Τοπικά νέα

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην Ξάνθη

Σας γνωρίζουμε ότι από τις 28 Σεπτεμβρίου το απόγευμα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην πόλη μας, προσκεκλημένος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης και της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κκ Γεώργιος.

Ο Μακαριότατος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση μας και θα είναι ο βασικός ομιλητής στην μεγάλη εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε με την Μητρόπολη μας, στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου το βράδυ. Η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνει ακόμη δρώμενα από την μαθητιώσα νεολαία της πόλης μας, από το 4ο ΔΣ αλλά και από πρώην μαθητές του που φοιτούν πλέον στο γυμνάσιο, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης. Πιο νωρίς το απόγευμα θα κάνει εθιμοτυπική επίσκεψη μετά από πρόκληση του στρατηγού Σταύρου Παπασταθόπουλου, στο Δ΄ΣΣ.

Την Κυριακή μετά το συλλείτουργο με τον Μητροπολίτη μας, και το εθνικό μνημόσυνο για τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, θα γίνει εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Ξάνθης κ. Κοντό και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μουσείο Αυξεντίου στο Αυξέντιο και το Άλσος των Αγνοουμένων στα Άβδηρα όπου θα τελέσει και σχετικές δεήσεις.

Τις εκδηλώσεις τιμά και με την παρουσία του ο Γενικό Πρόξενος της Κύπρου στη Βόρεια Ελλάδα Κωνσταντίνος Πολυκάρπου.

Σας επισυνάπτουμε σχετικό έγγραφο με την επίσκεψη του Μακαριωτάτου και σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια σας.

Με τιμή Για το ΔΣ

Ελένη Χατζηγεωργίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button