Το τρίτο μάτι

Καμίνι η Ξάνθη….
Η υψηλότερη θερμοκρασία του καλοκαιριού, αλλά και των τελευταίων ετών, σημειώθηκε χθες στην Ξάνθη με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο.
Η θερμοκρασία άγγιξε του 41 βαθμούς κελσίου και μαζί με τα υψηλά επίπεδα υγρασίας έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Καμίνι η Ξάνθη….


Η υψηλότερη θερμοκρασία του καλοκαιριού, αλλά και των τελευταίων ετών, σημειώθηκε χθες στην Ξάνθη με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο.


Η θερμοκρασία άγγιξε του 41 βαθμούς κελσίου και μαζί με τα υψηλά επίπεδα υγρασίας έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.


Η αναζήτηση δροσιάς ήταν το μοναδικό ζητούμενο των πολιτών και κυρίως των ηλικιωμένων.


Η πολιτική προστασία σε επιφυλακή μαζί με το νοσοκομείο, το οποίο δέχεται καθημερινά –τις τελευταίες μέρες που πλήττει το νομό Ξάνθης ο καύσωνας-δεκάδες περιστατικά θερμοπληξίας και αδιαθεσιών κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.


 


 


Άγρυπνο το μάτι της Πυροσβεστικής….


Αλλά και των εθελοντών που φυλάσσουν το Περιαστικό Άλσος της Ξάνθης, όλες αυτές τις ημέρες που οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν σημάνει συναγερμό για την εκδήλωση πυρκαγιών.


Ευτυχώς μέχρι σήμερα χάρη στο άγρυπνο μάτι των πυροσβεστών και των εθελοντών, το δάσος μας δεν απειλήθηκε από τον πύρινο εφιάλτη.


Οι φύλακες των δασών μας εγγυώνται τη διατήρηση του πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου της Ξάνθης και φυσικά στο δύσκολο αυτό έργο τους χρειάζονται και τη βοήθεια όλων μας. Για αυτό καλό θα είναι και το δικό μας μάτι να είναι άγρυπνο αυτές τις ημέρες όταν διερχόμαστε από πευκόφυτες περιοχές ή από την Παλιά Πόλης της Ξάνθης. Η ισχύς εν τη ενώσει για την αποφυγή κάθε δυσάρεστου συμβάντος.


 


 


Μειωμένη η  τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική…


Με τα πιο μελανά και ζοφερά χρώματα μπορεί να περιγράψει κανείς την τουριστική κίνηση στα περισσότερες περιοχές της Χαλκιδικής.


Οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες είναι σε απόγνωση.


Πλέον δε συναντάς γεμάτα από κόσμο καταστήματα, όπου με δυσκολία μπορείς να βρεις τραπέζι.


Το τελευταίο κύμα των αδειούχων φαίνεται πως δεν ήταν και τόσο μεγάλο.


Ανάσα στον τουρισμό της περιοχής έδωσαν και φέτος οι Βούλγαροι, οι Σκοπιανοί, πέρα από τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς.


Όσο για τους Έλληνες αυτοί ήταν οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου.


Πάντως φέτος ήταν πιο ορατές από ποτέ οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα και οι κάτοικοί της.


 


 


Μετά το Δήμο η Περιφέρεια;….


Μπορεί να παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και να δήλωνε μέχρι χθες ότι η συμμετοχή του στα κοινά αποτελεί πλέον παρελθόν για τον ίδιο, ωστόσο ο Στάμος Τριμίντζιος στρέφει πλέον το ενδιαφέρον σε άλλα αυτοδιοικητκά επίπεδα.


Μάλιστα σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του δε μας έκρυψε ότι κάνει συζητήσεις για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.


Δε μένει να δούμε κατά πόσο θα καρποφορήσουν αυτές οι διεργασίες και επαφές.


 


 


Ανεξάρτητος ο συνδυασμός του Νομάρχη Ξάνθης…


Σε αναμονή βρίσκεται ο νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης , προκειμένου να προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους στα ηνία της πρώτης αιρετής περιφέρειας.


Μετά την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά και τη Ρηγίλλης, θα ακολουθήσει και ο Γιώργος Παυλίδης.


Ο οποίος ωστόσο δεν παραλείπει να επισημαίνει ότι στόχος του είναι να συγκροτήσει ένα συνδυασμό ανεξάρτητο, ο οποίος θα έχει την υποστήριξη και από άλλες κατευθύνσεις.


Όσο για τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα στον τοπικό, αλλά και πανελλαδικό τύπο, δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει κάτι.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button