγάπης» ηλικίας από 17 έως 18 ετών.

          Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, κόσμησαν  και τίμησαν με την παρουσία τους και τα λόγια τους ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή του Δ’ΣΣ ταξίαρχος Γεώργιος Λαχανάς, ο αιδεσιμώτατος πατέρας Κωνσταντίνος Ψαρόπουλος εκπροσωπώντας τον μητροπολίτη μας, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης κ. Γεώργιος Παπασταματίου, η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Κική Κιούση, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης κ. Νικόλαος Φωτιάδης και κ. Δημήτριος Βορίδης, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ξάνθη κ.  Νικόλαος Πιπερίγκος, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Σταμάτης Σταματιάδης, η πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παραρτήματος Ξάνθης κ. Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης κ. Μαίρη Μπεμπέκη, ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» κ. Ανδρέας Ευφραιμίδης, οι εθελοντές ιατροί του συλλόγου μας κ. Δημήτριος Πετρίδης και κ. Αιμίλιος Γρηγοριάδης και πολλοί άλλοι και αρκετός κόσμος.

           Ευχαριστούμε όλους τους παραπάνω όπως ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τους κάτωθι :

-Τους χορηγούς της εκδήλωσης που αν και μέσα σε μια έντονη οικονομική κρίση για ακόμη μια φορά έβαλαν το «χέρι στην τσέπη» και μάλιστα βαθιά προκειμένου να ενισχύσουν και αυτή μας την προσπάθεια, ήτοι : το Κατάστημα Γερμανός Ξάνθης, το Διαγνωστικό Κέντρο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΑΕ, το Διαγνωστικό Κέντρο ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΑΕ, το Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης, την εταιρία ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ, το Λ.Ε.Α.Δ. Ξάνθης, την εταιρία ΠΗΓΗ ΑΕ-Πασχάλης Γιώρας και την  εταιρία Δαστερίδης Αλέξανδρος & ΣΙΑ ΟΕ-3SHOPS.

-Τους συνδιοργανωτές μας όπως την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., το Ε.Β.Ε. Ξάνθης και το Δήμο Μύκης.

-Τους δωροθέτες μας για τη λαχειοφόρο της εκδήλωσης.

-Τους εξήντα (60) εθελοντές αιμοδότες που προσέφεραν το αίμα τους το Σάββατο 18 Μαίου στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης και προέρχονταν κυρίως από τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης και του Συλλόγου Ποντίων «ΤΡΑΝΤΕΛΛΗΝΕΣ» αλλά και τα μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ»..

-Τους διευθυντές, τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Παλιάς Χρύσας και του Δημοτικού Σχολείου Πετεινού που συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα την αιμοδοσία στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.

-Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, το Δ’ Σώμα Στρατού και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν.

-Τα Μ.Μ.Ε. του Νομού μας που για μια ακόμη φορά προέβαλλαν την εκδήλωση.

         Σε μια εποχή με έντονη οικονομική κρίση το εθελοντικό αιμοδοτικό κίνημα της Ξάνθης συνεχίζει να δίνει και πάλι τις εξετάσεις του παρόλες τις δυσκολίες και δοκιμασίες. Για δέκατη συνεχή χρονιά έλειπε και πάλι η παρουσία και συμπαράσταση ηθική αλλά και υλική της  επίσημης πολιτείας και συγκεκριμένα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το αθηνοκεντρικό κράτος απουσίαζε και πάλι. Ούτε φυσική παρουσία υπήρξε αλλά ούτε καν μια επιστολή χαιρετισμού και συνηθισμένων «ανειλημμένων υποχρεώσεων»! Ούτε καν μια στοιχειώδη οικονομική και συμβολική έμπρακτη συμπαράσταση προς το φορέα και τα μέλη που «προσφέρουν» εθελοντικά, αλτρουιστικά και ανθρώπινα τις περισσότερες φιάλες αίματος  από οποιονδήποτε άλλον σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

           Ευτυχώς η τοπική κοινωνία με τη συμπαράσταση της δημοτικής αλλά και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης είναι παρούσα και έτοιμη να βοηθήσει παρά τους περιορισμένους πόρους, όμως με περισσή εκτίμηση  και αναγνώριση στο έργο των εθελοντών της «ζωής». Έτσι και αλλιώς το έχουμε τονίσει και παλιότερα είμαστε μαθημένοι να «πολεμούμε» μόνοι μας όλα αυτά τα χρόνια και να τα καταφέρνουμε με το παραπάνω, βοηθώντας πάσχοντες συμπολίτες μας καθώς και πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα. Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά με την αγάπη του Θεού και τη δύναμη που μας δίνουν τα μέλη μας να συνεχίσουμε να είμαστε υγιείς και να γίνουμε ακόμη περισσότεροι. Δίνουμε το αίμα μας γιατί μας περισσεύει η αγάπη και γιατί αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται!

 

Για το Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button