Κυκλοφόρησαν σε ΦΕΚ οι 22 προτάσεις για να ρυθμισθούν από 1-1-2015 τα κόκκινα δάνεια.

Κυκλοφόρησαν σε ΦΕΚ οι 22 προτάσεις για να ρυθμισθούν από 1-1-2015 τα κόκκινα δάνεια.

Οσες προτάσεις  και να προταθούν από την Τράπεζα Ελλάδος με την υφιστάμενη οικονομική πολιτική που τη νοιώθουμε όλοι στο πετσί μας, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα το ίδιο: η αύξηση των κόκκινων δανείων.

Αν δε γίνει διαγραφή, όχι του επαχθέντος, αλλά του μεγαλύτερου μέρους της οφειλής σε κοινωνικές ομάδες και σε άτομα που μαστίζονται από την ανεργία και βιώνουν τα’ αποτελέσματα της κρίσης, δε θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια.

Κυκλοφόρησαν σε ΦΕΚ οι 22 προτάσεις για να ρυθμισθούν από 1-1-2015 τα κόκκινα δάνεια.

Οσες προτάσεις  και να προταθούν από την Τράπεζα Ελλάδος με την υφιστάμενη οικονομική πολιτική που τη νοιώθουμε όλοι στο πετσί μας, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα το ίδιο: η αύξηση των κόκκινων δανείων.

Αν δε γίνει διαγραφή, όχι του επαχθέντος, αλλά του μεγαλύτερου μέρους της οφειλής σε κοινωνικές ομάδες και σε άτομα που μαστίζονται από την ανεργία και βιώνουν τα’ αποτελέσματα της κρίσης, δε θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια.

Πακτωλός δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν δοθεί στις ιδιωτικές τράπεζες για την αναδιάρθρωση τους και για τις λαθεμένες κινήσεις και επιλογές τους, για να ορθοποδήσουν, ν’ ανοίξουν τις στρόφιγγες χρηματοδότησης ιδιωτών και επιχειρήσεων, χωρίς έλεγχο και με επιβάρυνση του ελληνικού λαού και οι εξαγγελίες των «σοφών» της οικονομίας παραμένουν κενό γράμμα.

Οσες δόσεις και να τεμαχίσεις μια οφειλή… ουκ αν λάβοις παρα του μη έχοντος…

 

Μας φεύγει και ο κ. Προβόπουλος και όλοι εμείς που οδηγηθήκαμε… στο μη παρέκει εξαιτίας και της δική τους ανυπαρξίας και μη προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο… θα βάλουμε… τα κλάματα.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του προσπαθεί ν’ αποποιηθεί τις δικές τους «εγκληματικές» ευθύνες και να μεταφέρει την μπάλα… στο γήπεδο των πολιτικών.

Αφού, όπως αναφέρει, είχε ενημερώσει και τον Κώστα Καραμανλή και το Γιώργο Παπανδρέου για την οικονομική κατάσταση της χώρας και που οδηγούμεθα και αφού οι πολιτικοί… αγρόν ηγόραζαν… εσείς κ. διοικητά της Τράπεζας της Ελλάδος… πως και γιατί συνυπάρχετε; Ποιο ήταν το κίνητρο της παραμονής σας;

 

Θυμάμαι συγκειμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να είναι μόνιμοι… ομιλητές στα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών, να εκφράζουν «αντάρτικα» τις διαφωνίες τους για το γάλα και να ψηφίζουν στο τέλος πειθήνια το πολυνομοσχέδιο… και κατά τον ανασχηματισμό… βρέθηκαν εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Για τη μικρή ΔΕΗ… που είναι πολύ μεγάλη συμφωνούν απόλυτα με την κυβερνητική απόφαση για την πώλησή της.

Το ζήτημα είναι αν θα έχουμε νέο ανασχηματισμό…

 

Η συγκυβέρνηση, εκβιαστικά, επιχειρεί να αλλάξει την…  ατζέντα πώλησης της ΔΕΗ, φέρνοντας απέναντι σε μονομαχία τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ με διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Καλεί τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν, να μη διεκδικήσουν τα κεκτημένα που έχουν κερδηθεί μετά από μακροχρόνιους εργατικούς αγώνες, διότι θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στον τουρισμό και σε επιχειρήσεις του τόπου μας, αυτή την καλοκαιρινή περίοδο.

Αν η συγκυβέρνηση ενδιαφέρετε πραγματικά και όχι να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τον τουρισμό, τότε για ποιο λόγο έρχεται το νομοσχέδιο της πώλησης εν μέσω τουριστικής περιόδου και δεν το φέρνει για ψήφιση αργότερα στην ολομέλεια με συμμετοχή των 300 βουλευτών (290) και να ψηφισθεί από τους 151;

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας κήρυξη «ανένδοτο αγώνα» για την μη πώληση της μικρής ΔΕΗ και καλεί όλη την αντιπολίτευση σε συνεννόηση και αγώνα.

Η αντιπολίτευση, έχουν βρει τρόπους συνεννόησης, πλην Λακεδαιμονίων, και εννοώ το ΚΚΕ, που κατά τα γνωστά δεν επικεντρώνεται στην πρόταση αλλά μιλά έωλα, ανεύθυνα και χωρίς στόχο, γενικά και αόριστα για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Είναι πολύ μοναχικός και άκαρπος ο δρόμος που… ακολουθούν και δε θα συμβάλουν θετικά, στη λύση κανενός προβλήματος.

Οι εμμονές του ΚΚΕ σε συγκεκριμένες θέσεις που όμως έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα και τις εξελίξεις είναι αυτές που τον έχουν καθηλώσει στο 6 – 7%…

 

Δεν κάνουν με τίποτα πίσω οι τροϊκανοί.

Αν και ο  περίφημος πολλαπλασιαστής ήταν λάθος, με ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα μας που χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο, εξακολουθούν να επιμένουν δίχως καμία ουσιαστική υποχώρηση στα προσυμφωνημένα.

Και η ελληνική συγκυβέρνηση (Σαμαράς και Βενιζέλος) έχει υπογράψει… το σύμφωνο της υλοποίησης… των στόχων των τροϊκανών.

Για την απόλυτη επιτυχία των στόχων τους έχουν επιβάλει αιματηρές φορομπηχτικές φορολογίες στον ελληνικό λαό… στο όνομα του πρωτογενούς πλεονάσματος και της ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας.

Χωρίς τον αμοιβαίο σεβασμό κυβέρνησης και πολιτών, χωρίς ενιαίο εθνικό στόχο όλων των υγειών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας ΑΝΑΠΤΥΞΗ από τους ξένους… ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

 

Δε θα παρθούν νέα μέτρα διατυμπανίζει η συγκυβέρνηση… και στη συνέχεια… σιγομουρμουρίζει ότι θα εφαρμοστούν όσα έχουν προσυμφωνηθεί και έοχυν υπερψηφιστεί από το δεύτερο (ΝΔ) και το τέταρτο (ΠΑΣΟΚ) κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2014.

Και μιλάμε για 6.500 απολύσεις μέχρι τέλος του 2014… όταν η καθοριστική διαπραγμάτευση για το χρέος και την ανάπτυξη θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Να μας αναφέρουν τώρα για κάποιο καλάθι εξακοσίων (;) προαπαιτούμενων μέτρων….

 

Ανακοινώθηκε το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το α’ εξάμηνο του 2014.

Ανέρχεται κατά τη συγκυβέρνηση στα 712 εκατομμύρια ευρώ.

Με τόσα μέτρα, με τέτοιες φορομπηχτικές πολιτικές που έχουν εξαθλιώσει έναν ολόκληρο λαό… τι θα κάνουν το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014;

Θα διανεμηθεί κατά το δοκούν της συγκυβέρνησης όπου πρέπει; Στους ανέργους; Σε κάποιες κοινωνικές ομάδες; Η θα πάει για την εξυπηρέτηση του… χρέους;

 

Μέχρι προχθές το βράδυ 5,8 εκατομμύρια έλληνες είχαν καταθέσει τις φορολογικές τους δηλώσεις, ενώ για τους υπόλοιπους το ΤΑΧΙΣ θα είναι ανοικτό, αλλά θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες.

Αυτό σημαίνει πρόστιμο 100 ευρώ και δε θα ληφθεί υπόψη το αφορολόγητο ποσό που θα προκύψει από τις αποδείξεις.

Και η πρώτη δόση πληρωμής του φόρου είναι για τις 31 Ιουλίου του 2014.

Το ζητούμενο για συγκυβέρνηση και ελληνικά νοικοκυριά είναι πόσοι θα μπορέσουν να πληρώσουν τις 3 διμηνιαίες δόσεις του φόροι… πόσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα ν’ ανταποκριθούν στην… υποχρέωση πληρωμής…

Γιατί μέχρι το τέλος του έτους ακολουθεί μια φοροκαταιγίδα… ένας φοροτυφώνας για την ελληνικά κοινωνία… χωρίς οίκτο… χωρίς έλεος…

 

Και οι 300, όχι του Λεωνίδα, εθνοπατέρες καλά κρατούν… Στο δημόσιο οι απολύσεις πάνε και έρχονται, όμως οι 300 του ελληνικού κοινοβουλίου ακλόνητοι.

Γιατί λοιπόν αυτοί οι 300… με αποφάσεις της βουλής ή με πράξη νομοθετικού περιεχομένου δε γίνονται 200 ή 150;

Χρειάζονται όλοι αυτοί για τη λειτουργία του κοινοβουλίου;

Με λιγότερους δε θα λειτουργήσει η βουλή;

Και να σκεφθεί κανείς πόσοι πλαισιώνουν τους βουλευτές σαν σύμβουλοι και… γραμματείς που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό…

Κάτι ψέλισσε γι’ αυτό το θέμα ο πρωθυπουργός… το χρονοδιάγραμμα δεν ακούσαμε…

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button