“Αν είχαμε λεφτά, θα είχαμε και εκλογές….;”

Όπως θα παρατηρήσατε η στήλη “Από το Πρίσμα της Δέσποινας Γκούμα” σημειώνει αρκετές απουσίες στο απουσιολόγιο αυτό το διάστημα, όμως δεν κατεβάζει ρολά…. Μπορεί ο Παπακωνσταντίνου να κάνει λόγο ότι η χώρα θα κατεβάσει ρολά, αν δεν πάρει την πέμπτη δόση του δανείου, η στήλη όμως αντέχει ακόμη….. Όσο για το λόγο της απουσίας της είναι η εξεταστική περίοδος-καθότι φοιτήτρια, αυτή τη φορά του ΕΑΠ-…..

Όπως θα παρατηρήσατε η στήλη   “Από το Πρίσμα της Δέσποινας Γκούμα” σημειώνει αρκετές απουσίες στο απουσιολόγιο αυτό το διάστημα, όμως δεν κατεβάζει ρολά….

Μπορεί ο Παπακωνσταντίνου να κάνει λόγο ότι η χώρα θα κατεβάσει ρολά, αν δεν πάρει την πέμπτη δόση του δανείου, η στήλη όμως αντέχει ακόμη…..

Όσο για το λόγο της απουσίας της είναι η εξεταστική περίοδος-καθότι φοιτήτρια, αυτή τη φορά του ΕΑΠ-…..

Προσπαθεί λοιπόν να συγκεντρωθεί στη μελέτη η υπογράφουσα, αλλά όλο κάτι συμβαίνει στα πολιτικά πράγματα του τόπου και της αποσπά την προσοχή….

Μια οι Γιώργηδες, την άλλη ο Αντώνης και τώρα ο Ανδρέας….

Περιττό να πω και εγώ ότι η πολυπόθητη συναίνεση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του μνημονίου δεν έχει επιτευχθεί με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σαμαρά, ο οποίος δεν έδωσε το πράσινο φως στην κυβέρνηση….

Από την άλλη όμως ο Καρατζαφέρης εμμέσως πλην σαφώς θα δώσει ένα χεράκι βοηθείας στον πρωθυπουργό αφού στο αίτημα για συναίνεση εκείνος του αντιπρότεινε το θέμα της συνευθύνης, το οποίο θα εξεταστεί….

Με τον Αλέξη δεν ξέρω τι διεμηνύθη μεταξύ τους, όσο για την Αλέκα αυτή από την αρχή του γύρισε την πλάτη….

 

Ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς μάλλον δεν  απέδωσε τα αναμενόμενα -όπως ήλπιζε η κυβέρνηση…..

Γιατί αν ρωτούσε εμάς θα της λέγαμε από την αρχή ότι άδικος κόπος όλα αυτά τα ραντεβού και οι υποδοχές στου Μαξίμου….

Άργησε πολύ να ξεκινήσει τις επαφές τόσο για συναίνεση, όσο και για συνευθύνη, όπως ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ….

Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας δε συστήνεται όταν πια τα κοράκια έχουν ήδη αρχίσει να γεύονται τη λεία τους…..

Όταν τα ρολά ήδη άρχισαν να κατεβαίνουν προ πολλού στα ελληνικά νοικοκυριά και στην ιδιωτική μικρομεσαία οικονομία…..

Η χώρα μας διανύει την πιο τραγική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της….

Ως λαός ζούμε κοσμοϊστορικές στιγμές, που δεν μας κάνουν υπερήφανους ούτε θα μας εξυψώσουν στα μάτια των επόμενων γενιών….

Βιώνουμε μια σύγχρονη αρχαία τραγωδία, μόνο που αυτή τη φορά δεν υπάρχει ο από μηχανής θεός που θα μας σώσει….

Και αν κάποιοι πιστεύανε ότι ο από μηχανής αυτός θεός ήταν η τρόικα και ο μηχανισμός στήριξης, επιτήδεια τους πλανέψανε…..

Κοινώς πιαστήκαμε κορόιδα όλοι μας…..

Και καλά οι πολιτικοί και δη όσοι άσκησαν και ασκούν εξουσία να την πληρώσουν, αφού δικές τους ήταν οι επιλογές που μας έφεραν εδώ, όμως όλοι οι υπόλοιποι εμείς οι απλοί πολίτες γιατί να γυρίσουμε στον οικονομικό μεσαίωνα….;

Και ενώ λοιπόν βρίσκομαι χωμένη και αγχωμένη μέσα στα βιβλία της ιστορίας μου-είπαμε μελετώ-νάσου μια ακόμη δήλωση  αρκετή να με βγάλει για λίγο από αυτά….

Το ότι θα κατέβουν τα ρολά, με πολύ πόνο και  λύπη το αποδέχθηκα, αφού το συνέλαβα ως φυσική συνέχεια… όταν χάνεται η ελπίδα-αυτό εισπράττουμε όλοι από τους γύρω μας-κάποια θα στιγμή επέρχεται και το απευκταίο και μοιραίο….

Τι ξεστόμισαν πάλι χείλη πολιτικά και δη υπουργικά….;

Τελικά υπάρχει αλήθεια στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση…..

Τι να πιστέψω και τι όχι….;

Ο πρωθυπουργός επαναλάμβανε και επαναλαμβάνει ότι δε θα κάνει εκλογές και ότι θα δώσει τον αγώνα του για τη σωτηρία της χώρας μέχρι την εκπνοή της θητείας του….

Βγαίνει ώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος και μας τα γυρίζει…..

 

Βγήκε λοιπόν χθες στα ραδιοφωνικά κύματα ιδιωτικού ραδιοφώνου των Αθηνών ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος και εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι αν είχαμε χρήματα τις εκλογές δε θα τις γλυτώναμε….

“Δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές, καθώς τα χρήματα φτάνουν μέχρι τις 14 Ιουλίου”, δήλωσε, τονίζοντας παράλληλα ότι ενδεχόμενη πτώχευση θα σημάνει την απόλυτη φτώχεια, αν και στη συνέχεια έσπευσε να μας καθησυχάσει ότι η χώρα δε θα πτωχεύσει….. 

Βρε που φτάσαμε…. να θέλουμε να κάνουμε εκλογές και να μην έχουμε χρήματα….

Χρήματα ούτε για ψηφοδέλτια δεν έχουμε, για αφίσες και διαφημιστικό υλικό ούτε κατά διάνοια… πόσο μάλλον για on line ψηφοφορία….

Καλά, είμαστε για γέλια και για κλάματα μαζί….

Τελικά μήπως μας αξίζει όλο αυτό που περνάμε….;

Μήπως από τις στάχτες μας καταφέρουμε και ξαναγεννηθούμε πραγματικοί ευρωπαίοι Έλληνες πολίτες, κρατώντας βέβαια μόνο τα καλά ελληνικά γονίδιά μας ….;

Υπομονή μέχρι τις 14 Ιουλίου για να μάθουμε τη συνέχεια της πορείας μας αλλά και την κατάληξή της…..

Έτσι και αλλιώς ο ελληνικός λαός έχει εξασκηθεί στα δύσκολα και έχει μάθει να επιβιώνει…. μόνο ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα οικοδομήσει πάνω σε στέρεες βάσεις το μέλλον των παιδιών του….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button