Στα «βαθιά» ο επικεφαλής του μειονοτικού συνδυασμού

Διαψεύδει τα τοπικά δημοσιεύματα που τον θέλουν να συνομιλεί με άλλες παρατάξεις προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε άλλους συνδυασμούς. Όσο για τον δικό του συνδυασμό δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις και είναι ακόμη στη φάση της διαβούλευσης με τα στελέχη της παράταξής του.

Διαψεύδει τα τοπικά δημοσιεύματα που τον θέλουν να συνομιλεί με άλλες παρατάξεις προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε άλλους συνδυασμούς. Όσο για τον δικό του συνδυασμό δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις και είναι ακόμη στη φάση της διαβούλευσης με τα στελέχη της παράταξής του.


Μάλλον παγιδευμένος νοιώθει ο επικεφαλής της παράταξης Ισότητα για την Ξάνθη κ. Χουσειν μπατάκ ο οποίος παρ ότι διαψεύδει μετά βδελυγμίας αυτό που γράφουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μαρτυρίες όμως τον θέλουν να έχει ανοίξει κύκλο συνομιλιών με όλες σχεδόν τις δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να συνεργαστεί. Το αν ζήτησε ανταλλάγματα δεν έγινε επίσημα γνωστό. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μαλκότς ο σύμβουλος στην παράταξη του, ο οποίος προφανώς έγινε δέκτης της πληροφορίας ότι ο επικεφαλής του μιλά με τις άλλες παρατάξεις και που φέρετε να δήλωσε πώς αν ο συνδυασμός ισότητα δεν κατέβει ανεξάρτητος αυτός- ο Μαλκότσ- δεν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.


Άλλο δίλημμα που αντιμετωπίζει επίσης ο κ. Μπατάκ είναι ότι ο συνδυασμός του Μιχάλη Στυλιανίδη έχει τουλάχιστον έξη μειονοτικούς υποψηφίους πέραν των δύο, αντιδημάρχου Μπεκτές και του προέδρου του τοπικού, που ζητούν να μπουν στον συνδυασμό του. Κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο του μιας και η δεξαμενή άντλησης ψήφων είναι αποκλειστικά από τα Κιμέρια. Επίσης ακούγεται ότι ο Χρήστος Πούλιος έχει κάνει σοβαρή διείσδυση στους ψηφοφόρους των Κιμμερίων κάτι που κάνει ακόμη δυσχερέστερο το έργο του. Μία άλλη εξ ίσου σοβαρή παράμετρος είναι ότι έχει πάρει το μήνυμα από το Προξενείο που θέλει οπωσδήποτε ανεξάρτητο μειονοτικό συνδυασμό. Με αυτά και με τούτα ο πονοκέφαλος του Μπατάκ κάθε μέρα και μεγαλώνει περισσότερο όσο πλησιάζουν προς την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. Επίσης είναι σοβαρό το γεγονός ότι δεν βλέπει και μεγάλη προθυμία από τα μέλη του συνδυασμού του να τον ακολουθήσουν σε μία τρίτη συνδιάσκεψη προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών της όποιας απόφασής του.


Τα πράγματα θα ήταν ποιο εύκολα αν εξ αρχής τα μέλη και οι υποστηρικτές της παράταξής του έπαιρναν απόφαση να διαλυθεί το κόμμα του και να προσκολλούσε σε κάποιον από τους υπάρχοντες συνδυασμούς κατά προτίμηση του Μιχάλη Στυλιανίδη. Όλοι άλλωστε έγιναν αποδέκτες αυτής της πληροφορίας.


Πάντως ανεξάρτητα σε ποιες από τις πιέσεις θα υποκύψει ο κ. Μπατάκ υπάρχει μία γενικότερη διάθεση από τους μειονοτικούς ψηφοφόρους να στηρίξουν υποψηφίους μειονοτικούς μεν από άλλες παρατάξεις δε. Ο λόγος είναι ότι έτσι θα δίνονται πολύ καλλίτερες λύσεις στα όποια προβλήματά τους προωθούνται για επίλυση στον δήμο.


Είναι γεγονός ότι η επίλυση των προβλημάτων είναι ευκολότερη όταν η εισήγηση για την επίλυση των προβλημάτων γίνεται από μέλη της διοικούσας παράταξης παρά από μέλη της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Η μέχρι τώρα πρακτική τουλάχιστον αυτό δείχνει.


Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button