Άρθρα

ΧΙΟΝΙΑΣ….

Αρθρο του Κ. Ζαγναφέρη

Με αφορμή τις υποτιθέμενες η μη χιονοπτώσεις, ένα φυσικό, φυσιολογικό και απαραίτητο,φαινόμενο εποχής γίνεται εδώ καί δύο μέρες άτυπος διαγωνισμός “μπουρδας” και υπερβολής από τα κανάλια. Νομίζεις ότι ζεις σε άλλο πλανήτη , όπου έρχεται Αρμαγεδδών και η συντέλεια του κόσμου. Λίγες οι μέρες σου.

Κάποτε το δελτίο καιρού ήταν συμπλήρωμα δύο λεπτών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Πολλοί άλλαζαν κανάλι πριν ακουστεί. Για αυτό είχαν επιλεγεί για την παρουσίαση νέες, ωραίες και ξανθές.

Σήμερα οι μετεωρολόγοι έχουν αποκτήσει ” κύρος ” και ύφος υπουργού .Νομίζεις ότι η επιβίωση σου κρέμεται από τα χείλη τους. Διαγωνίζονται στο ποιός θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη εντύπωση .

Μετά έρχεται το κερασάκι στην τούρτα. Αρχίζουν οι προτροπές και οι συμβουλές των τηλεμαιντανών. Δύσκολα θα λειτουργήσει το δημόσιο τονίζουν. Δεν πρέπει να πάνε να εργαστούν στις υπηρεσίες οι υπάλληλοι. Κινδυνεύει η ζωή των εργαζομένων. Ενώ αν είσαι κτηνοτρόφος, εργάτης , ιδιωτικός υπάλληλος, αστυνομικός, μεταφορέας,φύλακας,οδηγός ,στρατιωτικός κλπ….κανένα πρόβλημα. Είσαι υποχρεωμένος.

Αφηστε την σπεκουλα με τα Σχολεία. Δέκα πέντε μέρες πριν,με την πρώτη υποψία χιονιού από μετεωρολογία, αρχίζει η συζήτηση για το κλείσιμο.

Στην παρουσίαση του ύψους του χιονιού κοντεύεις να πάθεις εγκεφαλικό….οι δύο πόντοι λέγονται δέκα,οι δέκα τριάντα και οι τριάντα….ενάμιση μέτρο.

Υ.Γ 1. Στην φωτογραφία, παιδιά πηγαίνουν σχολείο σε κάποιο ορεινό χωριό την δεκαετία του 1960.

Υ.Γ 2. Πριν περάσει η μέρα ήρθε η δικαίωση των γραφόμενων.( φώτο 2)

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button