Π. Ανδρικόπουλος

Είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, πως ήταν υποχρεωμένος ως αρχηγός της παράταξης και μάζεψε τα μέλη και τους ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος και όλοι μαζί είπαν θα στηρίξουν το Στέλιο Μωραϊτη. Όμως λογάριαζαν χωρίς το Γ.

Είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, πως ήταν υποχρεωμένος ως αρχηγός της παράταξης και μάζεψε τα μέλη και τους ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος και όλοι μαζί είπαν θα στηρίξουν το Στέλιο Μωραϊτη. Όμως λογάριαζαν χωρίς το Γ. Μυλωνά, ο οποίος είναι μάλλον ανένδοτος και απ’ ότι λένε οι πληροφορίες θα είναι και αυτός υποψήφιος.

Ομως και η υποψηφιότητα Σπύρου Κάλφα χαλάει τη “σούπα”, γιατί απ’ ότι λένε οι πληροφορίες, αυτός τελικά θα στηριχθεί από τη ΝΔ τοπικά, γιατί είναι ένας επιχειρηματίας με ευαισθησίες, γνώστης της αγοράς, δεν είναι βαθιά κομματικοποιημένος και προ πάντων χαμηλών τόνων.

Εμείς πιστεύουμε ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική και θα κατεβεί τελικά ΕΝΑΣ υποψήφιος υποστηριζόμενος από τη ΝΔ στο Επιμελητήριο Ξάνθης.

Αν λέω τώρα εγώ, η τοπική ΝΔ υποστηρίξει Κάλφα, τότε ο Αλέκος Κοντός θα παρέμβει υποστηρίζοντας αυτόν που ο ίδιος πιστεύει ότι ανήκει στο δικό του “μηχανισμό”.

Μήπως τελικά οι επιμελητηριακές εκλογές σε εσωκομματικό επίπεδο αναδείξουν ποιος θα έχει το “πάνω” χέρι στις αναμενόμενες πρόωρες εκλογές στον Ν. Ξάνθης;

Τα ρεύματα είναι δύο και το ξέρει όλος ο κόσμος. Θα επικρατήσουν οι “μηχανισμοί” ή η επίσημη γραμμή της ΝΟΔΕ που είναι και ο επίσημος εκφραστής του κόμματος της ΝΔ στο Νομό; Θα δείξει.

Πάντως μέχρι στιγμής η υποβόσκουσα εσωκομματική κόντρα κρατά ισορροπίες ενόψει και των Εθνικών εκλογών, οπότε αν είναι κάποια τοπικά στελέχη να “σφαχτούν,” πιστεύω ότι θα το κάνουν “κεκλεισμένων των θυρών”.

 

ΚΑΤΣΑΡΙΚΑΣ ΖΗΣΗΣ

Επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι επιμελητηριακές εκλογές και ισχύουν όλα όσα είπε στην επιστολή παραίτησης του.

Του ζητήσαμε να μας πει ποιόν από τους υποψηφίους θα στηρίξει και η απάντηση του ήταν “σιγή ιχθύος”.

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΡΙΤΣΙΝΗΣ

Άλλος ένας παραιτηθείς από το Επιμελητήριο Ξάνθης.

Όπως είπε ο Θανάσης Κριτσίνης, το θέμα των επιμελητηριακών εκλογών για τον ίδιο έχει λήξει, δεν τον ενδιαφέρει.

Θα συζητούσε όμως μία κάθοδό του σε Εθνικό επίπεδο αν ο Αντώνης Σαμαράς του το ζητούσε, με δεδομένο ότι στις Περιφερειακές εκλογές έφερε πάνω από 6.000 ψήφους.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ

“Εγώ κατεβαίνω υποψήφιος πρόεδρος στο επιμελητήριο Ξάνθης και όποιος θέλει με ακολουθεί. Εγω καταρτίζω την λίστα με τους υποψηφίους και είμαι σε καλό δρόμο. Αν νομίζει η ΝΔ ότι πρέπει να με στηρίξει καλοδεχούμενη η στήριξη της. Εγώ κατεβαίνω υποψήφιος”, είπε αποφασιστικά ο Στέλιος Μωραίτης αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης στον “αγώνα”

 

Αχιλλέας Τσαρτσάρας

“Στις προηγούμενες εκλογές στηρίξαμε σαν τοπικό ΠΑΣΟΚ τον Γ. Αθανασιάδη, γιατί να μην το κάνουμε και τώρα”;

 

 

Κοινωνικό φαρμακείο στην Ξάνθη; Γιατί όχι;

Ερώτηση προς το δήμαρχο Ξάνθης

 και σύλλογο Φαρμακοποιών:

“Προτίθεστε να δημιουργήσετε κοινωνικό φαρμακείο;

 

Με αφορμή τη συζήτηση στο πλαίσιο της οικογένειας για τα φάρμακα τα οποία δεν τα χρειαζόταν και έπρεπε κάποια από αυτά να πεταχτούν στον κάδο των απορριμμάτων, θυμήθηκα το ρεπορτάζ με το κοινωνικό φαρμακείο στο Δήμο Βόλου.

Εκεί η Μητρόπολη παραχωρεί το χώρο, ο δήμος ενημερώνει τους φαρμακοποιούς για τους αδύναμα οικονομικά συμπολίτες του και ο σύλλογος φαρμακοποιών, στο πνεύμα του εθελοντισμού, καταγράφει και χορηγεί τα φάρμακα που φέρνουν οι πολίτες και τα οποία δεν χρειάζονται γιατί βρήκαν την υγειά τους.

Μία θεάρεστη πραγματικά πρωτοβουλία αφού πλέον με τη ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας κάθε μέρα οδηγούνται στη φτώχεια και δεκάδες οικογένειες ίσως και εκατοντάδες, φτάνουν στο σημείο να παίρνουν ακόμη και τα φάρμακα τους “βερεσέ” από τα φαρμακεία.

Ερωτάσθε κ. Δήμαρχε και κυρία πρόεδρε του φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης: προτίθεσθε να πάρετε μία τέτοια πρωτοβουλία προκειμένου να ανακουφίσετε τους αδύναμους συμπολίτες μας;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button