Φυσικό κάλλος και αρχιτεκτονική αισθητική στη μαγευτική Σαντορίνη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Σαντορίνη κατέχει ήδη τα πρωτεία στις προκρατήσεις εισιτηρίων και δωματίων, προτού καλά-καλά μπει η νέα χρονιά. Τόσο εκείνοι που την έχουν ξαναεπισκεφθεί όσο και εκείνοι που έχουν ακούσει πολλά γι’ αυτήν και θέλουν να τη γνωρίσουν έχουν από τώρα διαλέξει έναν προορισμό που όσοι τον έχουν προτιμήσει δεν το μετάνιωσαν καθόλου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Σαντορίνη κατέχει ήδη τα πρωτεία στις προκρατήσεις εισιτηρίων και δωματίων, προτού καλά-καλά μπει η νέα χρονιά. Τόσο εκείνοι που την έχουν ξαναεπισκεφθεί όσο και εκείνοι που έχουν ακούσει πολλά γι’ αυτήν και θέλουν να τη γνωρίσουν έχουν από τώρα διαλέξει έναν προορισμό που όσοι τον έχουν προτιμήσει δεν το μετάνιωσαν καθόλου.

Κι αυτό γιατί το ηφαιστειογενές νησί με το σπάνιο ανάγλυφο και τα ακόμη πιο σπάνια ηλιοβασιλέματα, που δύσκολα τα συναντά κανείς αλλού, δεν δείχνει να χάνει με τον καιρό το ιδιαίτερο χρώμα του, αλλά μάλλον εμπλουτίζεται σε δραστηριότητες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να κερδίζει νέους φίλους.

Αν τα προηγούμενα χρόνια η Σαντορίνη ήταν συνώνυμο του ρομαντισμού και είχε ταυτιστεί σχεδόν αποκλειστικά με το ηφαίστειο, το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο και οι δραστηριότητες των ανθρώπων του τουρισμού την έχουν καταστήσει ένα ιδανικό πεδίο ενασχολήσεων, καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων και -γιατί όχι;- απολαύσεων, και δη γαστριμαργικών, αφού ακόμα και στο πετρώδες και φαινομενικά άγονο έδαφός της φυτρώνουν προϊόντα όπως ντοματίνια ή ποικιλίες σταφυλιών από τα οποία παράγονται τα περίφημα πλέον σαντορινιώτικα κρασιά.

Η Σαντορίνη έχει μακρά παράδοση και ιστορία, κάτι που γίνεται αντιληπτό από τα πολλά ονόματά της ανά τους αιώνες. Πριν από την προϊστορική έκρηξη του ηφαιστείου ήταν στρογγυλή και γι’ αυτό λεγόταν Στρογγύλη, ενώ αργότερα ονομάστηκε Καλλίστη ή Καλλιστώ (δηλαδή «η ομορφότερη»), Φιλητέρη, Καλαυρία, Καρίστη, Τευσία, Θηραμένη και Ρήνεια. Η πιο γνωστή της όμως ονομασία ήταν Θήρα, ενώ το τωρινό της όνομα το απέκτησε από τον ναό της Αγίας Ειρήνης (Σάντα Ιρίνα) που βρίσκεται στην Περίσσα.

Παρά την ιστορικότητά της όμως δεν παρουσιάζει μόνο μουσειακό ενδιαφέρον, αφού αποτελεί ένα νησί σύγχρονο, με έντονη ζωή και νυχτερινή διασκέδαση που δεν υστερεί καθόλου σε σχέση με τα άλλα αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Πιο έντονη στην πρωτεύουσά της, τα Φηρά, και πιο διακριτική και ήρεμη στην Καλντέρα και στα γύρω χωριά της (Οία, Ημεροβίγλι), η διασκέδαση εδώ απευθύνεται σε κάθε βαλάντιο και ηλικία, ξεκινώντας από ένα δείπνο στα ποιοτικά εστιατόριά της, περνώντας από τα γραφικά μπαράκια της και καταλήγοντας σε… ανελέητο κλάμπινγκ στα αναρίθμητα νυχτερινά μαγαζιά της.

Όσο για τη διαμονή στο νησί, μπορούμε όντως να μιλάμε για μια αρχιτεκτονική έκρηξη που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, αφού η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Νοικοκυρεμένα στούντιο και πολυάστερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στη Σαντορίνη, μεταξύτων οποίων και το pegasussuites περιμένουν τους τουρίστες και υπόσχονται η παραμονή στους χώρους τους να είναι τόσο ευχάριστη όσο και οι υπόλοιπες δραστηριότητές τους.

Επειδή όμως η Σαντορίνη είναι μία και μοναδική, έχει δοθεί πολύ μεγάλη σημασία στο αισθητικό μέρος, προκειμένου οι εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων να είναι εξωτερικά άρτιες, βασισμένες στο λευκό που αναδεικνύει και αναδεικνύεται από το αιγαιοπελαγίτικο φως, αλλά και άριστα διακοσμημένες εσωτερικά.

Μοιραία λοιπόν η Σαντορίνη θα εξακολουθεί να κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών απανταχού της Γης, αφού συνδυάζει την πολυτέλεια στη διαμονή, την ποιότητα στη διασκέδαση, αλλά και τη γνωριμία με έναν τόπο πρωτόγονο, ιστορικό και τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλον σε ολόκληρο τον κόσμο.   

 

  Πηγή: Pegasussuites Ξενοδοχεία Σαντορίνη 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button