Τρίτο Μάτι

Ο Ανέστης Αντωνιάδης για τα θανατηφόρα στην Ξάνθη: “Δεν κάναμε ΤΙΠΟΤΑ! ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ!”

Διαβάζω το εξής άρθρο σε τοπική εφημερίδα: «Η Οδική Ασφάλεια στο επίκεντρο της χθεσινής εκδήλωσης της ΠΑΜ-Θ στην Ξάνθη». Αμέσως μετά έγινε το 3ο θανατηφόρο ατύχημα στην Ξάνθη τις τελευταίες 10 μέρες!
Φυσικά δεν φταίει η αντιπεριφερειάρχης κ. Μπρίκα και δεν περίμενα με μια εκδήλωση την επομένη όλα να αλλάξουν, αλλά θυμάμαι τι μου είπαν αρκετοί για το κάθε ατύχημα που έγινε, «ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ», αυτοί φταίνε! «ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΙΟΥΝ», αυτοί φταίνε! «ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΣΤΑ ΣΤΟΠ», ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!
Ε δεν φταίνε μόνο αυτοί! Φταίνε και οι άρχοντες τόσα χρόνια αυτής της περιοχής, φταίμε και εμείς που δεν ψηφίζουμε! Γιατί;!
Την δεκαετία του ‘90 και ‘00 που πηγαίναμε και εμείς και διασκεδάζαμε, είχε πάντα μπλόκο για αλκοτέστ κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην διασταύρωση του EDEM, “MyClub”, επίσης είχε συχνά μπλόκο στην κεντρική πλατεία και ενίοτε είτε στην αρχή της 40 Εκκλησιών, είτε στο τέλος της Βενιζέλου, όλα για αλκοτέστ και κράνος. Ήξερες ότι εάν πιείς υπήρχαν πολύ σοβαρές πιθανότητες να σε πιάσουν, με ότι αυτό συνεπάγεται! Για αυτό είτε πάντα κάποιος δεν έπινε, είτε αναγκαζόσουν εάν είχες πιεί να πας στην πόλη μέσω του Ευμοίρου! Λειτουργούσε το μέτρο; ΝΑΙ, λειτουργούσε! Είχες το φόβο του ελεγχόμενου!
Τώρα τίποτα!
Να θυμίσω τα ραντάρ ταχύτητας που υπήρχαν στις εισόδους τις πόλεις! Λειτουργούσε το μέτρο; ΝΑΙ, λειτουργούσε! Είχες το φόβο του ελεγχόμενου!
Τώρα τίποτα!
Σε αυτές τις «τιμημένες» εισόδους, την ανατολική και την δυτική και στην είσοδο από το Πετεινό, ειδικά στην καταραμένη εκείνη ανοικτή στροφή που χάθηκαν τόσες ψυχές, στο βενζινάδικο, πόσες εξαγγελίες, πόσες μελέτες, ακόμα και 3D απεικονίσεις για το τι ωραία θα γίνουν, ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ, μα ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ!
Τίποτα και σε αυτή την περίπτωση, καμιά άσφαλτο κάθε 5 χρόνια και μια χαρά!
Υπάρχουν ακόμα οδοί που από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα! Σάρδεων, επί της οδού αυτής έχει πάνω από 6 σχολικά συγκροτήματα, είναι όμως και πίστα για κόντρες! Κάθε βράδυ ακούμε τις σκασμένες εξατμίσεις. 4ης Οκτωβρίου, περπατάς και από την στενότητα του δρόμου και τα παρκαρίσματα, σε κτυπάνε μερικές φορές ακόμα και οι καθρέπτες των διερχόμενων αυτοκινήτων. Εδώ να θυμίσω η 4ης Οκτωβρίου είναι μετά την 28ης, η πιο πολύ διερχομένη οδό στην πόλη, γιατί συνδέει την πόλη με τον ορεινό όγκο του νομού. Υπάρχει μελέτη για απαλλοτρίωση για διαπλάτυνση της οδού και ορθής πεζοδρόμησης της!
Τίποτα!
Πας Καβάλα, Κομοτηνή, Σέρρες, όλες οι διαβάσεις έντονα βαμμένες και φυσικά όσες είναι κοντά σε σχολεία, έχουν και έντονο φωτισμό! Υπάρχουν κόμβοι και όχι φανάρια! Αναγκαστικά μειώνεις ταχύτητα. Στις Σέρρες μάλιστα έχει και σαμαράκια! Λειτουργούν ως μέτρο; ΝΑΙ, λειτουργούν! Κανένα όχημα δεν τρέχει σε αυτές τις περιοχές!
Στην Ξάνθη, ΤΙΠΟΤΑ!
Είμαστε μια πόλη και κοινωνία που έπρεπε να προλάβουμε, να έχουμε πρόληψη και να έχουμε τα κατασταλτικά εκείνα μέσα, προκείμενου να προστατεύσουμε την νεολαία μας, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας!
Δεν κάναμε ΤΙΠΟΤΑ! ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button