Περιφέρεια

Έξι υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΠΘ προκήρυξε το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής

Έξι υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΔΠΘ στους τομείς της αγροδιατροφής, της διαχείρισης υδάτινων πόρων και της αντιμετώπισης της ξηρασίας, προκήρυξε το Ίδρυμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”.

Το Ίδρυμα, κατόπιν συνεργασίας του με τη διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενέταξε στις δράσεις του για το έτος 2024 την χορηγία 6 υποτροφιών μεταπτυχιακώνφοιτητών/τριών του ΔΠΘ, ύψους 6.000 ευρώ έκαστη, για φοιτητές/τριες του ΔΠΘ οι οποίες/οι εκπονούν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στη Θράκη, στους επιστημονικούς τομείς:

  • της αγροδιατροφής,
  • της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και
  • της αντιμετώπισης της ξηρασίας.

Στόχος της δράσης του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”είναι η ενίσχυση του επιστημονικού – ερευνητικού δυναμικού τοοποίο δραστηριοποιείται στην Θράκη, σε επιστημονικά πεδία αιχμής και σε άμεση σχέσημε τον παραγωγικό ιστό του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Οι μεταπτυχιακές διατριβές των φοιτητών/φοιτητριών που θα υποστηριχθούν με υποτροφία, θα κατατεθούν στο Ίδρυμα μαζί με εξουσιοδότηση χρήσης των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Το Πανεπιστήμιο ευχαριστεί ιδιαίτερα το Ίδρυμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” για την πρωτοβουλία αυτή που όχι μόνο ενισχύει το επιστημονικό έργο του Δημοκριτείου αλλά αποτελεί λαμπρό παράδειγμα κοινωνικής ευθύνης για την περιοχή και τη χώρα. Το Πανεπιστήμιό μας αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και του τόπου και  μέσα από τις συνέργειές του προσπαθεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Ευχόμαστε η πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου τουΙδρύματος “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” να βρει μιμητές, ανέφερε ο Πρύτανης, Καθηγητής Φώτης Μάρης.

                Από την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

                                                                         Κομοτηνή, 7/10/2024

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button