«Και άλλο αμερικανικό ανέκδοτο…..»

Το ότι πάνω στην πλάτη της χώρας μας –ιδιαίτερα αυτό το διάστημα- παίζονται πολιτικά-οικονομικά και γεωστρατηγικά παιχνίδια των ισχυρών της γης όλοι λίγο-πολύ το έχουμε ψυλλιαστεί….
Άλλωστε η ιστορία επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα, κάτι που ξέρουμε πολύ καλά εμείς οι Θρακιώτες….

Το ότι πάνω στην πλάτη της χώρας μας –ιδιαίτερα αυτό το διάστημα- παίζονται πολιτικά-οικονομικά και γεωστρατηγικά παιχνίδια των ισχυρών της γης  όλοι λίγο-πολύ το έχουμε ψυλλιαστεί….


Άλλωστε η ιστορία επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα, κάτι που ξέρουμε πολύ καλά εμείς οι Θρακιώτες….


Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να αφήνουμε ασχολίαστα τα όσα καινούρια έρχονται στο προσκήνιο……


Τώρα αν θα πρέπει να ανησυχούμε ή όχι, ή αν θα πρέπει να τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη ως χώρα και ως απλοί πολίτες , δεν είναι της αρμοδιότητάς μου να απαντήσω….


Η στήλη σχολιάζει ότι της προκαλεί εντύπωση μέσα από το δικό της πρίσμα, προσπαθώντας  να  επισημάνει κάποιες προεκτάσεις ενός θέματος προσεγγίζοντας το αρκετές φορές με διάθεση χαλαρή, φαιδρή και γιατί όχι και περιπαικτική  …..


Γιατί κάποιες ειδήσεις είναι πράγματι για γέλια περισσότερο και όχι για κλάματα…, αν και  οι περισσότερες καταστάσεις στη ζωή είναι κωμικοτραγικές……


 


Σε ότι αφορά για τη συγκεκριμένη είδηση και που αφορά ακόμη ένα αμερικανικό ανέκδοτο-γιατί προσωπικά έτσι το εκλαμβάνω- μάλλον δε θα πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά ούτε και να τρελαινόμαστε……


Απλά έρχεται για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσει τις άριστες αμερικανοτουρκικές σχέσεις…..αλλά και τις λυκοφιλίες που τρέφουν απέναντί μας οι ΗΠΑ και οι γείτονές μας……


Το λοιπόν, έρχομαι και σας μεταφέρω αυτούσια την είδηση έτσι όπως την αλίευσα μέσα από το διαδίκτυο…..


Διαβάζοντας την ξέσπασα σε γέλια μέχρι δακρύων αφού τα αμερικανάκια  νομίζουν ότι μασάμε την τσίχλα με το δικό τους τρόπο….


Κουτόχορτο δεν τρώμε, αλλά με αυτά που λένε και πράττουν κατά καιρούς θέλουν να μας τρελάνουν….


Για αυτό και εγώ προτείνω γέλια και μόνο γέλια  κάθε φορά που προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις σε βάρος μας δια της πλαγίας οδού…..


Αυτή τη φορά τη δήλωση την έκανε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα Τζέιμς Τζέφρι……


Ο οποίος διπλωμάτης πιστεύει ότι η Τουρκία είναι ειρηνική χώρα, η οποία δεν εισέβαλε ποτέ σε γειτονικά κράτη……


Μάλιστα με την άποψη αυτή συντάσσεται και εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι…..


 


Α ρε Ομπάμα, μόνο στο χρώμα τελικά διαφέρεις…..


Ο Αμερικανός πρεσβευτής δήλωσε επίσης, ότι η Άγκυρα «έχει ανησυχίες ασφαλείας στην Κύπρο και το Ιράκ»…..


Στο μεταξύ κληθείς να σχολιάσει τις παραπάνω προκλητικές δηλώσεις, αλλά και εάν υπάρχει αλλαγή στη στάση της αμερικανικής κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κρόουλι απάντησε ως εξής…..


«Εμείς κοιτάζουμε μπροστά και όχι πίσω. Υπάρχει ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, μεταξύ της τουρκοκυπριακής και της ελληνοκυπριακής κοινότητας, υποβοηθούμενος από τα Ηνωμένα Έθνη. Είμαστε ικανοποιημένοι που παίζουμε ρόλο σε αυτό . Εστιάζουμε στην προσπάθεια να οδηγηθεί αυτό σε μια δίκαιη κατάληξη. Και  δε νομίζω να έχει καμιά αξία  να σκαλίζουμε την ιστορία των τελευταίων 35 ετών»……..


 


Μόνο που κ. Κρόουλι η ιστορία και το παρελθόν μιας χώρας καθορίζουν και το μέλλον της, τα βήματα πάνω στα οποία θα πρέπει να κινηθεί, καθώς αποτελούν κάποια από τα βασικά συστατικά της εθνικής της υπόστασης και  ταυτότητας…..


Αν εσύ μπορείς να διαγράψεις αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα των τελευταίων 35 και βάλε χρόνων, η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν μπορεί……


Και μάλιστα ιστορικών γεγονότων που  μας έχουν σημαδέψει ως έθνος και μας έχουν πληγώσει και παραμένουν ακόμη νωπές οι μνήμες στην καρδιά και το μυαλό των Ελλήνων……


Γεγονότα που έχουν παίξει και συνεχίζουν να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην σύγχρονη πορεία της χώρας μας ……


Το κοιτάζω μπροστά, προαπαιτεί να έχουμε κλείσει τους λογαριασμούς του παρελθόντος και δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση και με τη συγκεκριμένη γείτονα χώρα παραμένουν ανοιχτές και αγεφύρωτες παρά τα όσα εσείς κατά καιρούς ευαγγελίζεστε…..


Το ξέρω ότι στην περίπτωση σας ισχύει αυτό που πιστεύει ο λαός ότι «το συμφέρον τις περισσότερες φορές δε συμβαδίζει με την αλήθεια», αλλά όχι και να μας κάνετε να ξεχάσουμε ότι τόσο χρόνια γνωρίζουμε καλά, όντας αυτόπτες μάρτυρες και γιατί όχι και θύματα, αφού οι Έλληνες τα έχουν βιώσει μέχρι το  πετσί τους…..


  


Ακούς εκεί….ειρηνική χώρα η Τουρκία, που δεν εισέβαλε ποτέ σε γειτονικά κράτη…..


Και τότε οι καθημερινές τουρκικές εναέριες παραβιάσεις  του ελληνικού FIR τι υποδηλώνουν……;


Για να μην αναφερθώ και στις «ναυμαχίες» στο Αιγαίο με τις γκρίζες ζώνες  και τους Έλληνες ψαράδες να ζουν με το φόβο των τουρκικών ακτεορών και πυραυλάκατων, ότι θα τους πάρουν στο κατόπι εμποδίζοντας τους να βγάλουν το μεροκάματό τους και πού, ψαρεύοντας σε ελληνικά χωρικά ύδατα…..


Γιώργο μου, τι λες για όλα αυτά……;


Εντάξει να βάλω πλάτη για την ανόρθωση της ελληνικής μας οικονομίας, αλλά κάνε και εσύ κάτι με την εξωτερικής μας πολιτική και τα εθνικά μας θέματα, γιατί παντελόνι δεν πρόκειται να κατεβάσω…..


Και πού ‘σαι, συγκέντρωσε όλα αυτά τα αμερικάνικα ανέκδοτα  και μελέτησε τα ….


Θα σε βοηθήσουν πολύ…..αλλά και όλα εκείνα που σε ανείπωτο χρόνο έχουν ειπωθεί από τους καλούς συμμάχους μας, όπως π.χ. τους Γερμανούς …..


     


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button