ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Στην Ξάνθη βρέθηκε την Τρίτη ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης της νεοσύστατης πολιτικής δύναμης που φιλοδοξεί να κάνει παρεμβάσεις στο πολιτικό σκηνικό.
Παρουσία των πρώτων μελλών της Δημοκρατικής Αριστεράς ο κ. Τσούκαλης σε συνέντευξη τύπου παρουσίασε τις βασικές αρχές και θέσεις της Δημοκρατικής αριστεράς.

Στην Ξάνθη βρέθηκε την Τρίτη ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης της νεοσύστατης πολιτικής δύναμης που φιλοδοξεί να κάνει παρεμβάσεις στο πολιτικό σκηνικό.


Παρουσία των πρώτων μελών της Δημοκρατικής Αριστεράς ο κ. Τσούκαλης σε συνέντευξη τύπου παρουσίασε τις βασικές αρχές και θέσεις της Δημοκρατικής αριστεράς.


Ο αποχωρήσας βουλευτής από το ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία της Ξάνθης από την εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι που συμμετείχε.


Η ανάγκη δημιουργίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπως ανέφερε ο κ. Τσούκαλης είναι, γιατί ένοιωσαν τα μέλη του την ανάγκη της κοινωνίας αυτή την περίοδο που τα πάντα καταρρέουν να προβληθεί ένα εναλλακτικό σχέδιο.


Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο βουλευτής Αχαΐας ανέφερε ότι παρόλο που είναι πολιτική οντότητα μόλις δεκατρείς μέρες η κοινωνία τους αγκάλιασε και τις όποιες επιφυλάξεις εκφράζει αυτοί τις δέχονται.


Επίσης ο βουλευτής αναφέρθηκε στους τέσσερις πυλώνες που απαρτίζουν τις θεμελιώδεις αρχές και είναι: Δημοκρατικός σοσιαλισμός-αριστερός ευρωπαϊσμός-μεταρρυθμιστική στρατηγική-οικολογική εγρήγορση και τοποθέτησε το πρώτο συνέδριο του κόμματος στο τέλος του χρόνου.


Αναφερόμενος στο μεγάλο έλλειμμα Δημοκρατείας είπε ότι αιτία είναι το πελατειακό κράτος που έχει διαμορφώσει και αλώσει όλους τους θεσμούς και είναι στην προτεραιότητα τους να αγωνιστούν για την κατάργηση του πελατειακού κράτους.


Αναφερόμενος για την άδικη διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ αφού τόνισε ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στους πολίτες ήταν απαραίτητα όμως είναι άλλο τα σκληρά μέτρα και άλλο τα δίκαια μέτρα. «Από την άλλη πλευρά πιστεύουμε ότι η αριστερά θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο επόμενο διάστημα, θα αφήσει τη σφραγίδα της. Ο χώρος μας, της ανανεωτικής αριστεράς ποτέ δεν ετεροπροσδιορίζεται παρόλο που πάντα ήθελαν να μας βάζουν στο κάδρο των συνεργασιών με κάποιο άλλο κόμμα. Ειδικότερα αυτή την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει σε ένα άκρατο νεοφιλελευθερισμό, οι αιτιάσεις περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ δεν περούν στο κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμούμε το ΠΑΣΟΚ να επανακάμψει στην ιδεολογική του κρύπτη. Επιδιώκουμε να επαναφέρουμε το πολιτικό σκηνικό προς τα αριστερά» είπε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για μελλοντικές προεκλογικές συνεργασίες.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button