Κοπή Βασιλόπιτας – Βράβευση Αριστούχων Μαθητών και Παρουσίαση “αφίσας”, από το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης

Το Σάββατο, 17 Ιανουαρίου, τηρήθηκε το πατροπαράδοτο έθιμο και πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΦΞ η κοπή της βασιλόπιτας του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, με συμμετοχή 105 μελών μας και φίλων.

Το Σάββατο, 17 Ιανουαρίου, τηρήθηκε το πατροπαράδοτο έθιμο και πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΦΞ η κοπή της βασιλόπιτας του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, με συμμετοχή 105 μελών μας και φίλων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, ο οποίος και ευλόγησε τη βασιλόπιτα, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’Σ. Στρατού, Αντγος κ. Χρήστος Χαλκίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Υποδιοικητής του Δ΄Σ. Στρατού, Υπτγος Ιωσήφ Μαυράκης ,καθώς και οι Πρόεδροι των Συλλόγων: ΠΟΝΤΙΩΝ, ΕΒΡΙΤΩΝ, Αποστράτων Αστυνομικών, ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ,Ν. Ξάνθης όπως και εκπρόσωπος του άτυπου Συλλόγου “Φίλοι του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου ΜΕΔΟΥΣΑΣ”.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, Υποστράτηγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους προσελθόντες και τους ευχήθηκε για το καλό του Νέου χρόνου.

Η εκδήλωση συνδυάστηκε, με τη βράβευση των 8 αριστούχων μαθητών Β’ και Γ΄ Λυκείου της περσινής χρονιάς. Τους εκφράστηκαν τα συγχαρητήρια όλων για την επιτυχία τους. Στη συνέχεια τους επιδόθηκε, από τους επισήμους και το Τοπικό Συμβούλιο, το ”Βραβείο Προόδου της ΕΑΑΣ”, για τις άριστες επιδόσεις τους. Οι μαθητές που τιμήθηκαν είναι:

– Αντώνιος ΧΑΤΖΗΝΤΟΥΝΑΣ του Θωμά. γιός Σχηε.α., που αποφοίτησε  από τη  Γ’ Λυκείου με 19,80 .Είναι ήδη Φοιτητής Ιατρικής Θεσ/κης.

– Αλεξάνδρα – Αναστασία ΜΗΛΙΑΤΖΙΔΟΥ, κόρη  Σχη ε.α., που αποφοίτησε  από τη  Γ’ Λυκείου με 18,8. Είναι ήδη Φοιτήτρια στην Αγγλική Φιλολογία του ΑΠΘ.

-Ελένη ΓΚΑΒΛΙΑΡΟΥΔΗ του Νικολάου, κόρη Λγού ε.α, που αποφοίτησε από τη Γ’ Λυκείου με 18,1. Ήδη Φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

– Γεώργιος ΚΟΥΜΑΡΑΜΠΗΣ του Αναστασίου, γιός Σχη ε.α., που προβιβάστηκε στη Γ’ Λυκείου με 19,5.

– Παναγιώτης ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ του Ιωάννη, γιός Ταξχου ε.α. που προβιβάστηκε στη Γ’ Λυκείου με 19,2.

– Μαρία ΓΙΟΒΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ του Μιχήλ, κόρη Σχη ε.α. που προβιβάστηκε στη Γ’ Λυκείου με 18,6

– Παναγιώτης ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ του Ιωάννη, γιός Σχη ε.α., που προβιβάστηκε στη Γ’ Λυκείου με 18,6

-Άννα ΚΡΟΥΣΤΑΛΑΚΗ, του Κων/ου κόρη Τχη ε.α. που προβιβάστηκε στη Γ’ Λυκείου με 18,5.

 

Οι τυχεροί της βραδιάς που “έτυχαν το φλουρί”, είναι:

· Ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Χαράλαμπος. Δημαρχόπουλος, στη μεγάλη βασιλόπιτα, στον οποίο ευχόμαστε πάντα τύχη και επιτυχία στο έργο του. Το δώρο ήταν μία εικόνα Βυζαντινής τεχνοτροπίας σε μεταξοτυπία. του εορτάζοντος Αγ. Αντωνίου.

· Ο Τχης ε.α κ. Γεώργιος Χριστοφίδης στις ατομικές βασιλόπιτες, που το δώρο ήταν μοντέρνο σετ γυναικείου κοσμήματος ( κολιέ και βραχιόλι)

 

Ο Πρόεδρος στην ομιλία του, συνόψισε επιγραμματικά τις σημαντικές δραστηριότητες του 2014, ενώ, επικεντρώθηκε στις αντίστοιχες μελλοντικές για το 2015. Συγκεκριμένα

Παρουσίασε, τη νέα αφίσα: “Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης 2015 “, που αποτέλεσε το επιστέγασμα της συνεργασίας με τους 7 ”αναδόχους” των Ιερών Παρεκκλησίων, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους, για την προσφορά τους.

Επισήμανε το ηθικό χρέος ΟΛΩΝ των Ελλήνων και την ανάγκη της μαζικής τους παρουσίας στις Εθνικές Επετείους- Ημέρες Μνήμης Γενοκτονιών και Επετειακά Μνημόσυνα για τους ” Πεσόντες υπέρ Πατρίδας”.

Ανακοίνωσε την πραγματοποίηση, 3-ήμερης Προσκηνυματικής Εκδρομής, 26- 28 Ιουν 2015, στα Στρ. Νεκροταφεία ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ- Υψ. 731( Οι Θερμοπύλες που δεν έπεσαν …Ποτέ !)- ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ- ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ, ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ,  κ.ά. χωριά της Ελληνικής Ομογένειας ,στην Αλβανία, όπως και άλλους Αρχαιολογικούς προορισμούς.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απεύθυνε χαιρετισμό και εξέφρασε τα συγχαρητήρια στους αριστούχους μαθητές, τους γονείς τους, καθώς και όλους τους ”αναδόχους” συλλόγους, για το επιτελούμενο έργο τους.

Επακολούθησε, μουσικοχορευτική βραδιά, με δείπνο, που παρασκεύασε το προσωπικό της ΛΑΦΞ, με μουσική και τραγούδια της Στρ. Μουσικής, όπου αποδείχτηκε η δεινότητα των μελών μας σε παραδοσιακούς Ελληνικούς/ξένους χορούς και ολοκληρώθηκε με επιτυχία λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

 

Ευχαριστούμε και από τις στήλες της εφημερίδας σας, το Δ’ Σ’ Στρατού, όπως και το προσωπικό της ΛΑΦΞ και της Στρ. Μουσικής, για τη συνδρομή τους, στην επιτυχία της εκδήλωσης.

 

ΤΣ/ ΕΑΑΣΝ.ΞΑΝΘΗΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button