Τρίτο Μάτι

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Κύριε Πρωθυπουργέ, ο Ελληνικός Λαός (κι εμείς οι «ένστολοι» όπως ειρωνικά μας αποκαλούν οι Πολιτικοί), σε ψηφίσαμε δύο (2) φορές για να απαλλαγούμε από τον τυχοδιώκτη, καταληψία και πρόεδρο δεκαπενταμελούς στο Σχολείο, τον Αλέξη Τσίπρα.

Περιμέναμε «καλύτερες μέρες» στην υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια του πολίτη, την οικονομία και σε πολλά άλλα (αντιμετώπιση του δημογραφικού, της γραφειοκρατίας, της λαθρομετανάστευσης, της οικογενειακής – σχολικής βίας κτλ). Δυστυχώς όμως, διαπιστώνει ο Λαός (τα «συνήθη υποζύγια» όπως οι Πολιτικοί μας αποκαλούν) ότι μετά την οικογενειοκρατία των Καραμανλήδων και Παπανδρέηδων «θρονιάστηκε» και το Μητσοτακέηκο (με αρκετούς εκ μεταγραφής Πασκοκτσήδες) και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Κύριε Μητσοτάκη, εμείς οι Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού (έτσι μας ονόμασε η Πολιτεία) εν ενεργεία και απόστρατοι, παιδιά του Ελληνικού Λαού και όχι του Κολωνακίου, κάθε θετικό που επιτυγχάνεται από τους πολιτικούς για την Πατρίδα το επικροτούμε και κάθε αρνητικό (και δυστυχώς είναι πολλά) το καυτηριάζουμε.

Διαδηλώσαμε στο παρελθόν (ειρηνικά, δίχως πετροπόλεμο, ύβρεις και φωτιές) Πανελληνίως για το όνομα της Μακεδονίας, την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών, την ανάγκη ανανεώσεως του εξοπλισμού την Ενόπλων Δυνάμεών μας (για χρόνια με τη δικαιολογία της «οικονομικής κρίσης» δεν αγοράστηκε ούτε σφαίρα), για τις άδικες περικοπές των αποδοχών μας κυρίως από τον ανεκδιήγητο Κατρούγκαλο, αλλά αποδείχθηκε ότι είμασταν «φωνές βοώντων εν τη ερήμω»!!

Το μόνο παρήγορο αποτελεί η επί των ημερών σου αγορά πολεμικών αεροσκαφών από την «σύμμαχο» Αμερική και την «φίλη» Γαλλία, καθώς και γαλλικές φρεγάτες για να αντιμετωπίσουμε (εάν χρειασθεί) την «γείτονα» Τουρκία. Τα οπλικά όμως αυτά συστήματα Κύριε Πρωθυπουργέ τα χειρίζονται άνδρες (που αγαπούν την Πατρίδα, είναι εκπαιδευμένοι, όμως έχουν κι οικογένειες). Αποτελεί ντροπή οι «αποδοχές» (έτσι τις καθιέρωσε η Πατρίδα) να μην ικανοποιούν τις στοιχειώδεις ανάγκες των Στελεχών και των οικογενειών τους. Ανέκαθεν μας αποκαλούσαν «λάμπουσα πενία» και «φτώχεια και γυαλισμένο κουμπί», όμως αυτές οι εποχές παρήλθαν.

Θυμόμαστε κ. Μητσοτάκη που σαν Αντιπολίτευση (επί κυβερνήσεως Τσίπρα) από το βήμα της Βουλής, υπερθεματίζοντας για ένα Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης είπες: «Είναι ντροπή ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να παίρνει λιγότερα από την καθαρίστρια του ΟΤΕ». Τόσα χρόνια σαν Κυβέρνηση τί έκανε η αφεντιά σου για αυτά τα Στελέχη; Πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είμαστε δεδομένοι και πλησιάζει ο καιρός για τις επόμενες εκλογές, όπου όσοι έσπειραν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Δεν επαιτούμε Κύριε Πρωθυπουργέ και Κύριε Υπουργέ Εθνικής Αμύνης, αλλά απαιτούμε.

Δείτε πόσοι και ποιοι επιθυμούν να υπηρετήσουν την Πατρίδα πηγαίνοντας στις Στρατιωτικές Σχολές. Ρωτήστε την Ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων τί ζόρια τραβούν, γιατί αυτοί γνωρίζουν καλά τα προβλήματα, όμως δεν εισακούγονται. Από τους Δημοσίους Υπαλλήλους, που δε δέχονται να αξιολογηθούν, ζητάτε να προσέρχονται στην εργασία τους και να τηρούν το ωράριο, από τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που κάθε χρόνο βαθμολογούνται απαιτείτε σκληρή εργασία μέρα – νύχτα και προσφορά της ζωής τους ακόμη.

Φανταστείτε οι Ένοπλες Δυνάμεις να απεργούσαν ή οι Αρχηγοί των Κλάδων να υπέβαλαν βροχή τις παραιτήσεις του τι θα κάνατε!! Θα μας επαναλαμβάνατε ότι « Η χώρα διέρχεται δυσκόλους στιγμάς». Μόνον οι Κολάδες – Σταμούληδες και Φωτόπουλοι σας ταρακουνάνε με τις κινητοποιήσεις τους (κατέβασμα διακοπτών, ξυλοδαρμοί, καταστροφές Δημόσια περιουσίας) και ικανοποιούνται τα αιτήματά τους.

Γνωρίζω κ. Μητσοτάκη ότι δε πρόκειται το γράμμα μου αυτό να φθάσει στα χέρια σου, τουλάχιστον εύχομαι να το διαβάσει κανένας Σκέρτζος, μπας και σε ενημερώσει σχετικά και στου χαλάσει προς στιγμήν τη διάθεση που σου την φτιάχνουν οι χειροκροτηταί σου.

 

Με τιμή,

Νικόλαος Φωτιάδης

Αντιστράτηγος ε.α.

Επίτιμος Υδκτής Δ’ΣΣ

Τ. Πρόεδρος Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Ξάνθης

*«Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις, για να μην τις παίρνει ο άνεμος»

Μανώλης Αναγνωστάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button