Αστυνομικά Νέα

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων στη Δράμα και σε οικισμό των Σερρών

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη συμμορίας που παραλάμβαναν τα χρήματα

Εξιχνιάσθηκανάμεσα έπειτα από επιστάμενεςέρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν χθες το μεσημέρι σε βάρος δύο ηλικιωμένων ημεδαπών αντίστοιχα,στην πόλη της Δράμας και σε οικισμό των Σερρών.

Συνελήφθησαν το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Μεθοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών, από τους ανωτέρω αστυνομικούς και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, δύο αλλοδαποί μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία ημεδαπή στη Δράμα και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει  να τοποθετήσει έξωθεν της οικίας της το χρηματικό ποσό των 6.200 ευρώ και κοσμήματα, τα οποία παρέλαβε ο ένας δράστης, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο τον ανέμενε ο συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οιπαραπάνω δράστες και συνελήφθησαν, ενώ από την έρευνατων αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, προέκυψε ότι οι δράστεςχθεςτο μεσημέρι με την ίδια μέθοδο εξαπάτησαν και μίαημεδαπή σε οικισμό των Σερρών και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώκαι κοσμήματα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρηματικά ποσά και τα κοσμήματα, προκειμένου να αποδοθούν στις δικαιούχους τους.

Επιπλέον κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και τρία  κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντεςθα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τουςκαι την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button