Η ελληνική κυβέρνηση έχει τον τρόπο και γνωρίζει επακριβώς τις τουρκικές επιδιώξεις, έχει προετοιμαστεί στρατιωτικά κατάλληλα και είναι έτοιμη, αν και όποτε χρειαστεί, να δώσει τις απαντήσεις για την προάσπιση του εθνικού εναέριου, θαλάσσιου και χερσαίου

Ολοι θυμόμαστε και όλοι γνωρίζουμε τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις εμμονές για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου από την Τουρκία.

Οσο στην Κύπρο υπήρχε μια ικανή στρατιωτική ελληνική δύναμη, οι τούρκοι δε διανοούνταν να κάνουν απόβαση στο νησί.

Ολοι θυμόμαστε και όλοι γνωρίζουμε τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις εμμονές για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου από την Τουρκία.

Οσο στην Κύπρο υπήρχε μια ικανή στρατιωτική ελληνική δύναμη, οι τούρκοι δε διανοούνταν να κάνουν απόβαση στο νησί.

Οταν κάποιοι έλληνες φρόντισαν, ηθελημένα, ή άθελά τους, να αποσύρουν τις ελληνικές δυνάμεις από τη Μεγαλόνησο, οι τούρκοι επιχείρησαν την απόβαση και πολύ δύσκολα αν και υπερτερούσαν, κατόρθωσαν – κατέλαβαν τη βόρειο Κύπρο, από την οποία δε φαίνονται διατεθειμένοι να αποσύρουν τα στρατεύματα κατοχής, αγνοώντας αποφάσεις του ΟΗΕ και του συμβουλίου ασφαλείας.

Τα ίδια επιδιώκουν και σήμερα, επιχειρώντες να παγιδεύσουν την κυβέρνηση, να ενδώσει στις τουρκικές πιέσεις αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών, την ιδια στιγμή, που η Τουρκία στην αντίπερα όχθη, διατηρεί και εξοπλίζει την ονομαζόμενη αποβατική στρατιά του Αιγαίου.

Φοβούνται επιθετική ενέργεια των ελληνικών δυνάμεων, που υπάρχουν για αμυντική προστασία τους ή ψάχνουν για αφορμές δημιουργίας θερμού επεισοδίου;

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τον τρόπο και γνωρίζει επακριβώς τις τουρκικές επιδιώξεις, έχει προετοιμαστεί στρατιωτικά κατάλληλα και είναι έτοιμη, αν και όποτε χρειαστεί, να δώσει τις απαντήσεις για την προάσπιση του εθνικού εναέριου, θαλάσσιου και χερσαίου χώρου της χώρας μας.

 

Εχουμε εκνευριστεί σαν πολίτες, παρακολουθώντας πολιτικές συζητήσεις στους τηλεοπτικούς δέκτες την ανοχή, για λόγους ευγενείας, των οικοδεσποτών προς τους φιλοξενούμενους τους και τον ξύλινο λόγο που χρησιμοποιούν στις απαντήσεις τους και στις εκτός θέματος αναφορές τους.

Οι πολιτικοί καλεσμένοι

Οι μεν δημοσιογράφοι, κατά την άποψη των πολλών, δε σπάζουν αυγά για να κάνουν ομελέτα, δεν επιμένουν στην ανάδειξη των προβλημάτων και στην εκμαίευση ποιοτικών απαντήσεων, οι δε προσκεκλημένοι μας παρουσιάζουν το πολιτικό τους αφήγημα, επιρρίπτουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον, κάνουν αναφορές για το παρελθόν πριν τον Ιανουάριο του 2015 οι του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και για το 2015 μέχρι σήμερα (έχουμε κριθεί πολιτικά ισχυρίζονται) οι της ΝΔ – Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κάποια στιγμή, κάποιοι, θα πρέπει να πουν τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, να γίνεται ενημέρωση και εκπομπές όχι για να συμπληρώνεται ο τηλεοπτικός χρόνος, να γίνονται τα απαραίτητα διαφημιστικά μηνύματα, να μη θίγονται τα προβλήματα καθημερινότητας των ελληνικών νοικοκυριών και οι τηλεθεατές όσοι παρακολουθούν, να γίνονται πολιτικά “πλουσιότεροι”, να μη μένουν ικανοποιημένοι μόνο οι τηλεοπτικοί οικοδεσπότες, τα τηλεοπτικά κανάλια και οι πολιτικοί να εκενυρίζουν και ν’ απογοητεύουν ασύστολα τους τηλεθεατές.

Η λαϊκή ρήση και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος, δε γίνεται, τα λέει όλα.

 

Αυτή η συγκυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς προετοιμάζεται και προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να πείσει την ήδη φτωχοποιημένη ελληνική κοινωνία για τα μελλούμενα, μείωση αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ, μείωση μισθών και συντάξεων, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, ότι θα εξισορροπιστούν από τα αντίμετρα (το γνωστό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα που δεν είδαμε ποτέ), που δε μας ανακοινώνουν γιατί απλά οι δανειστές και εταίροι τα απορρίπτουν.

Ισως ζουν σε μια εικόνα απόλυτης εικονικής πραγματικότητας ή ζουν εκτός χώρας, επανερχόμενοι κατά το δοκούν, με αναδρομική πολιτική αστρική φαντασίωση.

Αν και δεν μπορούν (έχουν ήδη περάσει δύο χρόνια) ν’ αλλάξουν μόνοι τους τον οικονομικό κατήφορο, τη ροή των πραγμάτων της εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας, παραμένουν πολιτικά εγωιστές, αιθεροβάμονες, υπερφίαλοι, χωρίς να λειτουργούν πολιτικά οι πέντε αισθήσεις, σκοτώνοντας κάθε στιγμή, κάθε λεπτό την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και βουλιάζοντας τη χώρα στο τέλμα.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας όσο η κατάσταση μπορει να είναι αναστρέψιμη, με πρωτοβουλία της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, υπό την προεδρία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, να δώσουν τα χέρια, να καθίσουν σε ένα τραπέζι, να απορρίψουν, ότι τους χωρίζει, ν’ αναδείξουν ότι τους ενώνει, να βρουν τις διεξόδους, να δώσουν απαντήσεις, να βγάλουν τη χώρα από την οικονομική, εθνική και αξιακή κρίση.

 

Σ’ αυτή τη χώρα βιώνουμε τα παράδοξα, τα παράλογα, το άκρον άωτον του ξέφραγου αμπελιού και της υποχρέωσης μιας ευνομούμενης πολιτείας, να γνωρίζει τις κινήσεις κάποιων πολιτών, που δημιουργούν με τις πρακτικές τους εντάσεις στην κοινωνία.

Είναι αδιανόητο να τρέχουν και να μη σώνουν οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας και όχι μόνο, να ψάχνουν τον καταδικασμένο με 8 χρόνια κάθειρξη από τη δικαιοσύνη κ. Σώρρα.

Είναι εντός της χώρας, έχει φύγει για νότια Αμερική;

Η ανεβάζει βίντεο στο λογαριασμό του ξεπερνώντας σε ύφος και απειλές και την Αλ Κάϊντα, συνεχίζοντας να εξεφτελίζει την πολιτιτεία και τις αρχές, να καλεί τους πολίτες να ξεσηκωθούν γελοιοποιώντας τα συστήματα ασφαλείας και προστασίας του πολίτη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button