Συμμετοχή της Περιφέρειας Α.Μ-Θ στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου, της Μόσχας και της Ρουμανίας

Στις μεγάλες διεθνείς τουριστικές διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο, την Μόσχα και το Βουκουρέστι συμμετείχε τον Μάρτιο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συνεχίζοντας την συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια για την προώθηση του τουριστικού της προϊόντος.

  Στις μεγάλες διεθνείς τουριστικές διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο, την Μόσχα και το Βουκουρέστι συμμετείχε τον Μάρτιο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συνεχίζοντας την συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια για την προώθηση του τουριστικού της προϊόντος.   


   Η έκθεση “Ι.Τ.Β”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, 5-9 Μαρτίου, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του είδους παγκοσμίως και η συμμετοχή σε αυτή οδηγεί σε άμεσα και απτά αποτελέσματα από πλευράς πωλήσεων.


  Η έκθεση φέτος, σύμφωνα με στοιχεία των οργανωτών, έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών συγκεντρώνοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών, επαγγελματιών του τουριστικού χώρου, δημοσιογράφων και καταναλωτών.


  Η Περιφέρεια συμμετείχε στην έκθεση μέσω του περιπτέρου του ΕΟΤ, το οποίο φέτος ήταν ιδιαίτερα αναβαθμισμένο.


  Το Ελληνικό περίπτερο εγκαινίασε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ στην αποστολή της Περιφέρειας συμμετείχαν εκπρόσωποι των Νομών της ΑΜ-Θ και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου.


   Η έκθεση “ΜΙΤΤ” της Μόσχας η οποία πραγματοποιήθηκε από 19 έως 22 Μαρτίου αποτελεί την κύρια έκθεση της Ρωσικής αγοράς τουρισμού και την τρίτη σπουδαιότερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως.


  Στόχος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ η οποία συμμετείχε στην έκθεση υπό εθνική παρουσία, μέσω ΕΟΤ ήταν η επίτευξη  μεγαλύτερης ροής επισκεπτών από τη Ρωσία και συγκεκριμένα από τη Μόσχα προς τους τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειας.


  Η ρωσική αγορά χαρακτηρίζεται ως μια από τις αναπτυσσόμενες σταθερές αγορές εισερχόμενου τουρισμού στην χώρα μας.


  Ειδικά στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού, στον οποίο το ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών είναι μεγάλο, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ μπορεί και πρέπει να παίξει πρωταρχικό ρόλο, καθώς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση είναι ιδιαίτερα πλούσια και αυτό αποδεικνύεται από την ύπαρξη μεγάλου αριθμού μνημείων, μοναστηριών και εκκλησιών.


  Στόχος της παρουσίας της Περιφέρειας Α.Μ-Θ στη έκθεση της Μόσχας αποτέλεσε  η περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής κίνησης προς την περιοχή.


   Στην έκθεση “ΤΝΤ” που πραγματοποιήθηκε από 27-30 Μαρτίου στο Βουκουρέστι η Περιφέρεια Α.Μ-Θ συμμετείχε με αυτόνομο περίπτερο τονίζοντας έτσι την ιδιαίτερη σημασία που παρουσιάζει η τουριστική αγορά  της Ρουμανίας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.


  Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν οι νομοί Έβρου, Ροδόπης Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης.


  Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των Νομών μέσα από συστηματικές ενέργειες στο χώρο του περιπτέρου, όπως διανομή εντύπων, προσωπικές συναντήσεις και προβολή ηλεκτρονικού υλικού, κατά την διάρκεια της έκθεσης προώθησαν τα τουριστικά προϊόντα που διαθέτουν οι πέντε νομοί της Περιφέρειας.


  Η εκθεσιακή δραστηριότητα της Περιφέρειας Α.Μ-Θ για το 2008 συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.


  Το επόμενο ραντεβού με την τουριστική αγορά, σε ελληνικό έδαφος αυτή τη φορά, είναι στο πλαίσιο της έκθεσης “Τουριστικό Πανόραμα” η οποία θα πραγματοποιηθεί 17-20 Απριλίου στην Αθήνα.  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button