Οποιος δεν μπορεί ζητά βοήθεια ή παραιτείται.

Στην ώρα του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας μια ειδυλλιακή εικόνα εικονικής πραγματικότητας, προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή για όσα έχει βιώσει η χώρα μας στο πεδίο της υγείας, ξεχνώντας ηθελημένα να οριοθετήσει την περίοδο, το χρονικό εύρος που θα εξεταστεί.

Θα συμπεριλαμβάνεται η περίοδος Κώστα Σημίτη μέχρι και σήμερα;

Θα εξαιρεθεί η περίοδος διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα;

Στην ώρα του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας μια ειδυλλιακή εικόνα εικονικής πραγματικότητας, προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή για όσα έχει βιώσει η χώρα μας στο πεδίο της υγείας, ξεχνώντας ηθελημένα να οριοθετήσει την περίοδο, το χρονικό εύρος που θα εξεταστεί.

Θα συμπεριλαμβάνεται η περίοδος Κώστα Σημίτη μέχρι και σήμερα;

Θα εξαιρεθεί η περίοδος διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα;

Εν κατακλείδι θα διερευνηθούν πιθανά σκάνδαλα μόνο στην περίοδο Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά – Βαγγέλη Βενιζέλου, για να επιληφθούν πιθανές ευθύνες στους άμεσα, πολιτικά, πολιτικούς αντιπάλους του κυβερνώντος κόμματος, δίδοντας άφεση πολιτικών αμαρτιών σε κρίσιμες περιόδους διακυβέρνησης της χώρας;

 

Στη βουλή σε ειδική συνεδρίαση  της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ελληνικής γλώσσας, έγινε ανάλογη συζήτηση με ομιλητές τον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη, τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού.

Η εγκληματική ενέργεια της κατάργησης της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και η μελέτη των αρχαίων κειμένων του Πλάτωνα, του Δημοσθένη, του Ισοκράτη, του Αριστοτέλη, του Θουκυδίδη, του Αριστοφάνη, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, του Αισχύλου, του Ομήρου και τόσων άλλων, όχι από τα πρωτότυπα αλλά μέσα από τη μετάφραση, όχι σαν βαθυστόχαστα μηνύματα τέχνης γραφής του λόγου, αλλά σαν μια απλή ιστορία, δημιούργησε την ικανή και αναγκαία συνθήκη να χαθεί εν μέρει η εν όλων, η γλωσσική πολιτιστική κληρονομιάς μας και να χάσουν τα αρχαία κείμενα την αυθεντικότητα, τη μοναδικότητα, τη μαγεία της έκφρασης, της γραμματικής, της σύνταξης και της γνωριμίας με τον πακτωλό εννοιών σκέψης, λόγω, σύνταξης και γραφής της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

Οι λαοί χάνονται από το προσκήνιο, αποτελούν παρελθόν και ζωηρή ανάμνηση, όταν χάνουν τη γλώσσα τους και την ιστορία τους…

Η άμεση επιστροφή της διδαχής των αρχαίων ελληνικών στα σχολεία στην Ελλάδα και όπου υπάρχουν έλληνες, είναι επιβεβλημένη, αναγκαία, για να μη χαθούν θησαυροί γνώσεων των αρχαίων κειμένων, να γυρίσουμε στις ρίζες της γλώσσας μας και να αναπτύξουμε το υπάρχον υπόβαθρο της γλωσσικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας, που αργά – αργά, ίσως, μεθοδικά από κάποια αόριστα κέντρα, χάνεται, σβιέται, πάει…

Με ανούσιες για τη σοβαρότητα συζητήσεις, με συμπεράσματα επί συμπερασμάτων ειδικών και μη και με το πολύ φτωχό (κατά τον υπουργό παιδείας) έργο που παράγουν οι καλοπληρωμένοι εκπαιδευτικοί μας στο εξωτερικό, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα.

Η εξαγγελία ενός προγράμματος σε βάθος χρόνου (δεκαετίας – εικοσαετίας) σεβαστού, αποδεκτού, χωρίς παλινδρομήσεις από τις όποιες κυβερνητικές αλλαγές, η συγκρότηση μιας μόνιμης εθνικής διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας παρακολούθησης του παραγόμενου έργου και η πολιτική βούληση, θα σώσουν τη γλωσσική μας υπόσταση.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέφθασαν και ξεφορτώθηκαν σε λιμάνι της Χαλκίδας, τουρκικά καράβια με σωλήνες χάλυβα, για λογαριασμό μεγάλου εθνικού εργολάβου δημοσίων έργων, την ίδια στιγμή που οι υπάρχουσες ελληνικές εταιρείες φυτοζωώντας, βιώνουν την κρίση και ανεβαίνουν το δικό του Γολργοθά.

Κύριε υπουργέ της εθνικής άμυνας μήπως θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα ΜΟΜΑ, ν’ αναλάβει να υλοποιήσει, να εκτελέσει με απόλυτη ακρίβεια και τα διεθνή παραδεκτά στάνταρς όλα τα οδικά έργα της χώρας μας με προμηθευτές των υλικών από ελληνικές επιχειρήσεις και έλληνες εργαζόμενους;

 

Ο πρόεδρος των βουλευτών της οικονομικής επιτροπής οτυ κοινοβουλίου έλυσε το γρίφο του μηδενικού ισοζυγίου μέτρων – αντιμέτρων που αποτελεί συνέχεια του προγράμματος Θεσσαλονίκης και του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απλά και κατανοητά ο κ. Μπαλαούρας τόνισε ότι, θα πληρώσουν το μάρμαρο των μέτρων φορολογίας 3,6 δις ευρώ κάποιες κοινωνικές ομάδες (αφορολότητο – μείωση μισθων και συντάξεων) δημιουργώντας νέους φτωχοποιημένους έλληνες.

Κάποια στιγμή θα σας πάρουν με τις πέτρες, τιμωρώντας σας πολιτικά για τις επιλογές σας.

Οποιος δεν μπορεί ζητά βοήθεια ή παρατείται.

 

Παράπονα πολλά ακούγονται από ασφαλισμένους σε διάφορα ταμεία καθώς όταν απευθύνονται στον ΠΕΔΥ για να κάνουν υπέρηχο, τους ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και να απευθυνθούν σε ιδιωτικά εξωτερικά εξεταστικά κέντρα, πληρώνοντας φυσικά και το ανάλογο τίμημα.

Τότε ποιος ο λόγος να πληρώνονται οι εισφορές υπέρ ασθενείας, όταν πρέπει να πληρώσουμε από την τσέπη μας;

 

Παράπονα και  από ποδηλάτες της πόλη μας, καθώς σε πολλές σχάρες – φρεάτια, οι παράλληλες γραμμές έχουν μεγάλο διάστημα μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται οι ρόδες των ποδηλάτων μέσα σε αυτά και να κινδυνεύουν με τραυματισμό. Ας το δούνε λίγο οι υπεύθυνοι του δήμου…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button