Εκδηλώσεις

«Αυτές που δεν προλάβατε» της Δανάης Λιοδάκη

Πέμπτη 22, Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Φεβρουαρίου |21:00|

Δεν κοιμόμαστε όλες μαζί απόψε;

Η φεμινιστική κωμωδία της ομάδας b.p.m. (beats per minute), που κέρδισε το κοινό στην πρώτη της παρουσίαση, σημειώνοντας διαρκή sold out την άνοιξη του 2023, και μεταφέρθηκε στη σκηνή του Θεάτρου Χώρα τη φετινή σεζόν, έρχεται στην Καβάλα στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου για 3 μόνο παραστάσεις, την Πέμπτη 22, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ.

Σε κείμενο και σκηνοθεσία της Δανάης Λιοδάκη και πρωτότυπη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, το Αυτές που δεν προλάβατε μιλάει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια σύγχρονη γυναίκα: την έμφυλη βία, τη γυναικεία καταπίεση, τη σεξουαλική παρενόχληση, μέσα από το πρίσμα της γυναικείας φιλίας.

Ρεαλισμός και φαντασία, χιούμορ και ευαισθησία, δράση και αφήγηση εναλλάσσονται δημιουργώντας μια πρωτότυπη παράσταση. Τέσσερις παιδικές φίλες που ξαναβρίσκονται αναπάντεχα και αναλαμβάνουν δράση ενάντια στην πατριαρχία, δημιουργώντας μια μυστική φεμινιστική ομάδα. Όταν ο υπουργός υγείας της χώρας τους θα ανακοινώσει την απαγόρευση των αμβλώσεων, οι τέσσερις γυναίκες αποφασίζουν να αναβαθμίσουν την δράση τους με μια μεγάλη επιχείρηση. Ό,τι θα ακολουθήσει θα ενώσει ξανά τις τέσσερις φίλες για πάντα.

Το “Αυτές που δεν προλάβατε” είναι ένας σύγχρονος ύμνος στην γυναικεία φιλία και μια απάντηση σε όσους λένε ότι δεν υπάρχει, λέει η Δανάη Λιοδάκη. Μέσα από μια φανταστική ιστορία τεσσάρων γυναικών, εμπλουτισμένη με πραγματικά περιστατικά από το πρόσφατο πολιτικό παρελθόν, η παράσταση μιλάει για τη δύναμη της συλλογικότητας και του γυναικείου δεσμού. Σε μια εποχή κοινωνικού κανιβαλισμού, το “Αυτές που δεν προλάβατε” έρχεται να μας θυμίσει την ομορφιά τού να συνδεόμαστε και να αγωνιζόμαστε ενάντια σε ό,τι μας καταπιέζει, χωρίς να χάνουμε την ευαισθησία και φυσικά το χιούμορ μας. Άλλωστε και η ίδια η παράσταση φτιάχτηκε από φίλες και έτσι φέρει λίγη από τη μαγεία του sisterhood, που ελπίζουμε να μοιραστούμε με το κοινό.

Το κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.

Ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Δανάη Λιοδάκη

Πρωτότυπη μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς – Χρήστος Λαϊνάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Νικόλας Κανάβαρης

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Κασσάκος

Σχεδιασμός ήχου: Παύλος Κατσιβέλης

Κινησιολογία: Στάλη Συμεών

Προσαρμογή κίνησης: Άγγελος Παπαδόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Λαζαροπούλου

Εικαστική επιμέλεια επικοινωνίας: Δημήτρης Βασδέκης

Φωτογραφίες προβών – Σχεδιασμός αφίσας: Αντώνης Χρήστου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριέλα Δουμπού, Άλκηστις Ζιρώ, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Παναγιώτα Παπαδημητρίου

 

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Μυρτώ Αλικάκη, Ντίνα Μιχαηλίδου, Λένα Ουζουνίδου, Μάνια Παπαδημητρίου, Γεράσιμος Γεννατάς

 

 

Τιμές εισιτηρίων:

14 € Γενική Είσοδος,

12 € Φοιτητικό-Ανέργων-ΑΜΕΑ-Άνω των 65 ετών

 

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, 11.00 – 14.00 & 18.00 – 20.00, στο Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) στην Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566.

 Ηλεκτρονική Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/autes-pou-den-prolavate-kavala/?fbclid=IwAR04J4lnIR6Stl32bK42K8hnBpY6qwWPbgCPwMR8HVC7qfG93kXYyUFxT1s

 Αυτές που δεν προλάβατε

Πέμπτη 22, Παρασκευή 23, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Διάρκεια: 80’

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (09:00-14:00).

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button