Εκδηλώσεις

“Ο Επιθεωρητής” καταχειροκροτήθηκε

“Ο Επιθεωρητής” του Τμήματος Θεατρικής Παιδείας Ενηλίκων του Κοινωνικού Κέντρου “ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ” παρουσιάστηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου, στο Μαγικό.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς στο αλσύλλιο του οικισμού για να παρακολουθήσει την παράσταση.

Γύρω στις 9 τα φώτα άναψαν και το έργο ξεκίνησε μεταφέροντας μας στη μακρινή Ρωσία, σε μια επαρχιακή πόλη όπου ο διεφθαρμένος κρατικός μηχανισμός τρομοκρατείται όταν ενημερώνεται ότι φτάνει “ο Επιθεωρητής” για έλεγχο…Τότε ένας φαντασμένος νεαρός, ο Χλιεστακόφ

που ξέμεινε από χρήματα σε ένα ρωσικό πανδοχείο, εκλαμβάνεται ως επιθεωρητής, ενώ δεν είναι παρά ένας απατεωνίσκος που του αρέσει να παριστάνει τη σπουδαία προσωπικότητα!

Αυτή ακριβώς η παρεξήγηση γίνεται η αιτία για να μπλεχτούν οι ήρωες του έργο του Ν.Γκόγκολ σε κωμικές καταστάσεις και παρεξηγήσεις,που ανά δεικνύουν την ανηθικότητα και την αναξιοπρέπεια των κρατικών λειτουργών.

Η σκηνοθεσία του κ.Δημήτρη Χαϊτίδη δημιούργησε πραγματικά μια αστεία ατμόσφαιρα που απέδωσε το κλίμα της εποχής του έργου, ενώ τα κοστούμια, τα σκηνικά, ο φωτισμός και η μουσική τόνισαν επίσης την κωμικότητα των χαρακτήρων του έργου.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν απόλυτα πετυχημένες!Οι διάλογοι,οι εκφράσεις του προσώπου τους, οι κινήσεις του σώματος και η γενικότερη επί σκηνής παρουσία τους, συνέβαλαν στο μείνουν αξέχαστοι για το κοινό οι χαρακτήρες που υποδύθηκαν.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα που εισέπραξαν στο κλείσιμο της παράστασης ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας της!

Θερμά συγχαρητήρια στον κ.Χαϊτιδη, τον υπεύθυνο των Τμημάτων Θεατρικής Παιδείας, στους πρωταγωνιστές και στους συντελεστές της παράστασης για το αποτέλεσμα!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Κοινωνικό Κέντρο “ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ”

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button