ΜΟΥΤΖΟΥΡΟΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΣΙΤΟ

Ένα αυθεντικό καρναβάλι γνώρισαν την Καθαροδευτέρα οι επισκέπτες του Πολυσίτου στην καθιερωμένη παρέλαση των αυτοσχέδιων και ευρηματικών αρμάτων με τη συνοδεία των μελών τους όπου πρωταγωνιστής ήταν το κέφι και η διάθεση να αποδείξουν ότι σε τούτη την μεριά του νομού ότι γίνεται, γίνεται με μεράκι και αυθεντικότητα. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι των οικισμών συμμετείχαν, είτε με άρματα, είτε με χορευτικά. Το κέφι ήταν αστείρευτο και αποζημιώθηκαν όλοι όσοι παρακολούθησαν το καρναβάλι στον Πολύσιτο παρά το δύσκολο καιρό και το τσουχτερό κρύο. Την εκδήλωση παρουσίασε με επιτυχία ο Μιχάλης Χατζηεφραιμίδης

   Ένα αυθεντικό καρναβάλι γνώρισαν την Καθαροδευτέρα οι επισκέπτες του Πολυσίτου στην καθιερωμένη παρέλαση των αυτοσχέδιων και ευρηματικών αρμάτων με τη συνοδεία των μελών τους όπου πρωταγωνιστής ήταν το κέφι και η διάθεση να αποδείξουν ότι σε τούτη την μεριά του νομού ότι γίνεται, γίνεται με μεράκι και αυθεντικότητα.


   Οι πολιτιστικοί σύλλογοι των οικισμών συμμετείχαν, είτε με άρματα, είτε με χορευτικά. Το κέφι ήταν αστείρευτο και αποζημιώθηκαν όλοι όσοι παρακολούθησαν το καρναβάλι στον Πολύσιτο παρά το δύσκολο καιρό και το τσουχτερό κρύο.


Την εκδήλωση παρουσίασε με επιτυχία ο Μιχάλης Χατζηεφραιμίδης


Β. ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ


Παρόντας όπως ήταν φυσικό ο δήμαρχος του Δήμου Αβδήρων Β. Τσολακίδης, ο οποίος ανέφερε ότι πλέον έγινε θεσμός το καρναβάλι του Πολυσίτου, τονίζοντας ότι παρ όλο που ο καιρός δεν βοήθησε λόγω του τσουχτερού κρύου, ο κόσμος στήριξε αυτή την προσπάθεια και συμπληρώνοντας είπε ότι έγινε μία πολύ καλή προετοιμασία και προσπάθεια. “Εμάς τίποτε δεν μας σταματά και ας έχουμε κόντρα τον καιρό, εμείς κάνουμε την παρέλαση. Φυσικά σε λίγο θα ακολουθήσει ένα γλέντι στην πλατεία και το γνωστό γλέντι στην πλατεία των Αβδήρων”.


ο Δήμαρχος Β. Τσολακίδης ανέφερε ότι του χρόνου θα είναι πιο οργανωμένα τα πράγματα και οι εκδηλώσεις θα αξιολογηθούν συνολικά και επιθυμία είναι να συμμετέχουν όλοι οι οικισμοί. “Αν τις εκδηλώσεις τις αναλάβουν οι σύλλογοι , αυτό που λίγο πολύ έγινε στον Δήμο Ξάνθης, πιστεύω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Όπως αντιλαμβάνεστε  φέτος δεν μπορούσαμε να το οργανώσουμε γιατι  ο καιρός που αναλάβαμε είναι λίγος. Θέλω να τονίσω στους συνδημότες μου ότι υπάρχουν πολλές δυνάμεις στο δήμο Αβδήρων αρκεί να το πιστέψουν  και να συμμετέχει ο κόσμος”.



ΔΡΑΚΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ


Ο κ. Δρακίας Στέργιος, πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Πολυσίτου, μας είπε, ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αναβίωσαν το έθιμο το οποίο έφεραν οι πρόγονοί τους από την Ανατολική Θράκη. “Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια να πραγματοποιηθεί αυτό το γλέντι . Εύχομαι του χρόνου να κάνει καλύτερο καιρό για να περάσουμε καλύτερα. Με τον Δήμαρχο συνεννοούμαστε πολύ καλά και του χρόνου θα γίνει καλύτερο”.



Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ


ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Καραλίδης ανέφερε ότι την παρουσία όλων στον Πολύσιτο, το απαιτούν τα έθιμα και ο κόσμος και η παράδοση. “Πιστεύω πώς αν ο καιρός ήταν καλύτερος θα ήταν μία καλύτερη μέρα και για τα παιδιά και τους χαρταετούς τους και για τον κόσμο για να θαυμάσει αυτές τις καταπληκτικές εκδηλώσεις του Πολυσίτου που συνεχίζουν και αυτό σημαίνει ότι και ο κόσμος τις θέλει και προσπαθεί για αυτό. Νομίζω ότι θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα”.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ




Σχετικά Άρθρα

Back to top button