Ειδήσεις

Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα στην Δρ. Λαογραφίας Μυροφόρα Ευσταθιάδου

Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, στην Δρ. Λαογραφίας Μυροφόρα Ευσταθιάδου, κόρη του αείμνηστου λαογράφου Στάθη Ευσταθιάδη, και σύζυγο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Κώστα Αλεξανδρίδη και στον γιο τους Ιάσονα και τους απέλασαν μετά από κράτηση 72 ωρών στα μπουντρούμια του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, τους απέλασαν στην Ελλάδα.

Η Μυροφόρα Ευσταθιάδου, πρόεδρος του ποντιακού σωματείου «Φάρος Ποντίων» Θεσσαλονίκης, μαζί με τον 15χρονο γιο της Ιάσωνα, μετέβησαν στην Τουρκία για ιδιωτική επίσκεψη, μιας και με ανθρώπους του πολιτισμού έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Μυροφόρα Ευσταθιάδου μαζί με τον 15χρονο γιο της Ιάσονα, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, αναχώρησαν με πτήση των τουρκικών αερογραμμών από την Αθήνα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Οι τουρκικές αρχές δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν στη χώρα και τους οδήγησαν στην ανάκριση και στη συνέχεια στα κρατητήρια όπου παρέμειναν μέχρι το βράδυ της Κυριακής 30 Μαΐου, όπου και πήραν την πτήση για την επιστροφή τους στην Αθήνα, έχοντας υποστεί αφάνταστη ταλαιπωρία στα τουρκικά μπουντρούμια, όπου η μοναδική τους τροφή ήταν ένα μπουκάλι νερό και χάμπουργκερ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και στον Κώστα Αλεξανδρίδη, πρόεδρος του ελληνικού σωματείου διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς «Οι Μομόγεροι», είχαν απαγορεύσει την είσοδο στην Τουρκία στις 11 Ιανουαρίου 2020 και επρόκειτο να συμμετέχει στο ποντιακό έθιμο «Καλαντάρ» στην Ματσούκα της Τραπεζούντας στις 13 Ιανουαρίου 2020.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο fb ο Κώστας Αλεξανδρίδης, ο οποίος έγραψε:

Eyvah karadenizli R. T. Erdoğan!

Εμένα με φοβήθηκες! Το καταλαβαίνω…

Είμαι Ματσουκάτες – Maçkalı και άνθρωπος του πολιτισμού.

Είμαι “επικίνδυνος” για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας!!

Από τον 15χρονο γιο μου τι φοβήθηκες και από τη γυναίκα μου και τους κρατάς εδώ και 43 ώρες στα μπουντρούμια του αεροδρομίου Sabiha Gokçen???

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button