«Ξαναγυρίζει η ψωροκώσταινα…..»

Α, ρε Ελλάδα τελικά το παρατσούκλι της ψωροκώσταινας δεν κατάφερες να το βγάλεις από πάνω σου …..
Εκεί που όλοι νομίζαμε ότι γίναμε μια χώρα ευρωπαϊκή σε ρυθμούς ανάπτυξης, έστω και με βήματα χελώνας, ξυπνήσαμε απότομα, διαπιστώνοντας ότι το όνειρο που ζούσαμε μέχρι χθες, δεν ήταν αληθινό…..
Η πραγματικότητα που καλούμαστε τώρα ν’ αντιμετωπίσουμε, μετά το λήθαργο των τελευταίων μηνών, είναι εφιαλτική…..

Α, ρε Ελλάδα τελικά το παρατσούκλι της ψωροκώσταινας δεν κατάφερες να το βγάλεις από πάνω σου …..


Εκεί που όλοι νομίζαμε ότι γίναμε μια χώρα ευρωπαϊκή σε ρυθμούς ανάπτυξης, έστω και με  βήματα χελώνας,  ξυπνήσαμε απότομα, διαπιστώνοντας ότι το όνειρο που ζούσαμε μέχρι χθες, δεν ήταν αληθινό…..


Η πραγματικότητα που καλούμαστε τώρα ν’ αντιμετωπίσουμε, μετά το λήθαργο των τελευταίων μηνών, είναι εφιαλτική…..


Το ωραίο όνειρο, η ψευδαίσθηση της χρυσής εποχής όπου έρεε άφθονο το χρήμα μέσα από τα ΜΟΠ, τα πακέτα Ντελόρ και τα λοιπά ευρωπαϊκά προγράμματα, μετατράπηκε στον χειρότερο εφιάλτη μας….


Πιστεύαμε ότι όλα αυτά τα καλούδια ήταν ανεξέλεγκτα και ότι είχαμε μάθει καλά να ξεγελάμε τους κρυόκωλους της Ε.Ε. , να τα διαχειρίζονται οι εκάστοτε έχοντες τη διακυβέρνηση της χώρας για να έρχονται στην εξουσία, να μοιράζουν τα πολλά σε αυτούς που ως συνήθως αποτελούν τους ρυθμιστές του πολιτικού παιχνιδιού και να δίνουν τα ψίχουλα στο λαό για να τους ξεγελούν…..


Και έτσι λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια τους παραμυθιάζαμε και μας παραμύθιαζαν….


 


Όμως μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και μας τσακώσανε…..


-Πού πήγατε ορέ τα λεφτά……; Εμείς σας τα δώσαμε για να κάνετε έργα υποδομών και να θέσετε τη χώρα σας σε αναπτυξιακή τροχιά….. να γίνει χώρα παραγωγική, που να έχει γερή βιομηχανία, αλλά και να αξιοποιήσετε όλους εκείνους τους άσους που έχετε στα χέρια σας όπως είναι ο τουρισμός και τα μεσογειακά προϊόντα και  με έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση του προσφερομένων υπηρεσιών και προϊόντων…..


Να αποκτήσετε την ταυτότητά σας, να την κάνετε ελκυστική και να επενδύσετε σε αυτή…..


Αυτό διερωτάται σήμερα και ο ελληνικός λαός, πού πήγαν ορέ τα λεφτά Γιώργο…..;


Την ίδια ερώτηση σου κάνουμε και εμείς, σαν αυτή που έκανες και εσύ όταν ήσουν αντιπολίτευση…..


Λαμβάνοντας επίσης με τη σειρά μας και τη διαβεβαίωση που μας έδινες προεκλογικά ότι τα λεφτά υπάρχουν…..


 


Αλλά και αυτά πάπαλα…..


Άνθρακες ο θησαυρός, ελπίζουμε όμως αυτή τη φορά να μην αποδειχθούν άνθρακες και οι θυσίες που καλούμαστε να κάνουμε από εδώ και πέρα…..


Αφού πιάσαμε εμείς το Μάη το Σάββατο, που δεν είναι αργία , αλλά απεργία, αφού γιορτάσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά, αλλά και τη γιορτή των λουλουδιών, την Κυριακή αποφάσισε η Κυβέρνηση να μας πιάσει τον κ….λο ανακοινώνοντας τα περιβόητα μέτρα –σοκ…..


Έτσι άνοιξε και πάλι η στρόφιγγα των χρημάτων από το πακέτο του Μηχανισμού Στήριξης της Ε.Ε-ΕΚΤ-ΔΝΤ, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πιάσουν γερά τον κ….λο της χώρας μας αφού μας δανείζου με επιτόκιο 5%…..


Τουλάχιστον να ήταν και κυμαινόμενο προς τα κάτω ανάλογα με την πορεία μας και τη βαθμολογία μας στα τεστ που θα δίνουμε κάθε τρίμηνο, κάτι  θα ήταν και αυτό…..


Αν είμαστε καλά παιδιά και ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες του ΔΝΤ και πάμε καλά, τότε να μας μειώνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα το επιτόκιο δανεισμού….


Αν όχι, να μας αφήνουν εκεί στο 5%……


 


Κοίτα που έφτασα μέσα από το γενικό πρόβλημα, να ξεχνώ το δικό μου…..


Το θέμα δεν είναι μόνο το πώς θα ανταπεξέλθει η χώρα μας στο δανεισμό, αλλά και το πώς θα καταφέρω και εγώ να μπορώ να πληρώνω τα δάνειά μου με τις περικοπές στο μισθό που μου έγιναν…..


Κόψε το ένα, κόψε το άλλο, πάγωμα για τρία με τέσσερα χρόνια ο μισθός, κάνω σούμα και βγαίνω μείον….


Βρε, σκέφτηκες εμένα το πώς θα τα βγάλω πέρα…..;


Λιτότητα στην λιτότητα και πάλι λιτότητα, χαίρε ω λιτότητα….


Να θυσιαστώ για το έθνος, όμως πολύ φοβάμαι πως στο τέλος το έθνος δε θα έχει ψυχή και καρδιά, αφού το αίμα των ανθρώπων πάγωσε από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν……


Τα μέτρα ικανοποίησαν τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, αλλά και τον Ομπάμα που μας πήρε και τηλέφωνο για να μας το πει…..


Για το λαό μη ρωτάτε, αυτόν ποιος τον υπολογίζει…..


Άλλωστε ποσώς τους ενδιαφέρεις όλους αυτούς τους έχοντες την πολιτική εξουσία η γνώμη του λαού, πόσο μάλλον αν τους άρεσαν ή όχι τα μέτρα……


Αν μείνει η κυβέρνηση σε αυτά, έχει καλώς…..


Ο χρόνος κυλά σαν το νεράκι και τα τρία χρόνια αιματηρής λιτότητας θα περάσουν….και το κυριότερο μακάρι να μας φέρουν και την πολυπόθητη ανάπτυξη και αλλαγή της νοοτροπίας  της ψωροκώσταινας, που επιβιώνει με το ψέμα, την πονηριά και στη σύγχρονη εποχή με τη διαφθορά και τη διαπλοκή…..


 


Και αφού ο λαός θα πληρώσει το λογαριασμό, τουλάχιστον η κυβέρνηση ας φροντίσει να κάνει πράξη και την προτροπή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, να αποκατασταθεί και το αίσθημα δικαιοσύνης…..


Με απλά λόγια να βρει τους κλέφτες και να τους βάλει φυλακή…..


Παράλληλα βέβαια αφού αποφάσισε να παγώσει τους μισθούς, ας αποφασίσει και τη μείωση των τιμών στα προϊόντα και στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ……


Κάτι μου λέει πως και ο κόσμος της αγοράς δε θα πει όχι, αν του διασφαλιστούν βέβαια και οι παρακάτω προϋποθέσεις από την κυβέρνηση, όπως μειώσεις ενοικίων, μειώσεις δημοτικών τελών και λογαριασμών ΔΕΚΟ, ρυθμίσεις οφειλών και πάνω από όλα την ενεργοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων……


Άντε, καλό μας μήνα και καλή αρχή…..η αντίστροφη μέτρηση για την τριετή λιτότητα ξεκίνησε…..ανασκουμπωθείτε και μην ξεχνάτε τον Έλληνα δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και μετά προς τη δόξα τραβά….


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button